39-vuotias myynti­edustaja Sanna Moilanen asuu Kuopiossa. Hänellä on kuusi lasta, ja lisää vipinää perheeseen tuovat puolison kaksi lasta. Sanna nauttii lukemisesta, lenkkeilystä ja konserteissa käymisestä.
39-vuotias myynti­edustaja Sanna Moilanen asuu Kuopiossa. Hänellä on kuusi lasta, ja lisää vipinää perheeseen tuovat puolison kaksi lasta. Sanna nauttii lukemisesta, lenkkeilystä ja konserteissa käymisestä.

Kuuden lapsen äiti Sanna Moilanen sai hemmotella itseään Kodin Kuvalehden muuttumisleikissä.

"Huoliteltu ulkonäkö on jatkuvasti tarpeen arjessani, sillä myyntiedustajana en voi mennä asiakkaan luo suoraan sängystä nousseena.

Herään aamuisin hieman miestä ja lapsia aiemmin, jotta ehdin laittautua. Samalla saan ihanan tunteen siitä, että minulla on pieni hetki omaa aikaa.

Näin 40 ikävuoden kynnyksellä kaipaan ulkonäkööni päivitystä. En halua jämähtää aikoinaan opittuihin meikkaustapoihin ja vaatetyyleihin. Muuttumisleikkiin lähteminen oli minulle itseni haastamista. Haluan nähdä uusin silmin tapani meikata ja pukeutua.

Toivoin saavani vinkkejä varsinkin siihen, mitä voisin tehdä hiuksilleni. Ne ovat skandinaavisen ohuet ja rasvoittuvat, enkä halua päätyä mummotukkaan. Myös huulipunan sävyn valitseminen on tuottanut ongelmia. Niitä on niin valtavasti!

Olen onnistunut yhdistämään hullut ruuhkavuodet ja uran. Muuttumisleikissä halusin antaa itselleni harvinaisen mahdollisuuden nauttia ilman huolta kenestäkään muusta.”

Nämä vinkit Sanna sai:

  1.  ”Hiusten leikkaus teki Sannalle visuaalisen kasvojen kohotuksen. Sannalla on upeat huulet, joten jos hiusten painopiste on suun kohdalla, näyttää hiusten malli vetävän suupieliä alaspäin. Nyt painopiste on silmien kohdalla. Päältä pidemmäksi jätetyt hiukset antavat mahdollisuuden vaihdella kampausta.” – Anna Järvinen, kampaaja
  2.  ”Kulmakarvojen muotoilu kohoavaan linjaan teki Sannalle ihmeitä. Hänellä on äärettömän kaunis hymy ja täydelliset huulet, joten punainen huulipuna toi nopean raikastuksen ja voimaa kasvoille. Kun huulipuna on voimakas, on hyvä jättää silmät pehmeämmiksi.” – Suvi Tiilikainen, meikkitaiteilija
  3.  ”Sannalle valitsin kokovalkoista, sillä se pukee pitkiä sääriä. Luonnonvalkoisen sävyn ansiosta kokonaisuus on kuitenkin pehmeä. Myös raikas sininen ja vihreä näyttivät Sannalla pirteän keväisiltä.” – Mirkka Siusluoto, muotitoimittaja

Kuinka Sanna muuttui? Katso vaihtokuvat tästä


Sanna jälkeen
Sanna ennen
 

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 9/2017.

 

 

Tuntuuko, ettei voide imeydy? Kutiseeko kuiva hiuspohja? Kuorinta auttaa molempiin.

Kasvot ovat se kehon osa, joka joutuu eniten säiden armoille. Siksi ihon puolustusmekanismi alkaa paksuntaa kasvojen ihoa. Myös iholle kertyvä kuollut ihosolukko saa ihon näyttämään samealta ja korostaa juonteita ja ryppyjä.

Kuorinta kannattaa tehdä kerran viikossa tai joka toinen viikko.

Apu harmaaseen ja elottomaan ihoon löytyy kuorintavoidepurkista. Säännöllinen kuorinta saa ihon heleytymään ja auttaa sen hoitamisessa. Kuorinta kannattaa tehdä kerran viikossa tai joka toinen viikko.

"Tervettä kasvojen ihoa voi kuoria aineella, jossa on rakeita. Myös couperosa-iho kestää kuorintaa. Siihen kannattaa käyttää entsyymikuorinta-ainetta", kertoo ihoterapeutti Leena Myller Kämp Spasta.

Hiuspohjakin kaipaa kuorintaa

Kasvojen lisäksi vartalokin kaipaa kuorintaa, jotta kosteusvoiteet imeytyvät hyvin, eikä kuollut ihosolukko pölise. Kuori kerran tai kahdesti kuukaudessa myös hiuspohja tai käytä syväpuhdistavaa sampoota. Se poistaa hiuksista ja hiuspohjasta kuonat ja kuolleen ihosolukon.

"Tavalliset sampoot ovat niin hoitavia, etteivät ne puhdista hiuspohjaa riittävästi. Älä kuitenkaan kuori hiuspohjaa juuri ennen värjäystä, jotta päänahka ei joudu turhan koville", hiusmuotoilija Pirjo Honkanen neuvoo.

Vältä muovihippusia

Ota selvää, mitä tuotteesi sisältävät kuorivat aineet ovat. Osassa tuotteista on pieniä muovihippusia, jotka päätyvät vesistöihin ja voivat aiheuttaa ympäristöongelmia. Moni kosmetiikkayritys on luopunut tai luopumassa muovien käytöstä kuorinta-aineissa.

Jos kosmetiikka muuttaa väriä tai alkaa haista kummalliselta, tuote on saattanut pilaantua.

Kauneudenhoitotuotteita ei pitäisi käyttää niiden säilyvyysajan jälkeen, sillä pahimmassa tapauksessa pilaantunut tuote saattaa aiheuttaa ihoon näppyjä tai ihottumaa.

"Näpyt voivat edetä tulehdukseksi, jos pilaantuneen tuotteen käyttöä jatketaan", kertoo Yliopiston Apteekin kosmetologi Eveliina Jäppinen. Vanhentuneen ripsivärin käyttö voi aiheuttaa silmien kutinaa tai jopa silmätulehduksen.

Kosmetiikkaa pitää säilyttää suojassa auringolta.

Sormi pois purkista!

Kauneudenhoitotuotteissa tuotteiden säilyvyyttä ilmaistaan yleensä merkinnällä, jossa on purkin kuva ja numero kuukausina, jonka tuotteen luvataan kestävän avaamisen jälkeen.

Kosmetiikan säilyvyyteen vaikuttaa moni asia. Jos tuotteen haluaa pysyvän hyvänä, ainakin perusasioista kuten hygieniasta on pidettävä huolta.

"Tuotetta tulisi säilyttää auringolta suojassa, eikä sitä kannata ottaa purkista sormin, sillä sormet lisäävät tuotteeseen bakteereja ja likaa", Jäppinen neuvoo.

Sen sijaan ainetta voi ottaa purkista lastalla ja levittää kasvoille puhtain käsin.

Pilaantuneen tuotteen tunnistaa muuttuneesta hajusta tai väristä.

Jäppisen mukaan etenkin anti-age-tuotteet ja aknen hoitamiseen tarkoitetut kosmetiikkatuotteet säilyvät muita lyhyemmän aikaa.

Tarkkaile hajua ja väriä

Jäppinen kertoo, että jos tuote on pilaantunut, sen voi mahdollisten iho-oireiden lisäksi nähdä tuotteen ulkonäöstä tai hajusta.

"Pilaantunut tuote on yleensä härskiintyneen hajuinen tai sen väri on saattanut muuttua. Myös tuotteen rakenne saattaa olla erilainen kuin avatessa."