Kun levität aamulla kosteusvoiteen, tee samalla helppo kasvohieronta. Akupisteiden painelu rentouttaa, tässä ohjeet pisteiden löytämiseen.

Tee näin:

1. Ota voidetta lastalla käsiin ja hiero käsiä vastakkain. Painele voide kasvoille tai sivele ylössuuntautuvin vedoin. Älä hankaa!

2. Painele hellästi silmänympärysalueen akupisteitä. Aloita kulmakarvojen alkukohdasta ja jatka kulmaluuta myötäillen.

3. Toista sama silmän alapuolelle: aloita sisänurkasta ja myötäile luun yläreunaa.

4. Paina lopuksi nenän molemminpuolisia pisteitä.

 

Kotiväreillä säästää pitkän pennin: värin saa kymmenellä eurolla, kun kampaajalla värjäys maksaa jopa yli 100 euroa. Lue tästä parhaat neuvot kotivärjäykseen.

Kumman valitsen: kesto- vai kevytvärin?

Kestoväri värjää hiukset pysyvästi ja peittää harmaat täysin, mutta jättää tyvikasvun.

Kevytväri korostaa hiusten luonnollista sävyä, mutta ei vaalenna luonnonhiusta. Ei peitä harmaita, mutta ei toisaalta jätä ikävää tyvikasvua. Haalistuu asteittain muutaman pesukerran jälkeen.

Kuinka usein voi värjätä?

Sopiva värjäysväli on 1–2 kuukautta. Lopullinen värisävy riippuu omasta hiusväristä, hiusten kunnosta ja aiemmista värikäsittelyistä.

Miten valitsen sävyn?

Kotivärjäyksissä kannattaa pysytellä melko lähellä omaa väriä. Kotikonstein omaa väriä voi muuttaa 1–2 astetta. Jos hiusten väriä haluaa muuttaa tätä enemmän, kannattaa käydä kampaajalla.

Värjää hiukset mieluummin vaaleammiksi kuin tummemmiksi. On aina helpompaa korjata väriä tummemmaksi, jos värjäystulos on liian vaalea.

Ole varovainen aiemmin vaalennettujen hiusten uudelleenvärjäyksen kanssa. Lopputulos voi olla jotain muuta kuin mitä odotit.

Tee aina herkkyystesti ihollesi 48 tuntia ennen värjäystä. Joskus myös musta hennatatuointi saattaa aiheuttaa allergisen reaktion hiustenvärjäyksen yhteydessä.

Näin värjäät hiukset:

1. Laita väri aina likaisiin hiuksiin. Lika suojaa hiusta ja väri tarttuu paremmin.

2. Levitä väri nopeasti ja tarpeeksi paksusti. Käytä pitkiin ja paksuihin hiuksiin kaksi pakkausta väriä. Pysy värin vaikutusaika samassa lämpötilassa, älä piipahda parvekkeella tai mene saunaan.

3. Värjää joka toinen kerta pelkkä tyvi.Näin hiuksesi pysyvät paremmassa kunnossa. Voit myös antaa värin vaikuttaa tyvessä pidemmän aikaa kuin latvoissa.

4. Anna hiuspohjan hengittää, kun väri vaikuttaa. Nosta hiuksia esimerkiksi siveltimen terävällä päällä ylös päänahasta. Väri lähtee hiusrajasta ja päänahasta parhaiten vedellä hieromalla.

5. Kastele hiukset kevyesti värin vaikutusajan päätteeksi. Hiero voimakkaasti, jotta syntyy vaahtoa. Huuhtele kunnolla, kunnes pesuvesi on kirkasta. Huuhtele lopuksi kylmällä vedellä. Se tekee hiuksista  kiiltävät ja sulkee hiussuomut.

6. Väri kestää kauemmin, kun peset hiukset vasta parin vuorokauden kuluttua värjäyksestä.

 

 

Kysyimme kolmelta naiselta, millaisia tuotteita he etsivät ja kelpuuttavat meikkipussiinsa. Tapaa ekoilija, pihistäjä ja panostaja.

Helsinkiläinen toimittaja Irene Easton, 34, on kauneustuotteissa ekolinjalla.

”Runsaat kymmenen vuotta sitten ihoni sai tarpeekseen. Se tuntui tahmealta ja kihelmöi. Sitten löysin Dr. Hauschkan, vähensin purkkimäärää ja ihoni kunto koheni nopeasti. Siitä asti olen suosinut luonnonkosmetiikkaa. En ole fanaattinen, paitsi vähän meikkipohjan suhteen. Käytän Bare Mineralsin mineraalimeikkejä, joilla saan luonnollisen lopputuloksen.

Vaikka olen nyt äitiyslomalla, en halua unohtaa itseäni. Yritän kiireessäkin sutaista naamaan edes BB-voidetta tai huulikiiltoa.

Pahinta tälle planeetalle ovat tuotteet, jotka eivät toimi. Nehän vain tuhlaavat raaka-aineita ja energiaa. Ketään ei auta luomutuote, joka jää käyttämättä.

Minullakin on muutama luottotuote, joka ei ole ekoa. Esimerkiksi Diorin ripsiväriä parempaa en ole löytänyt.”

 

Mikkeliläinen vaatekauppias Anne Väre, 54, kertoo olevansa kosmetiikan suhteen pihistelijä.

”Käytän rahani mieluummin hyvään ruokaan tai taidenautintoon kuin meikkeihin. Meikkaan vain töissä ja iltamenoissa. Silloinkin käytän vain sävyttävää päivävoidetta, maapuuteria, kajalia, ripsaria ja huulipunaa.

Vielä hintaakin tärkeämpää minulle on se, että tuotetta on helppo käyttää.

Meikkipussistani löytyy edullisten tuotteiden lisäksi muutama keskihintainen. Minulla on vain kaksi ”pitää olla” -tuotetta: Estée Lauderin DayWear -kosteusvoide, jota ei saa Mikkelistä, ja Yves Saint Laurentin huulipunan sävy 59, jota ei tahdo enää saada mistään. Vävynikin metsästää sitä maailmalla. Olen puhetyöläinen, joten minulle on tärkeää, että huulipuna tuntuu hyvältä ja hoitaa huulia.”

 

Maskulainen pankinjohtaja Marjo Linnakoski, 45, on kosmetiikan hankkijana panostaja.

”Minulla on aina käsilaukussa pari kolme huulipunaa, huultenrajauskynä, huulikiilto, kivipuuteri, silmien rajausväri ja joskus myös kynsilakka.

Olen oppinut luottamaan laatuun. Suosin Dioria, Chanelia, Estée Lauderia, Clarinsia ja Cliniqueta. Olen kokeillut markettien tarjontaa, mutta niissä ei ole riittävästi pigmenttiä ja ne varisevat.

Minusta on myös tärkeää, että rasia on kaunis. Se on pala luksusta. Joku ostaa suklaapatukoita, minä huulipunia.

Kaunis huulipuna voi olla sielun voitelija. Vaihdan huulipunan sävyä vuodenaikojen mukaan. Joskus minulla voi olla kymmenenkin punaa. Jos työpäivän jälkeen on iltameno, vaihdan huulipunan punaisemmaksi.”

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 4/2015.

Sari Hautalan tyttäret huomauttelivat, että äidin olisi aika päivittää meikkityylinsä 2010-luvulle. Tällaiset neuvot Sari sai Kodin Kuvalehden muuttumisleikissä.

Lähtiessään Kodin Kuvalehden muuttumisleikkiin Sari Hautala toivoi ennen kaikkea meikkivinkkejä. Hänestä tuntui, että hän on jumittunut nuoruuden tapoihin.

"Tyttäret ovat huomautelleet, että meikkityylini ja värit ovat olleet samat ikuisuuden. Niitä olisi syytä päivittää."

Sarista tuntuu, ettei hänelle jää arjessa aikaa itsestään huolehtimiseen. Sarin uusperheeseen kuuluu seitsemän lasta, joista kolme vanhinta ovat jo muuttaneet kotoa. Arkea rytmittävät kolmen pojan jääkiekkoharrastus ja rintamamiestalon kunnostaminen.

Sari vaihtoi vastikään alaa lähihoitajasta koulusihteeriksi. Arkimeikin hän tekee nopeasti käyttämällä meikkivoidetta, puuteria, kulmaväriä ja joskus vaaleaa luomiväriä. Ripsituuhennusten ansiosta ripsiväriä ei tarvita.

"Luulen, että moni ikäiseni kaipaa neuvoja tyylikkään aikuisen naisen laittautumiseen. En esimerkiksi haluaisi näyttää samalta kuin tyttäreni", Sari sanoo.

Nämä neuvot Sari sai:

3 vinkkiä meikkiin

 1. Koska Sarilla on hyvä, kuulas iho, hän voi käyttää ohutta meikkivoidetta, joka myös kosteuttaa. Poskipuna lisää kasvoille kevyttä hehkua. Aurinkopuuteri ei korvaa poskipunaa.

 2. Liila luomiväri ei ole liian tumma arkeen vaan tuo silmät esiin. Muista painopiste: väri ei saa ulottua silmien ulkonurkan yli.
 3. Sipaise huuliin kiiltoa, jolla saat kosteutta ja kevyen värin. Lopputulos ei näytä meikatulta vaan raikkaalta.

3 vinkkiä hiuksiin

 1. Ohuet hiukset kaipaavat volyymiä. Sitä saat käyttämällä tyvivaahtoa ja föönaamalla hiukset.
 2. Käytä kevyttä muotoilutuotetta. Voimakkaat tuotteet lässäyttävät ohuet hiukset.
 3. Föönaa hiukset käyttäen pyöröharjaa. Nostele ja harjaa hiuksia useampaan suuntaan, jotta saat hiukset ilmaviksi. Jakauksen paikkaa on hyvä vaihdella välillä.

Miten Sari muuttui? Katso vaihtokuvat tästä


Sari nyt
Sari ennen
 


 

  Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 15/2016.

  Kun pakkanen paukkuu ja viima viuhuu, kasvot ovat kovilla. Ole tarkkana voiteen kanssa, jotta se suojaa eikä palelluta ihoa.

  1. Villahuivi, huppu ja kommandopipo antavat iholle parhaan suojan kylmässä säässä ulkoillessa.

  2. Täyteläinen kosteusvoide riittää yleensä, mutta jos viima ja pakkanen on kova, levitä kasvoille kuivaihoisen hoitovoidetta tai ulkoiluvoidetta. Voide ei saa sisältää runsaasti vettä.

  3. Levitä voide mieluiten vaikka tunti ennen ulkoilua, niin se ehtii imeytyä kunnolla. Muuten voide voi jähmettyä ihon pintaan ja aiheuttaa paleltumia, kun iho hikoilee voiteen alla.

  4. Meikkivoide tai sävyttävä päivävoide ja puuteri tehostavat pakkassuojaa.

  5. Tarkista talvellakin, että kaikissa käyttämissäsi voiteissa on UV-suoja. Auringon UVA ja UVB-säteet ovat tujuja etenkin keväthangilla. Iho voi palaa, ja vanhenemisen merkkejä ilmaantuu ennen aikojaan.

  Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 3 / 2014.