Hei kaikki sinkut, näinkin voi käydä: nainen astuu jumppakeskuksesta ulos ja törmää elämänsä mieheen.

Kun Mirva Auvinen lähti jumppatunnilta eräänä joulukuisena perjantai-iltana seitsemän vuotta sitten, ei hän osannut aavistaa, että tapaisi kohta tulevan aviomiehensä ja elämänsä rakkauden Helsingin Runeberginkadulla.

Jo jonkin aikaa sinkkuna elellyt Mirva oli tavannut kiinnostavan miehen, Anssin, yhteisen tuttavan kautta juhlissa edellisenä viikonloppuna. Molemmat tunsivat heti, että toisessa on jotain erikoista. Anssi kuitenkin kuvitteli Mirvan seurustelevan, joten mitään juttelua kummempaa ei heidän välillään tapahtunut, vaikka tunnelma olikin sähköinen.

Anssi pyöri kuitenkin juhlien jälkeen Mirvan mielessä. Hän yritti selvittää Anssin yhteystietoja onnistumatta siinä. Anssikin oli miettinyt Mirvaa, muttei uskaltanut pyytää yhteiseltä tuttavalta Mirvan puhelinnumeroa, koska kuvitteli heidän tapailevan, olivathan he tulleet juhliin yhdessä. Kutkuttava juttu olisi jäänyt siihen, ellei Mirva olisi sattumalta huomannut seuraavan viikon perjantaina jumpasta tullessaan tuttua hahmoa kadulla.

– Kävelin Runeberginkatua pitkin erään porttikongin ohi ja katsoin, että tuossa se Anssi on. Menin juttelemaan hänen kanssaan.

Anssi oli juhlimassa työpaikkansa pikkujouluissa ja uskalsi ehkä siksi tiedustella varovasti, seurusteleeko Mirva ja lähtisikö tämä hänen kanssaan joskus kahville. Pariskunta vaihtoi puhelinnumeroita.

– Olin niin iloinen Anssin tapaamisesta, että minun olisi tehnyt mieli hyppiä ja pomppia, kun lähdin kävelemään siitä porttikongista raitiovaunupysäkille.

Seuraavana päivänä Anssi soittikin ja pyysi Mirvaa kahville. Anssi ja Mirva pääsivät vihdoin treffeille ja ovat siitä lähtien olleet kuin paita ja peppu. Rakkaus vei molemmat heti mennessään.
– Tapasimme joulukuussa ja muutimme yhteen maaliskuussa.

Muutaman vuoden kuluttua ensitapaamisesta pari meni kihloihin ja siitä vuoden kuluttua naimisiin. Heidän lapsensa on kohta viisivuotias. Muutamaan otteeseen ulkomailla asunut pariskunta asuu tällä hetkellä taas Helsingissä ja elää onnellista avioelämää. Sattumalta tapahtunut kohtaaminen kadulla muutti kummankin elämän kokonaan. Paikalla on edelleen tunnearvoa

– Jos ajamme siitä autolla ohi, niin aina jompikumpi huomaa, että tuossa se paikka on ja vaihdamme pusut. Mietimme usein, että vitsi mikä tuuri meillä kävi.

Teksti Leeni Salonen, kuvat Milka Alanen