Reseptit

Vihreää parsaa ja maustettua mascarponea

Marja Samuli Kuva Elvi Rista |
parsaa ja maustettua mascarponea

2 annosta

  • 12 kpl vihreää parsaa

  • suolaa

Lisäksi

  • 100 g mascarponea

  • 2 rkl balsamicoa

  • suolaa

  • mustapippuria

 

Sekoita keskenään mascarponejuusto ja balsamico. Maista ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun tarjoilua odottamaan.

Huuhdo parsat ja poista kuiva tyviosa napsauttamalla se katki. Kuori parsat, mikäli parsojen kuori vaikuttaa paksulta. Kuumenna vesi kiehuvaksi mielellään kapeassa kattilassa, mausta vesi suolalla ja upota kahteen erilliseen nippuun sidotut parsat kattilaan tyviosa alaspäin. Tarkista, että vesi ylettyy  juuri ja juuri nuppujen alle.

Kypsennä parin minuutin ajan. Nosta niput talousliinalle valumaan. Jaa parsat kuumana lautasille ja nauti heti mascarponeseoksen kanssa.

 


Avainsanat