Silmäpako sukkahousuissa pilaa helposti hauskimmankin illan. Tässä vinkkejä, joilla sukkahousut saa kestämään.

1. Ennaltaehkäise hajoamista

Hoida sääriäsi. Sileä, kuorittu ja kosteutettu iho ei rispaa sukkahousuja. Hoidetut kynnet ja sileät kantapäät eivät revi haurasta neulosta. Pedantti pukee sukkahousut ylleen puuvillakäsineet kädessä. 

Ohuiden juhlasukkahousujen teräosia kannattaa suojella tossuilla tai villasukilla kotona liikuskellessa. Vasta lähdön hetkellä jalat sujautetaan juhlakenkiin.

Tiesitkö muuten, että sukkahousut kestävät paremmin, kun niiden ollessa jalassa suihkutat ne kevyesti hiuslakalla?

Ole tarkkana, kun otat uusia sukkahousuja paketista. Venyttele sukkatuote "auki", ennen päällepukemista, koska tehtaalla lisätty tärkki saattaa toimia liimamaisesti. Jos sukkahousut pukee päälle ennen varovaista venyttelyä, ne saattavat mennä pukiessa rikki. Pese sukkahousut mieluiten pesupussissa, hienopesuohjelmalla ja ilman huuhteluainetta.

2. Mieti peittävyyttä ja väriä

Valitse arkeen 20-50 denierin sukkahousut. Luonnonkuidut, kuten puuvilla- ja villasekoitteet, tekevät sukkahousuista peittävät, lämpimät, hengittävät ja miellyttävät käyttää vaikkapa talvella farkkujen alla. Villasekoitteet osataan nykyään valmistaa niin, etteivät ne kutita. Myös nykyaikaiset mikrokuitumateriaalit ovat käyttäjäystävällisiä.

Juhliessa 8-20 denierin sukkahousut päästävät sääret oikeuksiinsa. Mitä ohuemmat, sen laadukkaammat kannattaa valita.

Valitse sukkahousujen koko mieluummin yläkanttiin kuin alakanttiin. Jos olet kokoa 40-42, valitse siis koon 42 sukkahousut. Huomaa, että myös pituutesi vaikuttaa valintaan. Tutki pakkauksen kokotaulukkoa.

3. Hallitse hätätilanne

Jos stay up -sukka uhkaa valahtaa, mene naistenhuoneeseen, kostuta sormi hanan alla ja pyyhi sillä kumimaisen, sukkaa ylläpitävän osion sisäpintaa. Pito paranee!

Jos stay up -sukista toinen hajoaa, säästä toinen varasukaksi. Fiksu pitää tallessa alkuperäisen pakkauksen, jotta voi ostaa seuraavan parin samaa sukkaa.

Pidä aina varapari sukkatuotteita mukana, jotta juhlat eivät mene piloille.

Vanha temppu sukkahousujen pienen silmäpaon rajaamiseksi on pisara läpinäkyvää kynsilakkaa vaurion ylä- ja alareunaan. Näin syntyvä näkymätön sinetti estää silmäpaon laajenemisen.

Vinkit antoi Tiina Tainio, vantaalaisen Just For You -alusasujen ja sukkahousujen erikoisliikkeen omistaja.

pancake

Apua - taas sukkahousut rikki! Tässä 3 vinkkiä avuksi

Eiköhän olisi sukkahousutehtailijoiden syytä alkaa jo valmistamaan edes vähän kestävämpiä sukkahousuja, kun kuitenkin kaikki tietävät että se on mahdollista. Nuo em. vinkit on kaikki jo minullakin käytössä, mutta aina vaan johonkin kohtaan sukkahousua tulee reikä. No, lisään vielä yhden vinkin. Ohuimpien sukkahousujen alla voi käyttää ohuita avokassukkia, ainakin silloin kun ne eivät jää näkyviin, ts. kengät sen sallivat. Olen tätä konstia soveltanut hyvällä menestyksellä. Niin monesti on...
Lue kommentti
MuuAnn

Apua - taas sukkahousut rikki! Tässä 3 vinkkiä avuksi

Ostan vain laatusukkahousuja. Hinnat melkein huimaavat päätä, mutta hyödynnän tarjouksia ja alennusmyyntejä. Ne kestävät eivätkä kutita. Sääret näyttävät upeilta. Kauan sitten sain vihjeen huuhdella uudet sukkahousut ja sukat ennen käyttöä ja tietenkin kuivata,sitten vedän jalkaan vasta venytettyäni niitä ensin. Puuvillahanskat estävät karheita käsiä tuhoamassa sukkia. Sain hansikkaat muinoin Wolfordilta. Nylonpolvisukat käsien suojana ajavat saman asian.
Lue kommentti

Ajaton vaate on hillitty, asiallinen ja hyvälaatuinen. Tapa- ja tyylikouluttaja, kamarineuvos Kaarina Suonperä kertoo viisi klassikkoa, jotka sopivat lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen. 

1. Jakku, joka ei rypisty hihoista eikä helmasta. Hyvälaatuisen bleiserin taskut eivät repsota, eivätkä sen kyynärtaipeet ole heti poimuilla. Valitse väriksi sellainen, jossa itse viihdyt ja jonka tiedät pukevan sinua. 

2. Pitkät housut, jotka sopivat jakkuun. Housut voivat olla eriväriset tai vaikkapa ruudulliset, kunhan ne eivät riitele bleiserin kanssa. Materiaalin tulisi ehdottomasti olla rypistymätöntä.   

3. Paitapusero. Satsaa laatuun ja valitse pusero, joka ei rypisty, nyppyynny eikä ole hiostava. Ajaton paitapusero on yksivärinen ja hihallinen. Lisää väriä saat huivilla tai koruilla. 

4. Jalkineet, jotka sopivat hätätilanteessa niin sisä- kuin ulkokäyttöön. Korkoa saa olla sen verran, että sen kanssa pärjää. Kengissä väriskaala voi olla vähän hillitympi, mustalla pärjää aina. Jalkineissa nahka on varma valinta.  

5. Neule. Panosta kevyeen, ohueen ja laadukkaaseen villatakkimaiseen neuleeseen, jolla voit mennä parempiinkin paikkoihin. Liian lyhyt neule jättää ristiselän paljaaksi, joten valitse mieluummin lantion mittainen. 

Uusi kynsilakka on edullinen tapa päivittää tyyliä. Nyt tehdään kuvioita ja yhdistetään kahta tai jopa kolmea väriä. Päästä luovuutesi valloilleen! 

1. Kärkiin kirkasta

Lakkaa kynnet vaalealla värillä. Valitse sen pariksi vaikka ärhäkkä vihreä, pirteä keltainen, sähäkkä sininen tai heleä oranssi. Lakkaa kirkkaalla värillä kynsien kärjet.

2. Raidoita rohkeasti

Levitä pari kerrosta mieleistäsi väriä. Vedä sen jälkeen kynsiin kapealla siveltimellä ohuita viivoja ristiin rastiin jollain toisella sävyllä. 

3. Näin liukuvärjäät

Levitä vaaleampaa lakkaa ja anna kuivua. Töpöttele tummempaa lakkaa karkeahkolla sienellä kynnen kärjestä kohti tyveä. 

4. Kärsivällisyyttä!

Maltti on valttia. Anna lakkakerrosten kuivua kunnolla, niin saat siistiä jälkeä.

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 11/2017.