Fantastista, kiharapäivä. Pian kylven saavillisessa meikkivoidetta.

Meikki kaunistaa, kunhan sitä ei roiski liian reilulla kädellä. Kokosimme yhteen aikuisen naisen tyypillisimmät meikkimokat.

1. moka: Liikaa meikkivoidetta.

Meikkipohja on kaiken perusta, mutta liian tuhti meikkivoidekerros synnyttää luonnottoman naamion. Kalliita, nestemäisiä meikkivoiteita tarvitsee käyttää vain puolentoista tai parin pumppauksen verran.

Mieluummin näin:

Aikuiselle naiselle sopii parhaiten ohut meikkivoide, sillä juonteet ja ihohuokoset korostuvat paksun pakkelin alta. Keväällä ja kesällä useimmille meistä riittää sävyttävä päivävoide.

 

2. moka: Turhan tummat kulmat.

Liian tummat kulmat tekevät ilmeen vihaiseksi ja vanhan näköiseksi. Sopivin sävy vaaleille on vaaleanruskea tai harmaanruskea. Ruskeahiuksiselle sopii ruskea tai harmaanruskea.

Mieluummin näin:

Monesti kulmien alkupäähän laitetaan kulmaväriä, vaikka tummin kohta pitäisi olla linjassa silmän iiriksen ulkoreunan kanssa. Kulmat piirretään kulmakarvavärillä alusta loppuun. Näin syntyy luonnollisen näköinen kaari, joka yhdistää kasvot.

 

3. moka: Likanaama aurinkopuuterilla.

Poskipunan korvaaminen aurinkopuuterilla tekee yleisvaikutelmasta likaisen. Yleensä aurinkopuuteria suditaan ihan liikaa, jolloin dekoltee erottuu valkoisena tummien kasvojen alla. Aurinkopuuterin sävyllä on taipumus tummua ihotalin vaikutukseta vielä pari astetta levittämisen jälkeen.

Mieluummin näin:

Aurinkopuuteria otetaan pieni määrä kerrallaan suureen siveltimeen, josta liiat puuterit sivellään kämmenselkään. Varjosta siveltimellä poskiluun alta ja sipaise otsaa hiusrajan läheltä. Aurinkopuuteria voi levittää aavistuksen verran myös koko kasvoille, mutta todella vähän!

 

4. moka: Valokynäöverit.

Valokynä on tarkoitettu kasvojen epäkohtien häivyttämiseen ja hyvien puolien korostamiseen. Valokynää ei kuulu levittää silmien ympärille "täyttämään" ryppyjä. Väärään paikkaan laitettu vaalea väri korostaa silmäpusseja ja ryppyjä entisestään.

Mieluummin näin:

Valokynä raikastaa parhaiten ilmetta, kun sitä sipaistaan häivyttämään tummuutta levittämällä sitä silmän sisänurkkaan juonteen pohjalle. Yläluomella valokyvää levitetään vain luomen liikkuvalle osalle.

5. moka: Pöllyät irtopuuteria.

Kun ostat irtopuuterin ja purkin pohja häämöttää jo puolen vuoden kuluttua, jotain on pielessä. Periaatteessa yksi purnukka kestää parikin vuotta. Liika puuteri saa ihon näyttämään harmaalta ja elottomalta.

Mieluummin näin:

Oikeaoppisesti pieni määrä puuteria levitetään puuterivipalla napakasti taputellen ja vain niille kasvojen alueille, joissa iho kiiltää.

 

6. moka: Aikuinen nainen ja nude huulipuna.

On aina yhtä vaikeaa valita oikeansävyinen huulipuna. Siksi päädytään useasti nudensävyisiin huulipuniin, jopa iltameikissä. Nude on helppo. Nude sopii hyvin nuorelle naiselle, mutta aikuinen nainen tarvitsee ryhdistävän tekijän kasvojen alaosaan, muuten huulet häviävät täysin.

Mieluummin näin:

Pieni satiininen hohde ei tuo pystyjuonteita esille, mutta tekee suusta pehmeämmän. Raikkaat värit nostavat suupieliä ylöspäin.

 

Lue myös: Näin käytät aurinkopuuteria oikein.

7 vinkkiä kauniimpaan syksyyn.

Parhaat vinkit kuivan ihon kosteuttamiseen.

Koristele kampauksesi kukkasilla - ne piristävät ja muistuttavat menneestä suvesta.

Tee näin:

Tupsuta hiusten tyveen kampauksen kestoa ja tuuheutta lisäävää hiuspuuteria tai kuivasampoota.

Kerää hiukset niskaan löysälle, huolettomalle nutturalle ja kiinnitä pinneillä.

Kiinnitä kukkanauha pinneillä hiuksiin.

Suihkauta hiuslakkaa. Boheemi kukkaiskampaus on valmis!

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 7/2014.

Tässä kolme helppoa vinkkiä meille kaikille, jotka menemme joskus nukkumaan tukka märkänä.

1 Laita pyyhekuiviin hiuksiin pesun jälkeen muotoiluvaahtoa, niin hiukset on helpompi muotoilla aamulla föönaamalla.

2 Jos haluat herätä kiharatukkaisena, pyörittele hiuksiin muutama patukka.

3 Pitkiin hiuksiin saat somasti laineita, kun letität hiukset illalla joko tavallisella tai ranskalaisella tyylillä.

Näillä keinoilla virität kehon ja mielen syksyyn.

1 Vatsa

Sisällä nyhjääminen ja suolaiset ateriat turvottavat. Pidä siis vesipulloa aina käden ulottuvilla työpisteelläsi ja tee pieniä kävelylenkkejä. Vesi ja liike antavat elimistölle vauhtia ylimääräisen nesteen poistamiseen.

Lisävinkki: Syö banaania, tomaattia ja mustia viinimarjoja. Ne kaikki sisältävät kaliumia, ja sitä munuaiset tarvitsevat, jotta ne voisivat poistaa kehosta suolaa. Juuri suola sitoo nestettä kudoksiin.

2 Virkeys

Kuivaharjaa vartalo alhaalta ylöspäin ennen aamusuihkua. Se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa kuolleita ihosoluja. Lopuksi suihkuttele itsesi virkeäksi ensin lämpimän ja lopuksi viileän veden alla.

3 Iho

Kun kesä ja lämmin merivesi ovat kaukana takana tai edessä, merentuoksuinen vartalonhoitohetki helpottaa. Merisuolaa sisältävä kuorinta-aine pehmittää ja jättää ihon silkinsileäksi. Kuori samalla jalat ja kädet ja levitä lopuksi kosteusvoidetta koko vartalolle.

4 Hiukset

Kylmenevä ilma ja keskuslämmitys koettelevat hiuksia. Kun käytät kosteuttavia hoitotuotteita, hiusten luonnollinen kosteustasapaino säilyy eivätkä ne sähköisty tai tule pörröisiksi.

5 Varpaat 

Jalat pitävät sinut pystyssä ja liikkeessä läpi pitkän syksyn. Näin jumppaat ne varpaita myöten vetreiksi:

Istuessasi ojenna ja koukista nilkkoja, jotta jalkojen verenkierto vilkastuisi.

Harita varpaita. Se vahvistaa jalkaterän pieniä lihaksia.

Jos kynä putoaa lattialle, koeta poimia se varpailla. Liike vahvistaa varpaiden koukistajalihaksia.

6 Rentoutuminen

Oletko aikatauluttanut arkipäivien lisäksi viikonloputkin? Jos et millään ehdi rentoutua kunnolla, tee edes tämä muutaman kerran päivässä: Asetu mukavaan asentoon. Sulje silmät. Hengitä muutaman kerran syvään.

7 Huulet

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: juuri nyt on aika värjätä huulet reilun punaisiksi piristämään syksyn synkkyyttä.

Ihanaa, miten vähällä vaivalla kädet ja jalat saakaan suloisen pehmeiksi jälleen!

Moni meistä on tepastellut koko kesän paljain jaloin nurmikoita, viherpeukalot ovat kitkeneet kukkapenkkejä välillä paljain käsin.

Nyt kädet ovat karheat ja jalkapohjissa on kovettumia. Syksyn rientoihin pitää tassut saada edustuskuntoon.

Tilanne onneksi korjaantuu jo muutamassa minuutissa.

TEE NÄIN:

1. Osta marketista kookosöljyä tai ihan tavallista ruokaöljyä.

2. Sekoita siitä merisuolan kanssa löysähkö tahna.

3. Pese jalat ja kädet huolella.

4. Hiero jalkateriin öljy-suolaseosta. Huuhtele. Toista sama käsille.

5. Levitä lopuksi jalka- ja käsivoidetta. Jos et halua sekoitella öljyä ja suolaa, osta kuorintavoidetta. Edullinen ja aivan hyvin toimiva on esimerkiksi Garnierin vartalonkuorinta-aine.

Garnier Body Oil Beauty Oil-Infused Nourishing Lotion 7,90 e.