KOHTI KATTOA. Jos joudut miettimään, riittääkö tila sekä sohvalle että säilytykseen, kokoa hylly pienistä paloista seinälle sohvan tai sängyn ympärille ja hyödynnä huoneen koko korkeus. Bloomingvillen puiset neliöboksit alkaen 20 e, taloboksit alkaen 35 e ja suorakaideboksit alkaen 45 e. Olkkari ja Kruunukirppu.
POIS LATTIALTA. Kokoa pieneen eteiseen näyttävä kuutiohylly sellaiselle korkeudelle, että sen alle mahtuu istuin kenkien laittamista varten. Hylly toimii samalla näppäränä laskutilana avaimille ja pikkuroinalle. Pipot ja huivit voi kätkeä tyyliin sopiviin bokseihin. Kuutiohylly 3 kpl / 69 e, Ellos.
KAIKKI PIILOON. Piilota tavarat ovellisiin kaappeihin. Maalaa kaapit sisustukseen sopivilla sävyillä. Musta nuppivedin oven keskellä on hauska yksityiskohta. Kuvan hyllykokonaisuus on By Lassen. Kaapit alkaen 206 e, Lännamöbler.
NÄTTI TAPETTI NÄKYVIIN. Kevyt taustaton hylly jättää kauniin seinäpinnan näkyviin eikä syö tilantunnetta. Hyllyistä voi koota isomman kokonaisuuden tarpeen mukaan. 169 e, Ellos.
VILLI JA VAPAA. Lundian pikkumusta hylly sopii myös vapaasti lattialla seisovaksi tilanjakajaksi. Reissunaisen hylly on helppo purkaa ja koota tai tarvittaessa jatkaa sivusuunnassa. Mustalakattu matala Classic-avohylly 301 e, Finnish Design Shop.
PAIKKA KAIKELLE. Tarvitseko nyt eniten hyllyä vai tilanjakajaa vai yöpöytää vai... Palahyllyjen kokonpanoa muuttamalla löytyy sopivankokoinen paikka kaikelle, ja järjestelypuuhiin on helppo ryhtyä vaikka joka päivä. Stacked-hyllyt kiinnitetään toisiinsa näppärillä metallinipsulla ja jos kasa bokseja kyllästyttää, voit kiinnittää pohjaan pyörät tai  jalustan. Stacked-hyllymoduuli alkaen 89 e ja Podium-jalusta 169 e, Finnish Design Shop.
KAUNISTA KUVIOILLA. Pinkkiin pistän pinnit ja beessiin korun joka lokeroon. Jill-säilytyslaatikot pieni 6,95 e ja keskikokoinen 10,95 e. Lokerolaatikko 14,95 e, Hemtex.
HULLUNA HATTURASIOIHIN. Kaunis nahkasolki koristaa sinistä pahvirasiaa. Pieni 32,90 e, Granit.
JÄRJESTYY NOPEASTI KUIN LIUKUHIHNALLA. Lundian hyllyihin sopivissa System 123 -laatikoissa on kätevät liukukannet ja herkulliset värit. Kolmen laatikon setti 259 e, Lundia.
KAIKKIEN KAVERI. Paljas puupinta sopii yhteen kaiken kanssa. Jos värinnälkä iskee, maalaa boksit lempiväreillä, laita saranat ja vetonuppi ja kiinnitä seinälle hauskaksi kokonaisuudeksi, kuten kuvassa 3. Kevyet kannelliset puulaatikot pieni 12,90 e, keskikokoinen 18,90 e ja suuri 24,90 e. Granit.
RIVIIN JÄRJESTY! Metalliset Kemston-säilytyslaatikot eivät hätkähdä edes itkupotkuraivaria. Pieni 33 e ja iso 40 e, Asko.
VÄRITERAPIAA. Värikkäät kangasboksit suorastaan kutsuvat hypistelemään ja järjestelemään. Pallra-säilytyslaatikko 16,99 e / 4 kpl, Ikea.

Järjestyksen ei tarvitse olla tylsää. Katso monta hauskaa ja kätevää ideaa.
 

Hanki hylly, joka kasvaa tarpeen mukaan osista ja jonka voi sijoittaa seinälle tai tilanjakajaksi.

Yhdistä rohkeasti eri värejä, kokoja ja materiaaleja, ja saat kotiin pakkopullan sijaan näyttävän katseenvangitsijan.

Kauniit tavarat ja purnukat saavat jäädä esille, kausitavarat ja inhokit voi piilottaa tyyliin sopiviin bokseihin.

Tiedustelut:

Asko
Granit
Finnish Design Shop
Hemtex
Ikea
Länna Möbler

Olkkari ja Kruunukirppu

Viimeistele kattaus rosmariinista taitellulla lautasliinakoristeella. 

Tee näin:

1. Taivuta yksi rosmariinin oksa varovasti renkaaksi.

2. Sido päät toisiinsa kauniilla rusetilla.

3. Leikkaa kartongista noin 1,5 senttimetrin levyinen kaistale ja kirjoita sen keskelle haluamasi teksti.

4. Viimeistele lapun päät leikkaamalla niihin pienet lovet.

Kuvassa näkyvän paikkakortin ohjeen löydät täältä.

 

Tuoksuva rosmariini pelastaa paitsi ruuan myös kattauksen. Kranssi ja paikkakortti syntyvät sillä aikaa, kun pata porisee.

Valmista paikkakortti näin:

1. Leikkaa taitettu askartelukortti vaakasuunnassa kolmeen osaan.

2. Taita kortti auki pystysuuntaan ja viillä sen etupuolelle hiukan alle puolivälin kahden senttimetrin pujotusaukko oksalle.

3. Kirjoita nimi tai paina se irtokirjaimilla kortin alareunan ja viillon puoliväliin. Pujota oksa reiästä ja aseta kortti pöydälle.

Tee kranssi (kuvassa taustalla) näin:

1. Leikkaa rautalangasta kaksi 65 senttimetrin pätkää ja pujottele ne toistensa ympäri renkaaksi. Voit käyttää myös valmista rengasta. Niitä myyvät askarteluliikkeet. Kranssin läpimitta on noin 20 senttiä. 

2. Sido rosmariinin oksia renkaaseen ohuella rautalangalla tai huomaamattomalla narulla läheltä oksan leikkuukohtaa. Kiinnitä seuraava oksa aina edellisen varren puoliväliin, jotta se kiinnittää allaolevan oksan vielä kertaalleen renkaaseen. Kiinnitä oksa vain varresta: anna lehtien ja oksien kärkien repsottaa rennosti.

3. Tee valkoisesta paperinarusta kaunis rusetti ja ripusta kranssi.

 

Kylvä yksi tai kaksi syksyn kukkasipulia kuppiin ja saat nauttia tulppaaneista ja krookuksista jo ennen kevättä.

Tämä suloinen päiväkahviseuralainen odotuttaa itseään hetken, mutta kärsivällisyys kannattaa. Kupit voi kattaa jo hyvissä ajoin pöytään.

Tee näin:

Laita kauneimpaan perintökuppiisi multaa ja istuta siihen yksi tai useampi tulppaanin tai krookuksen sipuli riippuen astian koosta.

Tee kahvilusikasta nimikyltti kirjoittamalla kääntöpuolelle vedenkestävällä tussilla kasvin nimi ja istutuspäivämäärä. Tekstin saa pestyä pois yleispuhdistusaineella, kun kylttiä ei enää tarvita. Sujauta lusikka väärinpäin multaan. Tarvittaessa lusikka on tanakka tukikeppi hennoille taimille.

Vinkki!

Jäikö rairuoho keväällä kylvämättä? Ripota siemenet sipulien ympärille, niin ruoho vihertää kauniisti jo ennen kuin kukat puhkeavat.

Korut pysyvät järjestyksessä laatikostossa, josta kauniit vuoraukset tekevät persoonallisen.

Läpinäkyvässä palalippaassa korut ovat kätevästi käsillä ja löytyvät helposti. Jätä ylimmäksi kauneimmat korut tai ne aurinkolasit, joita käytät eniten.

Laatikon etuna on sekin, että kun näet korut, muistat ne paremmin: kaikkia tulee käytettyä.

Sovita korulaatikko kotisi sisustukseen. Vuoraa laatikon reunat kauniilla papereilla tai tapettisuikaleilla.

Voit myös askarrella tukevasta pahvista laatikoiden sisään ristikot. Ketjut eivät sotkeennu toisiinsa, kun jokaisella on oma kolonsa.

Kerro kommenttikentässä, kuinka sinä säilytät koruja!

Akryylinen läpinäkyvä palalipas, Suomalainen Kirjakauppa.

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 11/2014.