Kuvataiteilija Stiina Saaristo piirtää rumia ja tyytymättömiä naisia ja haluaa kritisoida taiteensa avulla yhteiskuntamme pinnallisia ulkonäköihanteita.

Stiina Saaristo valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2005 ja on jo ehtinyt pitää Amos Andersonin taidemuseossa viime vuonna suurta huomiota herättäneen näyttelyn Ein kleines Monster lisäksi myös useita näyttelyitä ulkomailla.

Saaristo haluaa töillään herätellä keskustelua siitä, miksi vaikkapa vain tietynlainen vartalo on kaunis ja hyväksytty. Hänen piirroksissaan esiintyvät naiset näyttäytyvät irvokkaina ja lapsenomaisina, ja heidät on kuvattu tavarapaljouden keskelle, sillä Saaristo kokee ylettömän materian määrän yhdeksi nykypäivän ongelmaksi.

Saaristo on omistautunut työlleen ja viettää studiossaan välillä jopa yöt. Taloudellisesti hänen hidas työtapansa ei ole kovin kannattava, mutta hän toteaakin työnsä olevan kutsumusammatti, jota hän tekee itsensä vuoksi. Saaristo korostaa kuitenkin, että samalla pitää löytyä myös halu jakaa jotain tärkeäksi kokemaansa sanomaa muille.

Teksti Niina Rapo, kuvat Johanna Viljakainen

__________________________________________________________

Lue uudesta lehdestä myös:

> Samassa filmissä minä ja Vares  

> Ritva sai uuden identiteetin

> Valitse onnellisuus

__________________________________________________________