Toimittaja Ulla Ahvenniemi oivalsi kosmetologilla käydessään olennaisen asian.

Olen minä sen tiennyt: kasvohoidossa olisi hyvä käydä aina vuodenajan vaihtuessa, neljä kertaa vuodessa. Neljä mikä neljä, olen ajatellut ja käynyt joka neljäs vuosi. Viime kerta tosin jäi väliin, kun syntyi se vauvakin. Edellisestä kasvohoidosta on siis kahdeksan vuotta.

Kun makaan lämmitetyllä hoitotuolilla viileä naamio kasvoilla, mielessäni on vain yksi ajatus: näin itseään pitää rakastaa. Ihon pinnalle vietävät hiilidioksidikuplat, radiofrekvenssihoito ja kollageenin stimulointi kuulostavata teknisiltä, mutta happikuorinta tuntuu ainoastaan taivaalliselta.

Voiton puolella

Kassalla muistan, miksi käyn hoidoissa niin harvoin. Tällä kertaa olen kuitenkin varautunut. En suostu miettimään, että samalla rahalla saisin lapselle sekä välikausi- että talvihaalarin ja toiselle vielä tennarit.

Sen sijaan muistutan itseäni, että kun viime keväänä peruutin autolla päin aitaa, pelkkä takavalon vaihto maksoi 300 euroa. Koska tänä keväänä en ole rutannut autoa, olenn säästänyt ne rahat. Happikuorinnan jälkeen jään siis kaikin tavoin voiton puolelle.

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 9/2014.

Kirsi Vornanen, 37, on kerännyt vuorotteluvapaalla energiaa vaativaan esimiestyöhön. Kodin Kuvalehden muuttumisleikistä hän toivoi vinkkejä hiuspulmiin ja tummiin silmänalusiin.

Kirsi Vornanen, 37, viettää vuorotteluvapaata työstään Tilastokeskuksen aluepäällikkönä ja 30-henkisen tiimin esimiehenä.

Työ on vaativaa ja kiireistäkin, joten vapaavuoden aikana Kirsi on halunnut keskittyä omaan hyvinvointiinsa ja matkusteluun. Hän on myös edistänyt työn ohessa aloittamiaan tradenomiopintoja.

Helsinkiläisen Kirsin miesystävällä on maatila Polvijärvellä. Toinen koti maaseudulla tuo kaupunkielämään mieluisaa vastapainoa. Vapaa-aikanaan Kirsi nauttii metsälenkeistä koiran kanssa ja puuhaa ammattiyhdistyksessä.

Muuttumisleikkiin tullessaan Kirsi listasi useita laittautumishaasteita: hiukset ovat liukkaat ja ohuehkot ja kulmakarvat huomaamattoman vaaleat.

Meikissä Kirsi halusi oppia käyttämään varjostus- ja korostusvärejä. Hän tahtoisi osata tehdä luonnollisen meikin, joka piilottaisi tummat silmänaluset.

Vinkit vaaleaverikön meikkiin:

1. Levitä vaaleisiin kulmakarvoihin puuterimaista, vaaleahkoa kulmaväriä. Se tuo ryhtiä, mutta lopputulos on luonnollinen.

2. Sipaise tummiin silmänalusiin kevyttä peiteainetta siveltimellä ja tasoita sormin. Levitä tummaa varjostusta isolla siveltimellä kevyesti poskiluun alle. Vaalean korostussävyn oikeat paikat ovat kulmaluu, poskipäiden kärjet, otsan keskikohta ja leuan kärki.

3. Korallinvärinen huulipuna sopii vaaleaverikölle. Sävy valaisee kasvot ja saa siniset silmät hehkumaan.

Vinkit hentojen hiusten hoitamiseen:

1. Suosi sampoota ja hoitoainetta, jotka eivät ole liian hoitavia ja kosteuttavia. Jatkuvassa käytössä kovin kosteuttavat tuotteet ovat raskaita lasimaiselle hiuslaadulle.

2. Kannattaa valita käsiteltävyyttä ja tuuheutta lisääviä muotoilutuotteita. Ohuille hiuksille antaa rakennetta esimerkiksi suolasuihke. Muotovaahto on usein liian hoitava.

3. Jotta saat kampaukseen muhkeutta ja ilmavuutta, käsittele hiukset ensin kreppiraudalla. Muista lämpösuojasuihke!

Kuinka Kirsi muuttui? Katso vaihtokuvat tästä!


Kirsi jälkeen
Kirsi ennen
  

Luonnolliset kulmat ovat muotia, mutta se ei tarkoita, ettei karvoja muotoiltaisi tai värjättäisi.

1. MITTAA

Kulmakarvojen oikeaoppinen muotoilu on matemaattista puuhaa.

Mittaa kulmakarvojen pituus siveltimen varrella. Kulmakarvojen tulisi alkaa suoraan nenänpielen yläpuolelta ja loppua kohtaan, jonka saat vetämällä linjan nenänpielestä silmän ulkonurkkaan. Alkupää on paksumpi kuin loppupää. Korkein kohta kuuluu 2/3:n kohdalle kulmakarvojen pituudesta.

2. NYPI JA HARJAA

Harjaa kulmakarvat samansuuntaisiksi ja nypi karvat, jotka kasvavat halutun linjan ulkopuolella. Jos haivenet ovat lähes näkymättömiä, tupsauta niihin puuteria, niin näet nyppiä nekin.

3. VÄRJÄÄ 

Vaaleatukkaisten ei kannata käyttää liian tummaa kulmaväriä. Luonnollisin ja sopivin sävy löytyy hiusten tyvikasvusta. On makuasia, valitsetko kulmavärin, -kynän vai luomivärin. Levitä väriä kevyesti pienin vedoin. Älä yritäkään piirtää yhtenäistä viivaa, koska silloin tulos on kaikkea muuta kuin luonnollinen. 

4. OSTA APUA

Jos kulmien huolittelu tuntuu työläältä, laitata niihin kestoväri tai suosittu microblading. Se tarkoittaa kestopigmentointia, joka tehdään ihon pintakerroksen alle. Tulokset kestävät jopa vuoden.

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 18/2017.