Hyvinvoiva iho on iästä riippumatta aina kaunis. Erilaiset tehoseerumit ovatkin tulleet ihonhoidon avuksi.

Yhä useampi tarttuu nykyään seerumipulloon päivä- ja yövoiteen lisäksi. On totta, että hoidettu, hyvinvoiva iho on iästä riippumatta aina kaunis.

Tipoittain annosteltava tehoseerumi eli hoitotiiviste astuu apuun, kun kasvojen iho kaipaa lisähoitoa esimerkiksi kuivuuden, ryppyjen tai pigmenttiläiskien vuoksi.

Tiivisteessä on enemmän vaikuttavia aineita kuin kosteusvoiteessa. Sitä voi käyttää ympäri vuoden tai kuurina esimerkiksi kesän jälkeen. Seerumi levitetään aina suoraan iholle, kosteusvoiteen alle.

Seerumeissa on paljon kasviperäisiä ainesosia. Tuotteita onkin kehitetty muun muassa tutkimalla, miten kasvit selviytyvät ja kukoistavat äärioloissa. Uusia tehoaineita ovat omenan ja merifenkolin kantasolu-uutteet sekä jasmonihppo. Ne suojaavat ihoa ulkoisilta rasitteilta, kuten auringon säteiltä ja saasteilta, ja korjaavat olemassaolevia vaurioita.

Tehoseerumien hintahaitari on laaja. Keskihinta esimerkiksi apteekeissa on 30-50 euroa, marketeista seerumeita saa edullisemmin. Kalleimpia on kehitetty vuosia, ja ne voivat maksaa yli 100 euroa.

Seermien kanssa ei tarvitse läträtä. Yleensä yksi tippa on tarpeeksi.

Teksti Satu Schneider