Reseptit

Täytetyt artisokan sydämet

Ninarose Maoz Kuva Uzi Varon |
artisokan sydamet

4 annosta

  • 2 prk artisokan sydämiä

  • 1 ras pakasteherneitä

Lihatäyte

  • 500 g naudanjauhelihaa

  • 1 kpl kananmunia

  • 1 tl jeeraa

  • 1 tl hanut-mausteseosta

  • 1 tl kurkumaa

  • 2 tl oliiviöljyä

  • 1 dl vettä

  • suolaa

  • pippuria

  • korppujauhoa

  • 3 kpl sipulia

Maustetahna

  • 2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 1 kpl suolakurkkua

  • 2 rkl kapriksia

  • 2 rkl Dijon-sinappia

  • 0.3 kpl kesäkurpitsaa

 

Sekoita kaikki maustetahnan ainekset tehosekoittimessa. Lusikoi tahna jauhelihan joukkoon, lisää muna ja mausteet. Sekoita huolellisesti. Lisää jauhelihaan korppujauhoja vähitellen niin, että ylimääräinen neste häviää ja seos on kiinteää.

Kuullota hienonnettua sipulia kattilassa öljyssä ja mausteissa. Älä ruskista. Lisää jauhelihatäytteeseen.

Täytä artisokan sydämet reilulla määrällä jauhelihatäytettä ja nostele kypsymään kuumaan kattilaan. Lisää hieman vettä, jotta artisokat eivät tartu pohjaan. Peitä kannella ja kypsennä noin 20 minuuttia.

Kumoa pakasteherneet artisokkien päälle ja jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia. Lisää hieman vettä sekä suolaa ja pippuria. Tarjoa artisokat kuskusin, pastan tai riisin kera.

Vinkki! Varaa pari artisokkaa kullekin syöjälle. 


Avainsanat