Reseptit

Teriyakilohi

Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen |
teriyakilohi1

4 annosta

  • 4 kpl lohiviipaleita

  • 1 dl teriyakikastiketta

  • suolaa

  • 2 rkl fariinisokeria

  • 4 rkl seesaminsiemeniä

Lisäksi

  • salaattia

  • tai

  • basmatiriisiä

 

Kuumenna kattilassa kastiketta, suolaa ja sokeria, kunnes sokeri on liuennut. Kaada seos pieneen uunivuokaan. Laita lohipalat marinoitumaan puoleksi tunniksi. Kääntele paloja välillä.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Käännä lohipalat nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Voit sivellä kastiketta pari kertaa paistamisen aikana kalojen päälle.

Tarjoa salaatin tai basmatiriisin kanssa. Jos vuokaan on jäänyt kastiketta, lusikoi sitä vielä kastikkeeksi.


Avainsanat