Näillä keinoilla virität kehon ja mielen syksyyn.

1 Vatsa

Sisällä nyhjääminen ja suolaiset ateriat turvottavat. Pidä siis vesipulloa aina käden ulottuvilla työpisteelläsi ja tee pieniä kävelylenkkejä. Vesi ja liike antavat elimistölle vauhtia ylimääräisen nesteen poistamiseen.

Lisävinkki: Syö banaania, tomaattia ja mustia viinimarjoja. Ne kaikki sisältävät kaliumia, ja sitä munuaiset tarvitsevat, jotta ne voisivat poistaa kehosta suolaa. Juuri suola sitoo nestettä kudoksiin.

2 Virkeys

Kuivaharjaa vartalo alhaalta ylöspäin ennen aamusuihkua. Se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa kuolleita ihosoluja. Lopuksi suihkuttele itsesi virkeäksi ensin lämpimän ja lopuksi viileän veden alla.

3 Iho

Kun kesä ja lämmin merivesi ovat kaukana takana tai edessä, merentuoksuinen vartalonhoitohetki helpottaa. Merisuolaa sisältävä kuorinta-aine pehmittää ja jättää ihon silkinsileäksi. Kuori samalla jalat ja kädet ja levitä lopuksi kosteusvoidetta koko vartalolle.

4 Hiukset

Kylmenevä ilma ja keskuslämmitys koettelevat hiuksia. Kun käytät kosteuttavia hoitotuotteita, hiusten luonnollinen kosteustasapaino säilyy eivätkä ne sähköisty tai tule pörröisiksi.

5 Varpaat 

Jalat pitävät sinut pystyssä ja liikkeessä läpi pitkän syksyn. Näin jumppaat ne varpaita myöten vetreiksi:

Istuessasi ojenna ja koukista nilkkoja, jotta jalkojen verenkierto vilkastuisi.

Harita varpaita. Se vahvistaa jalkaterän pieniä lihaksia.

Jos kynä putoaa lattialle, koeta poimia se varpailla. Liike vahvistaa varpaiden koukistajalihaksia.

6 Rentoutuminen

Oletko aikatauluttanut arkipäivien lisäksi viikonloputkin? Jos et millään ehdi rentoutua kunnolla, tee edes tämä muutaman kerran päivässä: Asetu mukavaan asentoon. Sulje silmät. Hengitä muutaman kerran syvään.

7 Huulet

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: juuri nyt on aika värjätä huulet reilun punaisiksi piristämään syksyn synkkyyttä.

Etiketin mukaan juhliin mennään sukkahousuissa säässä kuin säässä.

Sukkahousut ovat osa etikettiä naisten juhlapukeutumisessa. Riippuen pukukoodista, sukkahousuihin liitetään myös muita etikettisääntöjä. Jos juhlien pukukoodi on juhlapuku tai iltapuku, juhlamekko määrittelee myös sukkahousujen värivalintaa, sillä sukkahousujen on sovittava yhteen mekon värityksen kanssa.

Etikettisäännöt eivät tunne kesähelteitä. Jos on kovin kuuma, sukkahousuissa voi olla tukalaa. Ei siis ihme, että jotkut viis veisaavat säännöistä sukkahousujen kohdalla ja saapuvat juhliin paljain säärin.

Pitääkö mielestäsi sukkahousujen etikettisääntöä noudattaa? Menisitkö sinä kesäjuhliin ilman sukkahousuja?

Kysely

Voisitko mennä kesäjuhliin ilman sukkahousuja?

Kasvonaamion käyttö kannattaa ottaa osaksi viikoittaista ihonhoitorutiinia. Naamioista on erityisesti apua, jos kärsit esimerkiksi ihon kuivuudesta tai ihon epäpuhtauksista.

Kasvonaamiot ovat nyt in, kertoo Googlen kauneustrendiraportti. Niiden käytöllä voidaan kohentaa kasvojen ihon kuntoa. Usein niitä käytetään täsmähoitona tiettyjen iho-ongelmien ratkaisemiseksi. Vaikka ei suuremmista ongelmista kärsisikään, kaikkien kasvot hyötyvät silloin tällöin kasvonaamioiden käyttämisestä.

Jos olet viime aikoina kärsinyt seuraavista iho-ongelmista, kasvonaamiosta voi olla apua.

1. Iho näyttää elottomalta

Markkinoilla on useita versioita, jotka toimivat sekä kuorintana että naamiona samanaikaisesti. Kuorivia ominaisuuksia sisältävät naamiot auttavat poistamaan kuollutta ihosolukkoa kasvoilta. Kun kuollut ihosolukko vähenee, kasvot näyttävät terveemmiltä ja heleämmiltä. Kasvonaamiot auttavat myös ihon kosteuttamisessa, sillä kosteusvoiteet imeytyvät kuorittuun ihoon parhaimmin.

2. Kasvojen iho on kuiva tai kiristävä

Kosteuttavat kasvonaamiot ovat kuivan ihon pelastus. Kuiva iho hyötyy silloin tällöin tehokosteuttamisesta, sillä naamioiden tarkoitus on auttaa ihoa säilyttämään sen kosteustasapaino. Ihon kosteuden ylläpitämisestä taas on paljon hyötyä kasvojen iholle. Ihon kuivuus saattaa esimerkiksi edesauttaa juonteiden ilmestymistä. 

3. Kasvojen iho on rasvainen tai epäpuhdas

Epäpuhtauteen tai rasvaisuuteen taipuvainen iho voi hyötyä sille tarkoitetusta kasvonaamiosta. Savinaamiot sopivat tähän tarkoitukseen hyvin, sillä savi imee ihosta rasvaa ja talia. Tarvittaessa savea sisältävää naamiota voi levittää vain kasvojen ongelmakohtiin, esimerkiksi keskittyen vain T-alueeseen. T-alueeksi kutsutaan otsan, nenän ja leuan aluetta kasvoissa, jossa epäpuhtauksia esiintyy yleisimmin. 

4. Ihohuokoset ovat laajentuneet 

Ihon syväpuhdistuksella on vaikutusta myös ihohuokosten kuntoon. Epäpuhtaudet ja ihon rasvaisuus edesauttavat laajentuneiden ihohuokosten syntymistä. Kasvojen perusteellinen puhdistus pienentää ihohuokosia ja tekee kasvoista kauniimman näköiset. Laajentuneisiin ihohuokosiin suositellaan savea sisältäviä kasvonaamioita. 

5. Kasvojen iho punoittaa tai on ärtynyt

Jos iho on ärtynyt tai punoittava, yksi keino ihon hoitamiseksi voi löytyä ihoa rauhoittavista kasvonaamioista. Tuotetta valitessa kannattaa kuitenkin tarkistaa, että se sopii juuri ärtyneen ja herkän ihon hoitoon.

Lähteet:

Eau Thermale Avène

Dermosil

Jos kesälomalaukkuun ei mahdu kymmentä erilaista tuubia, pakkaa ainakin perusvoide. Sillä hoidat jopa sähköiset sukkahousut.

1. Perusvoide on myös saippua

Jos oleilet paljon vedessä, ihosi on vaarassa kuivua. Kun menet rantapäivän jälkeen suihkuun, käytä suihkusaippuan tilalla kevyttä perusvoidetta. Voide paitsi puhdistaa, myös kosteuttaa.

Perusvoidetta voi sekoittaa myös kylpyveteen. Sopiva määrä on 5-10 senttiä.

2. Viilennystä, kiitos

Kuuman kesäpäivän jälkeen saatat kaivata jotain viileää. Säilytä geelimäistä perusvoidetta jääkaapissa ja levitä sitä iholle auringonoton jälkeen. Saat viilennyksen ja kosteutuksen samassa paketissa.  

3. Toimiva tehohoito    

Kun kädet ovat karheat tai kuivat, tee yöksi tehohoito. Voitele kädet rasvaisella voiteella ja pue päälle puuvillakäsineet.

Kuiville kantapäille sopii niin ikään rasvainen voide. Suojaa jalat puuvillaisilla yösukilla.

4. Karvat veks

Sääret ja bikiniraja voivat ärtyä voimakkaista sheivausvaahdoista tai -geeleistä. Onneksi perusvoide ajaa saman asian ilman, että iho ärsyyntyy. Karvojen ajeluun sopiva voide on kevyt ja kosteuttava.

5. Sähköiset sukkahousut

Pieni voidetuubi pelastaa myös kesäjuhlijan. Jos mekko tai hame tarttuu sähköisiin sukkahousuihin, ota kämmeniin hieman perusvoidetta ja sivele jalkasi sukkahousujen päältä. Voide poistaa sähköisyyden.

Lähde: Orionin voidevinkit

Kärsitkö uurteisista tai muuten epätasaisista kynsistä? Nämä niksit saattavat auttaa.

Kahvipöytäkeskusteluissa huomaa, että moni toivoisi saavansa kauniimmat kynnet. Kynsien rakenne aiheuttaa päänvaivaa: monille tuttu pulma ovat epätasaisuudet ja muutokset kynsissä. Osa niistä voi kertoa sairaudesta, mutta ei aina. Kynsissä olevat epätasaisuudet voivat olla myös perinnöllisiä.

Kuoppaiset kynnet saattavat olla varhainen merkki psoriasiksesta tai niveltulehduksesta.

Jos kyntesi ovat keskeltä kuopalla, saatat kärsiä niin sanotusta lusikkakynnestä. Lusikkakynsi on kynsimuutos, joka ei kerro sairaudesta, mutta sen syytä ei tunneta.  

Pitkittäiset uurteet kynsiin syntyvät iän myötä. Niitä tulee lähes jokaiselle, eivätkä ne ole merkki mistään sairaudesta. 

Pyykkilautakynsiksi kutsutaan pyykkilautamaisesti ilmeneviä, horisontaalisia kuoppia kynnessä. Nekin saattavat kertoa psoriasiksesta tai pitkäaikaisesta kynsivallin tulehduksesta.

Yleensä keskellä kynttä sijaitseva pitkä vako saattaa olla merkki kynsivallissa sijaitsevasta limarakkulasta. Rakkulan yleensä myös huomaa. Sen syntyminen saattaa olla yhteydessä nivelsairauksiin. Rakkula häviää itsestään, mutta jos se on kipeä, sitä kannattaa näyttää lääkärin vastaanotolla.

Mistä apua epätasaisiin kynsiin? 

Monipuolinen ruokavalio auttaa pitämään kynnet terveenä, mutta epätasaisuudet eivät aina liity vitamiinien puutoksiin. Lusikkakynsi saattaa kuitenkin olla seurausta anemiasta. Jos sinulla on lusikkakynnet, kokeile lisätä rautaa ruokavalioosi.

Psoriasiksen lisäksi pyykkilautakynnet saattavat olla syytä liian kovakouraisesta kynsinauhojen käsittelystä. Jos kärsit pyykkilautakynsistä, yksi keino on yrittää olla hellävaraisempi kynsinauhojen käsittelyssä. 

Pitkittäiset uurteet kynnessä voi varovasti hioa kynsistä palkin muotoisella buffer-kynsiviilalla. Hiomisessa kannattaa olla varovainen, ettei tule vahingoittaneeksi kynttä. 

Kaikkia kynsien epätasaisuuksia voi peittää ja tasoittaa käyttämällä niille tarkoitettua aluslakkaa, jolloin kynsistä tulee jälleen tasaisen näköiset. 

Lähteet:

Terveyskirjasto.fi

Tohtori.fi

Terve.fi

Skincare.about.com