Juttujen taustalla on uskomattoman paljon työtä itse kirjoittamisen lisäksi. Se selvisi, kun kävin seuraamassa Kodin Kuvalehteen 6/2011 tulevan sohva-aiheisen sisustusjutun kuvaamista.

Logistinen suunnittelu oli tarpeen, kun sisustustoimittajamme Hanna Haavisto järjesti studiolle kuusi sohvaa Toimituksen sohvasuosikit -juttua varten. Kuvausvaatteita oli tarjolla monta rekillistä, ja erilaisia sohvatyynyjä oli yhteensä 30 kappaletta. Studiolla kävi aikamoinen vilske, kun kuvattavana oli toimituksen jäsenten lisäksi myös yksi lapsi ja yksi koira. Onni-koira oli kuvauksissa jo vanha konkari, mutta sitä jouduttiin silti houkuttelemaan keksinmurusilla oikeaan asentoon. Studioilla oli samaan aikaan toinenkin koira, sillä pienellä Lisse-tyttösellä oli kuvauksissa mukana oma unilelu nimeltä Pitkäkoipi.

Meikkaaja taikoi kuvattavista niin upean näköisiä, että kaikki alkoivat heti suunnitella sopivia iltamenoja. Graafista suunnittelijaamme Tiinaa onnisti, sillä hän oli lähdössä samana iltana Tukholman-risteilylle, joten valmis juhlameikki tuli tarpeeseen. Toimitusassistentti Helena sunnitteli sen sijaan lähtevänsä töiden jälkeen kolaamaan lunta pihamaalta, mikä sai aikaan vastalauseryöpyn. "Ei noin hienosti meikattuna saa lähteä lumitöihin!" kuului toimituksen määräys.

Kahden kuvauksissa vietetyn aamupäivän jälkeen kokoonnuimme toimituksen omille sohville ihastelemaan hienoja kuvia kollegoistamme. Kuvausjärjestelijä jäi pakkaamaan sohvia kuljetusta varten, ja Hanna alkoi suunnitella juttuun tekstejä. Kodin Kuvalehdessä 6/2011 (ilmestyy 10.3.) saamme nähdä lopputuloksen.

Teksti ja kuvat Virva Pitsinki