Kodin Kuvalehden sisustustiimi kävi nuuskimassa trendejä Tukholman sisustusmessuilla. Bling bling on niin viime vuosikymmentä. Tulevaisuus on eko, kotoisuus, puutarhanhoito ja hitaampi, viisaampi elämä.

       1. Opiskelija Laura Huhta esittelee ylpeänä Augusti-tuoliaan, joka näyttää yhdestä puusta taivutetulta. Taustaseinä on peitetty tuhansilla Post It -lappusilla, ja tuloshan on eläväisen upea.
   2. Nuorten suunnittelijoiden osastolta löytyi myös Taxi Seat, jonka oslolainen opiskelija Camilla Akersveen suunnitteli koko perheen tarpeisiin. Inspiraation hän sai lapsuusmuistoihin kuuluvasta isoisän autonistuimesta, joka oli päällystetty puupalloilla.
   3. Lamput on tehty täysin kierrätettävistä materiaaleista: esimerkiksi kuvut ovat paperimassaa ja narut villaa.
   4. Kodin Kuvalehti koeistui göteborgilais-suunnittelija Jimmi Brunstorpin taidonnäytteen, puusta ja vanhoista farkuista tehdyn tuolin. Loistava idea, mutta käyttömukavuudessa on vielä ehkä hieman hiomista...
    5. Göteborgilaisopiskelijoiden kehittelemä on myös tämä kestävä ja muuttuva ruuvipöytä.
   6. Viisikymmentäluvun muotoilu on tulossa rytinällä takaisin. Ja vaaleaa puuta näkyy vaihteeksi paljon. Tässä modernissa kampauspöydässä on molemmat trendit.
   
 7. Opiskelija Andreas Lahtivuori ammattikorkeakoulu Noviasta näyttää, miten asettaudutaan hänen keksintöönsä, Kolo-tuoliin, jossa loikoillessa on maailman häly kaukana. "Ota Koloon mukaan tyynyjä, viltti ja läppäri elokuvan katselemista varten, ja Kolo on täydellinen rentoutumisen keidas", Andreas hehkuttaa.
   8. Vastikään Kodin Kuvalehdessä työtään esitelleet Motto Wasabi -firman suunnittelijat Anna Salonen ja Yuki Abe hakivat Tukholamsta vaikutteita ja uusia kontakteja.
   9. Vielä pari vuotta sitten niin reippaalta vaikutatnut bling bling -buumi alkaa olla ohi.
   
10. Puuteriset pastellisävyt ovat tämän kevään hitti.
   11. Joko teidän toimistossa on huopakoppi, jossa voi keskittyä puhumaan puhelimeen tai rauhoittumaan?
   12. Suunnittelija Samuli Naamangan Compos-tuolimallisto, jonka istuimet on tehty Naamangan itsensä kehittämästä biohajoavasta "muovista", jaksaa kiinnostaa kansainvälistä yleisöä.
   13. Ihan toisenlaiseenkin tuoliajatteluun vielä törmää...
   14. Tee se itse -vinkki 1: vierastuoli saavista ja tyynystä.
   15. Tee se itse -vinkki 2: koristele pihapuusi langoilla... Miksipäs ei!
   16. Nyt on asiat menneet päälaelleen... Puutarhanhoito ja kodin viherkasvit ovat megatrendi. Tässä mallia erikoisuudentavoittelijoille.
   
17. Valkoisten keittiöiden aika on ohi. Kohta meillä on kaikilla keittiöt, joita hallitsee vaalea puu.

Teksti ja kuvat Susannna Lehmuskoski