Kun levität aamulla kosteusvoiteen, tee samalla helppo kasvohieronta. Akupisteiden painelu rentouttaa, tässä ohjeet pisteiden löytämiseen.

Tee näin:

1. Ota voidetta lastalla käsiin ja hiero käsiä vastakkain. Painele voide kasvoille tai sivele ylössuuntautuvin vedoin. Älä hankaa!

2. Painele hellästi silmänympärysalueen akupisteitä. Aloita kulmakarvojen alkukohdasta ja jatka kulmaluuta myötäillen.

3. Toista sama silmän alapuolelle: aloita sisänurkasta ja myötäile luun yläreunaa.

4. Paina lopuksi nenän molemminpuolisia pisteitä.

 

Luulisi, että hajuveden suihkuttelu on helppoa kuin heinänteko. Mutta siinäkin voi mokata. Vältä virheet.

Käytä tuoksua niihin kehon kohtiin, joissa tunnet suonen sykkeen eli ohimoille, kaulalle, rintojen väliin, kyynärtaipeeseen, ranteen sisäpuolelle tai polvien takaosaan.

Älä sipaise hajuvettä korvien taakse, siellä iho on rasvaisempaa, mikä muuttaa tuoksua.

Älä suihkuttele hajuvettä suoraan vaatteisiin.

Älä säilytä hajuvesipulloja suorassa auringossa tai kylpyhuoneessa, joka kuumenee esimerkiksi saunan lämmöstä.

Muista, että hajuvesi säilyy avaamattomana noin 3-5 vuotta, avattuna vain noin puolitoista vuotta.

Minimoi mukaan otettavien meikkien määrä vaikkapa matkalle pakatessa. Nämä tuotteet sopivat moneen tarpeeseen.

Luomivärit sopivat myös kulmien korostamiseen. Valitse harmaaseen taittuva ruskean sävy. Varo liian punertavia ruskeita.

Hiusgeeli tai hiusvahat sopivat myös kulmakarvojen muotoiluun.

Huulipunaa voi käyttää myös voidemaisena poskipunana, kunhan muistaa häivyttää rajat ja varoo liian tummia sävyjä. Rohkea sipaisee rusehtavaa huulipunaa ohuella siveltimellä rajaukseksi ripsien tyveen.

Ripsivärin avulla syntyvät myös sysimustat, kissamaiset silmänrajaukset. Valitse ohut sivellin, levitä sen avulla mascaran massaa aivan ripsien tyveen.

Aurinkopuuteria voi käyttää sekä keholla että poskilla. Se sopii myös luomiväriksi. Parhaat sävyt ovat rusehtavia ja pronssinsävyisiä. Varo liian oransseja sävyjä.

Lähteet: Riku Campo ja Numi Nummelin: Meikkiopas (Otava 2005) , www.anna.fi

Likinäköisen miinuslasit pienentävät silmiä. Näin teet selkeän silmämeikin, joka tuo katseesi kauniisti esiin lasienkin takaa.

1 Pidä kulmakarvat aina siisteinä. Piirrä kulmien muoto esiin kulmakynällä tai mattapintaisella, harmaaseen taittuvalla luomivärillä. Kulmat antavat kasvoille raamit.

2 Peitä tummat silmänaluset huolellisesti ohuella peiteaineella ja häivytä.

3 Pohjusta liikkuvat luomet vaalealla luomivärillä. Voit kokeilla jopa helmiäissävyjä.

4 Sipaise kulmakarvojen alle vaaleaa mutta ei valkoista mattaluomiväriä.

5 Levitä luomivakoon ja silmän ulkonurkkaan tummaa, mattapintaista luomiväriä kulmaluuta kohti häivyttäen.

6 Kokeile alaluomella ja silmän sisänurkassa valkoista kajalia, se avaa katsetta.

7 Vedä alarajaus ripsirajan ulkopuolelle, ylärajaus ohuelti aivan yläripsien tyveen. Ylä- ja alarajaus eivät saa yhtyä silmän ulkonurkassa.  

8 Levitä tumma tai musta ripsiväri huolellisesti, niin että ripset eivät klimppiinny. Käytä ripsiväriä runsaasti yläripsiin mutta vain vähän alaripsiin.

9 Tuo huulet esiin vahvalla rajauksella ja punalla, se tasapainottaa kasvojen kokonaisuutta.

10 Levitä poskipuna niin, että se seuraa lasien linjaa ohimoille ja korvaa kohti. Punaa saa tulla myös silmien lähelle. Häivytä rajat huolellisesti.

Lähteet: Riku Campo ja Numi Nummelin: Meikkiopas (Otava 2005), Una Nuotio: Kerro kerro kuvastin, kauneudenhoidon käsikirja (Otava 1997)

Näin silotat kutrisi silkkisen pehmeiksi.

1. Älä pelkää hoitoainetta.

Toisin kuin moni luulee, oikein valittu hoitoaine ei latista tukkaa. Pörröisyys johtuu siitä, että hiuksen pinnan suomukerros on auki.

Esimerkiksi kuiva pakkasilma, kuivaus kuumalla föönillä tai saunan lämpö avaavat suomuja entisestään. Hoitoaine sulkee ne ja silottaa hiuksen pinnan.

2. Pese oikein.

Sampoopesun jälkeen hiukset kannattaa kuivata pyyhkeellä, jotta ylimääräisen veden saa pois. Hoitoaine kannattaa lisätä vasta tämän jälkeen.

Käytä hoitoainetta kaikkialle tukkaan, ei vain latvoihin. Parasta on levittää se harvalla kammalla. Huuhdo vaikutusajan jälkeen hiukset haalealla vedellä, jotta hiussuomut sulkeutuvat.

3. Valitse tuotteet hiusten mukaan.

Erilaiset hiukset tykkäävät erilaisista tuotteista. Karhealle tukalle sopii kosteuttavampi, jopa hoitavia öljyjä sisältävä hoitoaine. Hennolle tukalle sopivat astetta kevyemmät tuotteet.

Tuuheuttavia sampoita kannattaa välttää, sillä ne turvottavat hiusta ja avaavat suomukerrosta, mikä pörröttää tukkaa lisää.

Asiantuntijana Annikki Hagros-Koski, hiustutkija ja luonnontieteiden kandidaatti, HiusAkatemia