Resepti

Kuinka monelle hengelle resepti on
4
Reseptin vaikeustaso
Helppo

Resepti

4
kpl
lohiviipaleita
1
dl
teriyakikastiketta
suolaa
2
rkl
fariinisokeria
4
rkl
seesaminsiemeniä

Lisäksi

salaattia
tai
basmatiriisiä

Kuumenna kattilassa kastiketta, suolaa ja sokeria, kunnes sokeri on liuennut. Kaada seos pieneen uunivuokaan. Laita lohipalat marinoitumaan puoleksi tunniksi. Kääntele paloja välillä.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Käännä lohipalat nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Voit sivellä kastiketta pari kertaa paistamisen aikana kalojen päälle.

Tarjoa salaatin tai basmatiriisin kanssa. Jos vuokaan on jäänyt kastiketta, lusikoi sitä vielä kastikkeeksi.

Naistenviikon herkku: Tinjan mustikkasmoothie

Perjantaina viettävät nimipäivää Tinja, Kirsti, Kirsi, Tiina ja Kristiina.

Tinjan nimipäivänä käydään aamulenkillä mustikkametsässä ja tehdään marjoista aamupalaksi smoothie. Smoothien voi surauttaa melkein mitä tahansa kypsistä marjoista ja hedelmistä.

Mustikkasmoothie

 

 

 

 

Naistenviikon herkku: Olgan kirsikka-mantelikakku

Tänään nimipäiväänsä juhlivat Olga ja Oili.

Meheviä, kirpeitä, tuoreita kirsikoita saa torilta keväästä syksyyn. Tämä kirsikka-manteliherkku suorastaa sulaa suussa.

Kirsikka-mantelikakku

 

 

 

 

Naistenviikon herkku: Leenan Banana Split -uunijäätelö

Keskiviikon nimipäiväsankarit ovat Leena, Magdaleena ja Lenita.

Jäätelöannoksen voi nauttia näinkin. Peitä nostalginen Banana Split -jäätelöannos marengilla, laita hetkeksi uuniin ja ihanuus on valmis!

Banana Split -uunijäätelö

 

 

 

Naistenviikon herkku: Hannelen rukiinen tyrnikääretorttu

Tiistain nimipäiväsankareita ovat Hannele, Johanna ja Hanna.

Hannelen päivänä leivotaan kääretorttua. Tällä kertaa pohja tehdään rukiista ja täytteeseen lisätään kotimaisia marjoja. Tyrnin sijaan voi käyttää vaikkapa juuri kypsyvää mustikkaa.

Reseptin löydät täältä.