Reseptit

Unkarilainen gulassikeitto

Kiia Renko, kuva Arto Vuohelainen |  |  2
gulassi

4 annosta

  • 2 kpl sipulia

  • 3 kpl valkosipulinkynttä

  • 2 tl öljyä

  • 200 g naudan paistisuikaleita

  • 2 tl paprikajauhetta

  • 2 kpl vihreää tai punaista paprikaa

  • 1 prk (400 g) tomaattimurska

  • 3 kpl lihaliemikuutioita

  • 2 kpl laakerinlehteä

  • 1 tl rouhittua mustapippuria

  • 2 l vettä

  • 1 tl kuminansiemeniä tai fenkolia

  • 5 kpl porkkanoita

  • 300 g palsternakkaa tai lanttua

  • 4 kpl perunaa

  • 2 kpl tuoretta timjaminoksaa

  1. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi, viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna rasva isossa kattilassa ja ruskista lihasuikaleet sekä sipulit siinä. Lisää paprikajauhe ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetki.

  3. Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi ja lisää kattilaan tomaattimurskan, liemikuutioiden, laakerinlehtien ja pippurin kanssa.

  4. Kaada sekaan litra vettä. Keitä hiljalleen kannen alla puolisen tuntia.

  5. Lisää loppu vesi ja kumina. Kuori porkkanat, palsternakka ja perunat. Paloittele reiluiksi paloiksi.

  6. Lisää ensin kattilaan porkkanat ja palsternakka. Keitä 5 minuuttia.

  7. Lisää lopuksi perunat ja timjaminoksat. Keitä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

  8. Tarkista maku, poista laakerinlehdet ja timjamit.Koristele tuoreilla timjaminoksilla juuri ennen tarjoilua.


Avainsanat





Ilmoita asiaton sisältö

Maukas ohje! Herkullinen liemi.

[quote author="Vierailija" time="21.12.2013 klo 05:17"]

Maukas ohje! Herkullinen liemi.

[/quote]
0 0
Lue kaikki kommentit keskusteluista
Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä



Katso myös