Reseptit

Teriyakilohi

Suvi Rüster Kuva Sami Repo Ohje Yoshiki Takayama, ravintola Kabuki |
teriyakilohi2

4 annosta

  • 300 g lohta

  • vehnäjauhoja

  • 6 rkl teriyakikastiketta

  • 3 rkl miriniä

  • tai

  • 3 rkl sakea

  • tai

  • 4 rkl sokeria

  • 3 rkl vettä

 

Leikkaa lohi puolen sentin paksuisiksi suupaloiksi. Pyörittele lohipalat vehnäjauhoissa. Sekoita teriyakikastike, mirini, sokeri ja vesi kulhossa.
 

Ruskista lohipalat pannulla tilkassa öljyä. Kaada pannulle teriyakiliemi. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes kastike paksuuntuu siirappimaiseksi. Tarjoile lisäksi tuoreita kasviksia.


Avainsanat