Reseptit

Tonnikalapizza

Marja Samuli Kuva Arto Vuohelainen |
tonnikalapizza1

2 annosta

Pitsapohja

  • 1 dl vettä

  • 2 rkl öljyä

  • 0.5 tl suolaa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • 0.5 dl ruisjauhoja

Tomaattikastike

  • 1 kpl keltasipulia

  • 0.5 kpl yksikyntistä valkosipulia

  • 1.5 rkl öljyä

  • 200 g tomaattimurskaa

  • 2 rkl tomaattisosetta

  • 0.5 tl suolaa

  • mustapippuria

  • sokeria

Päälle

  • 200 g tonnikalaa

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 3 kpl valkosipulinkynttä

  • 1 dl oliiveja

  • 4 kpl oreganonoksaa

  • 1 dl emmental-juustoraastetta

 

Valmista pitsataikina sekoittamalla kaikki taikinan ainekset kulhossa kiinteäksi taikinaksi. Pyöritä taikina palloksi ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreäksi, ohueksi levyksi leivinpaperille.

Kuori ja silppua sipulit.  Kuullota pannulla. Lisää tomaattimurska ja - sose. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Keitä kastiketta hiljalleen noin 10 minuuttia.

Mikäli käytät tuoretta tonnikalaa, leikkaa se sopiviksi suupaloiksi ja mausta palat suolalla ja valkopippurilla.

Levitä tomaattikastike pitsapohjalle ja sen päälle tonnikalapalat, viipaloidut valkosipulinkynnet ja oliivit. Mausta pitsa oreganolla ja ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Nauti heti.

 


Avainsanat