Valmista pitsataikina sekoittamalla kaikki taikinan ainekset kulhossa kiinteäksi taikinaksi. Pyöritä taikina palloksi ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreäksi, ohueksi levyksi leivinpaperille.

Kuori ja silppua sipulit.  Kuullota pannulla. Lisää tomaattimurska ja - sose. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Keitä kastiketta hiljalleen noin 10 minuuttia.

Mikäli käytät tuoretta tonnikalaa, leikkaa se sopiviksi suupaloiksi ja mausta palat suolalla ja valkopippurilla.

Levitä tomaattikastike pitsapohjalle ja sen päälle tonnikalapalat, viipaloidut valkosipulinkynnet ja oliivit. Mausta pitsa oreganolla ja ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Nauti heti.

 

Resepti

Kuinka monelle hengelle resepti on
2
Reseptin vaikeustaso
Kohtalainen

Pitsapohja

1
dl
vettä
2
rkl
öljyä
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
2
dl
vehnäjauhoja
ruisjauhoja

Tomaattikastike

1
kpl
keltasipulia
yksikyntistä valkosipulia
2
rkl
öljyä
200
g
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
suolaa
mustapippuria
sokeria

Päälle

200
g
tonnikalaa
suolaa
valkopippuria
3
kpl
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiveja
4
kpl
oreganonoksaa
1
dl
emmental-juustoraastetta

Broilerinkoivista tulee pikaruokaa, kun ne valmistaa mikrossa.

Mikrokoivet nopeuttavat erityisesti yhden tai kahden hengen talouden ruuanlaittoa. Video-ohjeen mukaan koivet valmistuvat neljälle, mutta voit marinoida ja kypsentää samaan tapaan myös yhden tai kaksi koipea.

Liha saa väriä grillistä

Maukkaimmat koivet saat itse marinoiden, mutta myös valmiiksi marinoidut koivet valmistuvat samalla mikromenetelmällä.

Liha kypsyy jo mikrossa, mutta jos haluat lihan pintaan väriä, käytä kovet vielä nopeasti uunin grillivastuksien alla tai grillissä.

Broilerinkoipien tarkka resepti Soppa365:ssä.

Älä tyydy käyttämään raparperia vain makeissa leivonnaisissa.

Tiesitkö, että raparperi sopii myös kalan maustajaksi? Raparperi antaa sitruunan tapaan hapokkuutta kalaruokiin.

Uunilohi uudella tavalla

Tee uunilohi vaihteeksi näin:

Laita kalafilee vuokaan ja ripota aavistus suolaa kalan pinnalle.

Hienonna muutama raparperinvarsi kulhoon ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen fariinisokeria, vajaa teelusikallinen suolaa tai ruokalusikallinen soijakastiketta, ripaus inkivääri- ja chilijauhetta sekä mustapippuria.

Lusikoi maustettu raparperihakkelus lohen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Vinkki! Kuivattujen mausteiden sijaan voit maustaa raparperin myös tuoreella inkiväärillä ja chilillä.

Parasta ruokaa saa, kun tekee sen itse, Tuure Kilpeläinen tuumaa. Nyt syödään marokkolaisvaikutteinen ateria.

Grillattujen lampaankyljysten lisukkeeksi tarjoillaan raikasta, viikunaista salaattia, itse leivottua leipää ja hummusta.

Pääruuan kruunaa välimerellinen makea leivonnainen, baklava. Sen kanssa maistuu pari siivua vesimelonia ja lasillinen tuoksuvaa minttuteetä.

Tee minttutee näin

noin 10 oksaa tuoretta minttua

3 tl vihreää teetä

3 rkl sokeria

1 l kuumaa, ei kiehuvaa vettä

Laita kannuun mintunlehdet, vihreä tee ja sokeri. 

Kaada kuuma vesi niiden päälle. Anna hautua muutama minuutti.

Kaada teetä lasiin ja taas takaisin kannuun 2–3 kertaa. Näin sokeri sekoittuu.

Kaada tee laseihin korkealta, jotta lasin pinnalle muodostuu vaahtoa.

Vinkki! Älä kaada vihreiden teelehtien päälle kiehuvaa vettä, sillä se tekee teestä herkästi kitkerää. Sopiva haudutusveden lämpö vihreälle teelle on 70–80 astetta.

Muut ohjeet löydät Soppa365:stä:

Tuure Kilpeläisen lampaankyljykset

Leipää, hummusta ja raikasta kesäsalaattia

Baklava

Tässä pikapastassa maistuu kesä. On avokadoa, mascarponea, yrttejä ja pakasteherneitä. Jos haluat lisää ruokaisuutta, revi päälle valmista grillattua broileria.

Katso vihreän spagetin tarkka resepti Soppa365:stä.