48-vuotias Sari Hautala asuu Oulussa ja elää hektistä uusperheen arkea. Sarilla on viisi lasta ja puolisolla kaksi.

Sari Hautalan tyttäret huomauttelivat, että äidin olisi aika päivittää meikkityylinsä 2010-luvulle. Tällaiset neuvot Sari sai Kodin Kuvalehden muuttumisleikissä.

Lähtiessään Kodin Kuvalehden muuttumisleikkiin Sari Hautala toivoi ennen kaikkea meikkivinkkejä. Hänestä tuntui, että hän on jumittunut nuoruuden tapoihin.

"Tyttäret ovat huomautelleet, että meikkityylini ja värit ovat olleet samat ikuisuuden. Niitä olisi syytä päivittää."

Sarista tuntuu, ettei hänelle jää arjessa aikaa itsestään huolehtimiseen. Sarin uusperheeseen kuuluu seitsemän lasta, joista kolme vanhinta ovat jo muuttaneet kotoa. Arkea rytmittävät kolmen pojan jääkiekkoharrastus ja rintamamiestalon kunnostaminen.

Sari vaihtoi vastikään alaa lähihoitajasta koulusihteeriksi. Arkimeikin hän tekee nopeasti käyttämällä meikkivoidetta, puuteria, kulmaväriä ja joskus vaaleaa luomiväriä. Ripsituuhennusten ansiosta ripsiväriä ei tarvita.

"Luulen, että moni ikäiseni kaipaa neuvoja tyylikkään aikuisen naisen laittautumiseen. En esimerkiksi haluaisi näyttää samalta kuin tyttäreni", Sari sanoo.

Nämä neuvot Sari sai:

3 vinkkiä meikkiin

 1. Koska Sarilla on hyvä, kuulas iho, hän voi käyttää ohutta meikkivoidetta, joka myös kosteuttaa. Poskipuna lisää kasvoille kevyttä hehkua. Aurinkopuuteri ei korvaa poskipunaa.

 2. Liila luomiväri ei ole liian tumma arkeen vaan tuo silmät esiin. Muista painopiste: väri ei saa ulottua silmien ulkonurkan yli.
 3. Sipaise huuliin kiiltoa, jolla saat kosteutta ja kevyen värin. Lopputulos ei näytä meikatulta vaan raikkaalta.

3 vinkkiä hiuksiin

 1. Ohuet hiukset kaipaavat volyymiä. Sitä saat käyttämällä tyvivaahtoa ja föönaamalla hiukset.
 2. Käytä kevyttä muotoilutuotetta. Voimakkaat tuotteet lässäyttävät ohuet hiukset.
 3. Föönaa hiukset käyttäen pyöröharjaa. Nostele ja harjaa hiuksia useampaan suuntaan, jotta saat hiukset ilmaviksi. Jakauksen paikkaa on hyvä vaihdella välillä.

Miten Sari muuttui? Katso vaihtokuvat tästä


Sari nyt
Sari ennen
 


 

  Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 15/2016.

  Kuuden lapsen äiti Sanna Moilanen sai hemmotella itseään Kodin Kuvalehden muuttumisleikissä.

  "Huoliteltu ulkonäkö on jatkuvasti tarpeen arjessani, sillä myyntiedustajana en voi mennä asiakkaan luo suoraan sängystä nousseena.

  Herään aamuisin hieman miestä ja lapsia aiemmin, jotta ehdin laittautua. Samalla saan ihanan tunteen siitä, että minulla on pieni hetki omaa aikaa.

  Näin 40 ikävuoden kynnyksellä kaipaan ulkonäkööni päivitystä. En halua jämähtää aikoinaan opittuihin meikkaustapoihin ja vaatetyyleihin. Muuttumisleikkiin lähteminen oli minulle itseni haastamista. Haluan nähdä uusin silmin tapani meikata ja pukeutua.

  Toivoin saavani vinkkejä varsinkin siihen, mitä voisin tehdä hiuksilleni. Ne ovat skandinaavisen ohuet ja rasvoittuvat, enkä halua päätyä mummotukkaan. Myös huulipunan sävyn valitseminen on tuottanut ongelmia. Niitä on niin valtavasti!

  Olen onnistunut yhdistämään hullut ruuhkavuodet ja uran. Muuttumisleikissä halusin antaa itselleni harvinaisen mahdollisuuden nauttia ilman huolta kenestäkään muusta.”

  Nämä vinkit Sanna sai:

  1.  ”Hiusten leikkaus teki Sannalle visuaalisen kasvojen kohotuksen. Sannalla on upeat huulet, joten jos hiusten painopiste on suun kohdalla, näyttää hiusten malli vetävän suupieliä alaspäin. Nyt painopiste on silmien kohdalla. Päältä pidemmäksi jätetyt hiukset antavat mahdollisuuden vaihdella kampausta.” – Anna Järvinen, kampaaja
  2.  ”Kulmakarvojen muotoilu kohoavaan linjaan teki Sannalle ihmeitä. Hänellä on äärettömän kaunis hymy ja täydelliset huulet, joten punainen huulipuna toi nopean raikastuksen ja voimaa kasvoille. Kun huulipuna on voimakas, on hyvä jättää silmät pehmeämmiksi.” – Suvi Tiilikainen, meikkitaiteilija
  3.  ”Sannalle valitsin kokovalkoista, sillä se pukee pitkiä sääriä. Luonnonvalkoisen sävyn ansiosta kokonaisuus on kuitenkin pehmeä. Myös raikas sininen ja vihreä näyttivät Sannalla pirteän keväisiltä.” – Mirkka Siusluoto, muotitoimittaja

  Kuinka Sanna muuttui? Katso vaihtokuvat tästä


  Sanna jälkeen
  Sanna ennen
   

  Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 9/2017.

   

   

  Kevätaurinko paljastaa paljon muutakin kuin pölypallot kodin nurkissa: ihokin alkaa näyttää nuutuneelta ja samealta. Pehmeämmän ja heleämmän hipiän saat oikeanlaisella kuorinnalla ja hoidolla.

  Kuolleiden ihosolujen kerääntyminen ihon pinnalle saa ihon tuntumaan karhealta ja hilseilevältä. Etenkin iän myötä ihon toiminnot hidastuvat ja tarvitsevat apuvoimia. Kuori ja hoida ihoasi näin:

  1. Kuori sopivin välein.

  Normaalia, tervettä ihoa voi kuoria kerran viikossa. Kuivempinahkaiselle riittää kuorinta kerran pari kuukaudessa.

  2. Valitse sinulle sopiva aine.

  Oma ihotyyppi ratkaisee kuorinta-ainetta valittaessa. Kuivaihoiselle sopivat hellävaraisemmat kuorintaöljyt.

  3. Kuori oikealla tavalla.

  Tuote hierotaan kostealle iholle pyörivin liikkein. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää kyynärpäihin, käsivarsiin ja polviin, joissa iho on karheampaa. Liian kovaa hankaamista tulee välttää, ettei iho vaurioidu.

  4. Muista kosteuttaa.

  Iho kosteutetaan kuorinnan jälkeen vartalonhoitovoiteilla tai -öljyillä. Kuorittu ja uudistunut iho pystyy hyödyntämään hoitovoiteiden tehon paremmin. Myös itseruskettavat aineet levittyvät sileälle ja hyvin kosteutetulle iholle siistimmin.
   

  Kun puutarha- ja istutustyöt kevään tullen alkavat, kynnet ovat jälleen kovilla. 

  Multahommista voi saada mustuneet kynnenaluset ja kivien kanniskelu voi katkoa kynsiä.

  "Jos iho ja kynnenaluset ovat likaantuneet, laita pieneen kulhoon teelusikallinen ruokasoodaa ja lämmintä vettä. Liota käsiä muutama minuutti ja huuhtele hyvin. Tai koeta hieroa kynsiin sitruunaa. Sillä lähtee pinttynytkin lika", vinkkaa kynsituotteita maahantuovan Miss Lis -yrityksen toimitusjohtaja Liisa Skurnik.

  Jotta kädet ja kynnet pysyisivät mahdollisimman siisteinä, käytä tarvittaessa käsineitä. Voit estää kynsien katkeilua erikoishoitotuotteilla. Tarjolla on esimerkiksi Kevlar-kuitua sisältäviä lakkoja, jotka antavat kynsille vahvan suojan. Samaa ainetta käytetään poliisien turvaliiveissä ja moottoripyöräilijöiden asuissa.

  Jos kynsissä on sopivasti kosteutta, ne eivät katkeile yhtä helposti kuin kuivat kynnet. Juo siksi riittävästi vettä ja käytä kosteuttavaa ja proteiinipitoista hoitotuotetta. Syötynä myös sinkki ja pii edesauttavat kynsien hyvinvointia.

  Jos osa kynsistä on jo katkeillut, lyhennä kaikki samaan pituuteen ja helli niitä joka päivä kynsinauhaöljyllä.

  "Paksuja kynsiä ei kannata napsia leikkurilla, sillä ne voivat katketa väärästä kohdasta. Käytä ensin karheaa viilaa ja viimeistele hienolla viilalla. Taipuisiin kynsiin voi käyttää leikkuria, mutta viimeistele aina viilalla. Lasiviila toimii hyvin."

  Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 14/2016.