Katso opasvideo tai tulosta kuvitetut villasukan neulomisohjeet. Näillä neuvoilla selviät yli kantapään aina kärkeen saakka.

2408220

Video 1:  Varsi
Näin luot silmukat ja neulot varteen  2o 2n -joustinneuletta suljettuna neuleena.

2403537

Video 2: Kantapää
Näin neulot kantalapun ja kantapohjan vahvistettuna neuleena.

2408230

Video 3: Teräosa
Näin teet kantapään jälkeen kiilakavennukset ja sukan loppuun  kärkikavennukset.

- Sukkiin tarvittavien silmukoiden määrä riippuu valitun langan paksuudesta ja tietysti siitä, minkä kokoisen sukan aiot neuloa.  

Tarkista taulukosta, montako silmukkaa tarvitset sukkiin.

- Jos et pääse sovittamaan sukkaa sen saajan jalkaan, tarkista jalkojen kokotaulukosta, minkä pituinen sukasta pitää tehdä. 

- Sivun alareunasta löydät linkin tulostettaviin sukkaohjeisiin. 

SUKAN OHJE TYÖVAIHEKUVINA 

Silmukoiden luominen 

1. Luo silmukat kahdella puikolla tai yhdellä paksummalla puikolla, jotta reunasta tulee tarpeeksi joustava.
Tee aloitussilmukka, jätä pitkä häntä silmukoiden luomista varten.

 2. Tee langoista "salmiakki" peukalon ja etusormen ympärille.

3. Tuo puikot kämmenelle.

4. Koukkaa peukalolangan alta ja etusormella olevan langan päältä.

5. Tuo etusormen lanka peukalon lankalenkistä. Päästä peukalon lenkki ja kiristä silmukka puikolle.

6. Luo riittävä (neljällä jaollinen) määrä silmukoita. Ota toinen puikko silmukoista varovasti pois.

7. Jaa silmukat neljälle puikolle.

8. Katso, ettei silmukkaketju mene kieroon puikkojen vaihdoskohdissa. Langanpäät jäävät 4. puikon loppuun. Aloita neulominen tyhjällä puikolla 1. puikosta. Varmista, että neulot kerästä tulevalla langalla.

Varren neulominen joustinneuleena 

9. Oikea silmukka: Pistä oikea puikko vasemman puikon silmukasta. 

10. Vedä lanka silmukasta läpi. Päästä silmukka vasemmalta puikolta.

11. Nurja silmukka: Tuo lanka oikean puikon eteen. Pistä oikea puikko vasemman puikon silmukkaan oikealta vasemmalle.

12. Koukkaa lanka etusormelta oikealle puikolle.

13. Vedä lanka silmukan läpi ja päästä silmukka vasemmalta puikolta.

14. Neulo 2 oikein 2 nurin, kunnes varsi on haluamasi mittainen. Kerros päättyy 4. puikon loppuun. Kerroksen alkamiskohdan erotat helposti luomislangan hännästä 1. ja 4. puikon välissä.

Kantalappu vahvistettuna neuleena 

15. Neulo kantalappu 1. ja 4. puikon silmukoilla. Puikot ovat aloituslangan hännän molemmilla puolilla. Neulo ensin 1. puikon silmukat tavallisesti oikein. Käännä työ.

16. Nurjan puolen kerrokset: Neulo nurin, mutta nosta kerroksen 1. silmukka puikolta toiselle nurin neulomatta (tyhjä puikko 1. silmukkaan oikealta vasemmalle, lanka on työn edessä. Vie lanka 1. ja 2. silmukan välistä työn taakse sormelle). Käännä työ kerroksen jälkeen.

17. Oikean puolen kerrokset: Nosta 1. silmukka neulomatta. Neulo seuraava silmukka. Nosta seuraava silmukka puikolta toiselle, lankajuoksu jää työn nurjalle puolelle. Jatka neuloen ja nostaen joka toinen silmukka = vahvistettu neule. Neulo kerroksen viimeinen silmukka.

18. Neulo yhtä monta kerrosta kuin kantalapussa on silmukoita. Kantalapun reunaan muodostuu silmukkaketju. Lappu on valmis, kun ketjussa on yhtä monta silmukkaa kuin yhdellä puikolla on silmukoita. Neulo viimeiseksi nurja kerros.

19.  Jaa kantalapun silmukat 3 puikolle. Kantapohjan kavennukset menevät kauniisti, kun  oikealla puikolla on parillinen määrä silmukoita, keskellä pariton määrä ja vasemmalla puikolla on yksi silmukka enemmän kuin oikealla. (Keksimmäisen puikon reunoilla on siis neulomatta nostetut silmukat.)

20. Oikean puolen kerrokset: Kantapohja neulotaan keskimmäisen puikon silmukoilla. Neulo aluksi oikean puikon silmukat vahvistettua neuletta. Neulo sitten keskimmäisen puikon silmukat vahvistettua neuleetta, nosta viimeinen silmukka neulomatta. Neulo vasemman puikon ensimmäinen silmukka keskipuikolle.

21. Vedä nostettu silmukka neulotun silmukan yli.

22. Nurjan puolen kerrokset: Käännä työ. Nosta 1. silmukka puikolle nurin neulomatta (tyhjä puikko 1. silmukkaan oikealta vasemmalle, lanka on työn edessä. Vie lanka 1. ja 2. silmukan välistä työn taakse sormelle).  Neulo keskipuikon silmukat nurin, paitsi nosta viimeinen silmukka reunapuikolle.

23. Neulo keskipuikon viimeinen ja reunapuikon ensimmäinen silmukka nurin yhteen. Käännä työ ja nosta taas oikealla keskipuikon ensimmäinen silmukka neulomatta.

24. Jatka näin, kunnes reunapuikkojen silmukat loppuvat. Viimeiseksi neulotaan oikea kerros.

Teräosan silmukoiden poimiminen

25. Poimi kantalapun reunasta sivusilmukat tyhjälle puikolle. Niitä on yhtä monta kuin yhdellä puikolla on silmukoita. Poimi vielä yksi silmukka 2. puikon vierestä, jottei siihen kohtaan muodostuisi reikää.
    Poimi toisesta reunasta silmukat samoin. Poimi samoin lisäsilmukka ennen kantapohjan silmukoita. 

26. Jaa kantapohjan silmukat 1. ja 4. puikoille. Koska kantapohjassa on pariton määrä silmukoita, neulo 2 keskimmäistä silmukkaa oikein yhteen.

27. Neulo poimitut silmukat kiertäen, jottei reunaan tule reikiä. Neulo 2. ja 3. puikon silmukat normaalisti oikein.

Kiilakavennukset

28. Työssä on 1. ja 4. puikolla enemmän silmukoita kuin työn alussa. Ne kavennetaan pois. Neulo 1. puikon silmukat, kunnes puikolla on 2 silmukkaa. Neulo silmukat oikein yhteen.

29. Neulo 2. ja 3. puikon silmukat oikein. Tee sitten 4. puikon alkuun ylivetokavennus: Nosta 1. silmukka neulomatta.

30. Neulo seuraava silmukka ja vedä nostettu silmukka neulotun yli. Neulo loput silmukat oikein. Neulo 1 välikerros, sitten kavennuskerros kuten edellä.

31. Kavennuslinjasta tulee kaunis, kun neulot kavennuskerrosten väliin aina yhden välikerroksen enemmän kuin edellisten kavennuskerrosten väliin. Tee siis toisten kavennusten väliin 2 välikerrosta ennen seuraavaa kavennuskerrosta, sitten 3 jne. kunnes kaikilla puikoilla on sama määrä silmukoita.

Kärkikavennukset 

32. Sädekavennuksilla saat sukkaan pyöreän kärjen. Neulo suljettua neuletta, kunnes pikkuvarvas peittyy. Tee sitten kavennuksia puikon keskellä ja lopussa.

33. Jaa puikon silmukkamäärä kahtia. Neulo ensimmäisen puolikkaan kaksi viimeistä silmukkaa yhteen puikon keskellä (oikean puoleinen ympyrä). Neulo toisen puolikkaan kaksi viimeistä silmukkaa yhteen puikon lopussa (vasemman puoleinen ympyrä).  
    Neulo yhtä monta välikerrosta ennen seuraavia kavennuksia kuin kavennusten välissä on silmukoita.

34. Välikerrosten määrä vähenee aina yhdellä. Kavenna, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä kaksi silmukkaa. Neulo 1. silmukka ja nosta loput 7 silmukkaa neulotun yli. Katkaise lanka, pujota häntä silmukasta ja päättele nurjalle.

- Jos haluat kuvitetun ohjeen paperilla, printtaa se tästä pdf-tiedostosta

Jos neuleohjeessa mainittua lankaa ei enää saa tai haluat jostain muusta syystä vaihtaa sen toiseksi, ota huomioon seuraavat asiat. 

Parhaan lopputuloksen saat, kun korvaavan langan koostumus, suositustiheys ja puikkokoko sekä tuntu ovat mahdollisimman lähellä alkuperäistä. 

Tiheys: 
Langan vyötteestä löydät tiedon, montako silmukkaa tarvitset 10 cm leveään työhön ja montako kerrosta 10 cm korkeaan työhön. Jos tiheys on esim. 22 s ja 32 krs = 10x10 cm, voit korvata sen langalla, jossa silmukka- ja kerrosluvut ovat samat.

Tiheyteen vaikuttaa myös neulojan käsiala. Tee siis koetilkku, joka on vähintään 12x12 cm kokoinen. Rajaa valmiista tilkusta nuppineuloissa 10 x 10 cm alue,  ja laske siitä, montako silmukkaa ja kerrosta siinä on. Jos silmukoita on liikaa, kokeile suurempia puikkoja. Jos silmukoita on liian vähän, kokeile pienempiä puikkoja. 

Paksummassa langassa 10 cm:llä on vähemmän silmukoita, ohuemmassa enemmän. 
 

Esimerkki: Haluat neuloa pipon, jonka ympärys on 50 cm. Langan tiheys on 22 s/10 cm. 

50 cm : 10 cm = 5. Tarvitset siis viiden 10 cm leveän koetilkun silmukat, jotta saat 50 cm leveän pipon. 
5 x 22 silmukkaa = 110 silmukkaa. 

Jos valitset paksumman langan, jonka tiheys on 18 silmukkaa ja luot ohjeen mukaiset 110 silmukkaa, piposta tulee aivan liian suuri. 
110 s : 18 s = 6,1.  
Pipoon mahtuisi siis 6,1 x 10 cm tilkun silmukat, pipon ympärys olisi 61 cm. 

Jos valitset ohuemman langan, jonka tiheys on 28 s / 10 cm, piposta tulee liian pieni. 
110 s : 28  s = 3,9. 
Pipoon mahtuisi vain 3,9 x 10 cm tilkun silmukat, pipon ympärys olisi 39 cm. 

Paksulla langalla neulotussa tilkussa 10 x 10 cm alueella on vähemmän silmukoita kuin ohuella langalla neulotussa tilkussa.

Langan koostumus: 
Varmimmin onnistut, jos korvaavan langan koostumus on hyvin lähellä alkuperäisen langan koostumusta. Villalangan voi korvata parhaiten villalangalla, puuvillalangan puuvillalla. Jos haluat vaihtaa villan puuvillaan, työstä saattaa tulla eri näköinen kuin alkuperäisestä mallista, vaikka neuletiheys olisikin sama. Puuvilla on esimerkiksi villaa painavampaa, ja villa ja puuvilla joustavat eri tavoin. Pelkästä koetilkusta ei vielä näe, kuinka neule käyttäytyy isompana pintana. 

Langan tuntu: 
Neuletyön lopputulokseen vaikuttaa lisäksi langan tuntu. Toisiin neulepintoihin sopivat paremmin tiukkakierteiset langat, toisiin löyhempikierteiset. Toiset pinnat näyttävät kivoilta pörröisestä, toiset sileästä langasta neulottuina. Koetilkun neulomalla näet, pidätkö ohjeessa neuvotusta neulepinnasta myös korvaavalla langalla neulottuna. 

Langan menekki: 
Vyötteessä ilmoitetaan, montako metriä kerässä on lankaa. Jos ohjeessa neuvotaan käyttämään lankaa, jossa on 100 g kerässä 260 metriä, mutta aiot korvata sen esimerkiksi langalla, jossa 100 g kerässä on vain 210 metriä, tarvitset lankaa enemmän. 
 

Esimerkki: Työhön tarvitaan 500g lankaa, 100g = 260 m. Lankaa kuluu 5x260 m = 1300 m. 

Korvaavassa langassa on 210 m/100g. Lankaa on kerässä vähemmän, joten tarvitset työhön useamman kerän.  
1300 m : 210 m = 6,2. Tarvitset lankaa siis 6,2 kerää eli 620 grammaa.

Oikean langan jäljille englantilaisten langan paksuutta ja menekkiä kuvaavien termien avulla: 

Jos langasta löytyy joku seuraavista termeistä, voit tiheyden puolesta korvata sen toisella samanlaisella langalla. 

Fingering = ohut lanka (ohuet sukat, kirjoneuleet ja huivit). 
28 s/ 10 cm, 350-450 m/100 g. 
Sports =  ”ohut peruspaksuus” (sukkalanka tai ohut villapaita).
24 silmukkaa = 10 cm, 250-350 m/100 g. 
Double knitting (DK) = ”paksu peruspaksuus”, (villapaitaan, kotisukat).
22 silmukkaa = 10 cm, 220-250 m/100 g. 
Worsted = paksu lanka (palmikkoneuleet, talviasusteet). 
20 silmukkaa = 10 cm, 190-220 m/100 g. 
Aran =  paksu lanka (palmikkoneuleet, talviasusteet).
18 silmukkaa = 10 cm, 150 -190 m/100 g. 
Chunky/Bulky = todella paksu lanka (paksut asusteet).
12 –16 silmukkaa = 10 cm, 100-150 m/100 g. 
Super Bulky = superpaksu lanka (paksut asusteet):
vähemmän kuin 12 silmukkaa = 10 cm, alle 100 m/100 g. 

 

Kommentit

Hyödynnä tarjous ja tilaa langat toukokuun Suuri Käsityö -lehden lelutiikeriin. 

Tilaa nyt langat lukijaetuhintaan 24,90 € toukokuun Suuri Käsityö -lehdessä julkaistuun lelutiikeriin (norm. 27.60 €). 

Tee tilaus Tekstiiliteollisuuden verkkokaupassa. 

Lelusarjassa julkaistaan tulevissa numeroissa ohjeet myös norsuun, seepraan ja virtahepoon. 

Kommentit

Pitsisäärystinten ( 26) ohjeeseen oli jäänyt virheitä, tässä tarkennettu ohje. 

Virheelliset kohdat ovat korjattuna tekstisä tummennettuina. 

Koko: S/M

Lanka: Alize Supewash -lankaa (75 % WO, 25 % PA, 100 g = n. 420 m) 100 g valkaistua (55).

Virkkauskoukku: 3 ja 3,5 mm tai käsialan mukaan.

Tiheys: 24 s ja 12 krs = 10 cm

Työohje: Tee ensin resori tasona. Virkkaa pienemmällä koukulla aloitusketjuun 13 kjs.

1. krs: 1 ks 2. kjs:an, 12 ks, 1 kjs kääntymiseen. Jatka virkkaamalla ks:t edellisten s:oiden takareunoihin.

2. krs: 13 ks ja 1 s kääntymiseen. Toista 2. krs:ta vielä 61 kertaa = 63 krs. Sulje resori renkaaksi virkkaamalla päät piilosilmukoilla yhteen.

Vaihda isompi koukku ja jatka virkkaamalla varsi.

1. krs: 3 kjs+1 p samaan s:an, *jätä 1 krs väliin, 2 p seuraavan krs:n reunasilmukkaan*, toista *-* vielä 29 kertaa, 1 ps 3. kjs:an = 63 p. Lopeta kaikki krs:t samoin eli 1 ps 3. kjs:n.

2. krs: 3 kjs, 9 p, *2 kjs, jätä 2 s väliin, 4 p*, toista *-* vielä 7 kertaa, 5 p.

3. krs: 3 kjs, 2 p, 2 p samaan s:an, 6 p, *2 p kjs-kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p*, toista *-* vielä 2 kertaa, 2 p kjs-kaareen, 1 p, 7 kjs, jätä 2 s väliin, *1 p, 2 p kjs-kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin*, toista *-* vielä 2 kertaa, 1 p, 2 p kjs-kaareen, 6 p, 2 p samaan s:an, 2 p.

4. krs: 3 kjs, 13 p, *2 p kjs-kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p*, toista *-* vielä kerran, 2 p kjs-kaareen, 1 p, 4 kjs, 1 pp (= puolipylväs) kjs-kaaren keskelle (= 4. kjs:an), 4 kjs, jätä 3 s väliin, *1 p, 2 p kjs-kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin*, toista *-* vielä kerran, 1 p, 2 p kjs-kaareen, 13 p.

5. krs: 3 kjs, 2 p, 2 p samaan s:an, 7 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 4 p, 2 p kjs-kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, 2 p kjs-kaareen, 1 p, 6 kjs, 1 pp kjs-kaaren loppuun (= viimeiseen kjs:an), 1 pp, 1 pp kjs-kaareen alkuun (= 1. kjs:an), 6 kjs, jätä 3 s väliin, 1 p, 2 p kjs-kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, 2 p kjs-kaareen, 4 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 7 p, 2 p samaan s:n, 2 p.

6. krs: 3 kjs, 8 p, virkkaa pitsikuvio: (2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, 2 p kjs-kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 4 p, 2 p kjs-kaareen, 1 p, 8 kjs, 1 pp kjs-kaaren loppuun, 3 pp, 1 pp kjs-kaaren alkuun, 8 kjs, jätä 3 s väliin, 1 p, 2 p kjs-kaareen, 4 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, 2 p kjs-kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin), 8 p.

7. krs: 3 kjs, 2 p, 2 p samaan s:n, 5 p, (2 p kjs-kaaren, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, 2 p kjs-kaareen, 4 p, 7 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, 3 p kjs-kaaren alkuun eli 1 p kolmeen ensimmäiseen kjs:an, 6 kjs, jätä 1 pp väliin, 3 pp, 6 kjs, 3 p kjs-kaaren loppuun eli 1 p kolmeen viimeiseen kjs:an, 1 p, 7 kjs, jätä 2 s väliin, 4 p, 2 p kjs-kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, 2 p kjs-kaareen), 5 p, 2 p samaan s:an, 2 p.

8. krs: 3 kjs, 12 p, (2 p kjs-kaareen, 4 p, 4 kjs, 1 pp kjs-kaaren keskelle, 4 kjs, jätä 3 s väliin, 1 p, 3 p kjs-kaaren alkuun, 6 kjs, jätä 1 s väliin, 1 pp, 6 kjs, 3 p kjs-kaaren loppuun, 1 p, 4 kjs, jätä 3 s väliin, 1 pp kjs-kaaren keskelle, 4 kjs, jätä 3 s väliin, 4 p, 2 p kjs-kaareen), 12 p.

9. krs: 3 kjs, 15 p, (*6 kjs, 1 pp kaareen loppuun, 1 pp, 1 pp kaareen alkuun, 6 kjs*, jätä 3 s väliin, 1 p, 3 p kaaren alkuun, 2 kjs, 3 p kaaren loppuun, 1 p, toista *-*, jätä 3 s väliin), 15 p.

10. krs: 3 kjs, 2 p, 2 p samaan s:an, 9 p, (*8 kjs, 1 pp kaaren loppuun, 3 pp, 1 pp kaaren alkuun, 8 kjs, jätä 3 s väliin*, 1 p, 2 p kaareen, 1 p, toista *-*), 9 p, 2 p samaan s:an, 2 p.

11. krs: 3 kjs, 13 p, (*3 p kaareen alkuun 6 kjs, jätä 1 s väliin, 3 pp, 6 kjs, 3 p kaaren loppuun*, 1 p, 7 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, toista *-*), 13 p.

12. krs: 3 kjs, 16 p, (3 p kaaren alkuun, 6 kjs, jätä 1 s väliin, 1 pp, 6 kjs, 3 p kaaren loppuun, 1 p, 4 kjs, 1 pp kaaren keskelle, 4 kjs, jätä 3 s väliin, 1 p, 3 p kaaren alkuun, 6 kjs, jätä 1 s väliin, 1 pp, 6 kjs, 3 p kaaren loppuun), 16 p.

13. krs: 3 kjs, 13 p, (2 kjs, jätä 2 s väliin, 4 p, *3 p kaaren alkuun, 2 kjs, 3 p kaaren loppuun*, 1 p, 6 kjs, jätä 3 p väliin, 1 pp kaaren loppuun, 1 pp, 1 pp kaaren alkuun, 6 kjs, jätä 3 p väliin, 1 p, toista *-*, 4 p, 2 kjs, jätä 2 p väliin), 13 p.

14. krs: Aloita kavennukset takasauman molemmilla puolilla 2 s:n päässä näin: 3 kjs, 2 p, kavenna 2 p yht., 6 p, virkkaa pitsimalli kuten 6. krs:lla eli toista sulkuihin (-) merkityt s:t ja krs:n loppuun 6 p, 2 p yht., 2 p. Toista nämä kavennukset vielä kerroksilla 17, 20, 23, 26, 28, 30, 32, 34, 36 ja 38.

15. krs: 3 kjs, 9 p, virkkaa pitsi kuten 7. krs:lla, 9 p.

16. krs: virkkaa kuten 8. krs.

17. krs: 3 kjs, 2 p, 2 p yht., 11 p, virkkaa pitsi kuten 9. krs:lla, 11 p, 2 p yht., 2 p.

18. krs: 3 kjs, 11 p, virkkaa pitsikuvio kuten 10. krs:lla, 11 p.

19. krs: 3 kjs, 11 p, virkkaa pitsi kuten 11. krs:lla, 11 p.

20. krs: 3 kjs, 2 p, 2 p yht., 10 p, virkkaa pitsi kuten 12. krs:lla, 10 p, 2 p yht., 2 p.

21. krs: 3 kjs, 10 p, virkkaa pitsi kuten 13. krs:lla, 10 p.

22. krs: 3 kjs, 7 p, virkkaa pitsi kuten 6. krs:lla, 7 p.

23. krs: 3 kjs, 2 p, 2 p yht., 3 p, virkkaa pitsi kuten 7. krs:lla, 3 p, 2 p yht., 2 p.

24. krs: 3 kjs, 9 p, virkkaa pitsi kuten 8. krs:lla, 9 p.

25. krs: 3 kjs, 12 p, virkkaa pitsi kuten 9. krs:lla, 12 p.

26. krs: 3 kjs, 2 p, 2 p yht., 5 p, virkkaa pitsi kuten 10. krs:lla, 5 p, 2 p yht., 2 p.

27. krs: 3 kjs, 8 p, virkkaa pitsi kuten 11. krs:lla, 8 p.

28. krs: 3 kjs, 2 p, 2 p yht., 7 p, virkkaa pitsi kuten 12. krs:lla, 7 p, 2 p yht., 2 p.

29. krs: 3 kjs, 7 p, virkkaa pitsi kuten 13. krs:lla, 7 p.

30. krs: 3 kjs, 2 p, 2 p yht., virkkaa pitsi kuten 6. krs:lla, 2 p yht., 2 p.

31. krs: 3 kjs, 3 p, 2 p kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, 2 p kaareen, 7 p, 3 p kaaren alkuun, 6 kjs, jätä 1 s väliin, 3 pp, 6 kjs, 3 p kaaren loppuun, 7 p, 2 p kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, 2 p kaareen, 3 p.

32. krs: 3 kjs, 2 p, 2 p yht., 2 p, 2 p kaareen, 13 p, 3 p kaaren alkuun, 6 kjs, jätä 1 s väliin, 1 pp, 6 kjs, 3 p kaaren loppuun, 13 p, 2 p kaareen, 2 p, 2 p yht., 2 p.

33. krs: 3 kjs, 17 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 4 p, 3 p kaaren alkuun, 2 kjs, 3 p kaaren loppuun, 4 p, 2 kjs, jätä 2 p väliin, 17 p.

34. krs: 3 kjs, 2 p, 2 p yht., 10 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, 2 p kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 4 p, 2 p kaareen, 4 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, 2 p kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 10 p, 2 p yht., 2 p.

35. krs: 3 kjs, 13 p, 2 p kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, 2 p kaareen, 4 p, 7 kjs, jätä 2 s väliin, 4 p, 2 p kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, 2 p kaareen, 13 p.

36. krs: 3 kjs, 2 p, 2 p yht., 12 p, 2 p kaareen, 4 p, 4 kjs, 1 pp kaaren keskelle, 4 kjs, jätä 3 s väliin, 4 p, 2 p kaareen, 12 p, 2 p yht., 2 p.

37. krs: 3 kjs, 18 p, 6 kjs, 1 pp kaaren loppuun, 1 pp, 1 pp kaaren alkuun, 6 kjs, jätä 3 p väliin, 18 p.

38. krs: 3 kjs, 2 p, 2 p yht., 11 p, 8 kjs, 1 pp kaaren loppuun, 3 pp, 1 pp kaaren alkuun, 8 kjs, jätä 3 p väliin, 11 p, 2 p yht., 2 p. Katkaise lanka. Merkitse 12. s sauman vasemmalta puolelta (laske kavennettu s kahtena silmukkana).

39 krs: Virkkaa aloitusketjuun 25 kjs, kiinnitä ketju ps:lla merkittyyn s:an ja jatka näin: 3 kjs, 3 p, 3 p kaaren alkuun, 6 kjs, jätä 1 s väliin, 3 pp, 6 kjs, 3 p kaaren loppuun, 4 p ja 25 p aloitusketjuun. Krs:n aloituskohta on nyt terän sivulla. Merkitse aloitusketjun 13. s ja aloita kavennukset merkin molemmilla puolilla.

40. krs: 3 kjs, 6 p, 3 p kaaren alkuun, 6 kjs, jätä 1 s väliin, 1 pp, 6 kjs, 3 p kaaren loppuun, 15 p, 2 p yht., 5 p, 2 p yht., 8 p.

41. krs: 3 kjs, 9 p, 3 p kaaren alkuun, 2 kjs, 3 p kaaren loppuun, 17 p, 2 p yht., 5 p, 2 p yht., 7 p.

42. krs: 3 kjs, 12 p, 2 p kaareen, 19 p, 2 p yht., 5 p, 2 p yht., 6 p.

43. krs: 3 kjs, 12 p, 2 kjs, jätä 2 p väliin, 18 p, 2 p yht., 5 p, 2 p yht., 5 p.

44. krs: 3 kjs, 9 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, 2 p kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 14 p, 2 p yht., 5 p, 2 p yht., 4 p.

45. krs: 3 kjs, 9 p, 2 p kaareen, 1 p, 2 kjs, jätä 2 s väliin, 1 p, 2 p kaareen, 13 p, 2 p yht., 5 p, 2 p yht., 3 p.

46. krs: 3 kjs, 12 p, 2 p kaareen, 15 p, 2 p yht., 5 p, 2 p yht., 2 p.

47.-48. krs: 3 kjs, 38 p, 1 ps. Päättele langat.

Kommentit

Hyödynnä tarjous ja tilaa langat huhtikuun Suuri Käsityö -lehden lelukirahviin. 

Tilaa nyt langat lukijaetuhintaan 16,60 € maaliskuun Suuri Käsityö -lehdessä julkaistuun leluapinaan. (norm. 18.40 €). 

Tee tilaus Tekstiiliteollisuuden verkkokaupassa

Uudessa lelusarjassa julkaistaan tulevissa numeroissa ohjeet myös tiikeriin, norsuun, seepraan ja virtahepoon. 

Kommentit