Sisustuksen uusijan kannattaa ihan ensiksi hankkia lehtiö ja liimaa.

Sisustuksen uusiminen tai kokonaan uuden suunnittelu käynnistyy mielikuvista. Kerää lehdistä ja esitteistä mieleisiä esineitä, pintoja, värejä, kuvioita, materiaaleja ja tunnelmia. Kun uudistat vanhaa, liitä suunnitelmiisi mukaan myös ne asiat, jotka haluat säilyttää. Sommittele ja soinnuttele. Kerää materiaalia kansioon tai liimaa koosteita pahville.

Kun on aika siirtyä haaveista tositoimeen, hanki avuksi A5-kokoinen kierrelehtiö. Se on sopivan kokoinen kuljetettavaksi mukana ja turhiksi käyneet sivut on helppo repäistä pois. Tunnelmakuvat, maalien värilastut ja materiaalien mallitilkut auttavat hallitsemaan kokonaisuutta.

Kirjaa vihkoon kaikki huomioitavat mitat ja yksityiskohdat. Kun teet remonttia, liitä mukaan pohjapiirros ja merkitse siihen tarkistetut mitat. Laske valmiiksi materiaalien tarvittavia neliömääriä.

Tee vihkoon ostoslistoja. Merkitse puutelistaan kaikki tarvittavat nippelit heti, kun asia tulee mieleen. Kun mitat, sävyt, määrät ja puutelistat ovat aina mukana, pysyy hankintojen teko hanskassa. Työvihko
on aikaa säästävä aarre.

 Teksti Tuula Saarinen, kuva Arto Vuohelainen