Schwarzkopf BC Bonacure Color Freeze tehohoito 200 ml, 16,90 e, hoitosuihke 200 ml, 16,90 e ja CC Cream 150 ml, 15,90.

Käyttäessäni Schwarzkopfin BC Bonacure color freeze -sarjaa tunsin olevani kiltti vastavärjätyille hiuksilleni.

Lupaus:

Schwarzkopf BC Bonacure Color Freeze tehohoito hoitaa ja Color Freeze hoitosuihke selvittää värjätyt hiukset. Cell Perfector -teknologia ja silaani vahvistavat hiusrakennetta ja auttavat hiusta säilyttämään värin hohdon ja kiillon. Saman tuotesarjan CC Cream on kevyt hiuksiin jätettävä hoito lämpösuojalla. Tuote antaa hallittavuutta hiuksille ja sen sisältämä pantenoli kosteuttaa hiuksia. CC Cream lupaa myös 48 tunnin pörrööntymisen ehkäisyn.

Kokeilu:

Olin värjäyttänyt kesän kauhduttamat hiukseni tummiksi ja ottanut niihin vaaleita raitoja. Toivoin, että väri kestäisi entistä pidempään ja hiukset säilyttäisivät uuden värin tuoman kiiltonsa.

Hiusten pesun jälkeen levitin hiuksiin tehohoitoa, joka tuoksui ja melkein näyttikin mansikkajäätelöltä. Pidän kyllä mansikkajätskistä, mutta vähän kyllä mietin, miltä mahdan koko päivän haista. Käytin joka päivä jotain tuotteista muutaman viikon ajan.

Tältä se tuntui:

CC cream oli tuotteista ihanin: pehmeä, hiuksiin jätettävä valkoinen voide tuoksui ihanalta ja sai muuten melko karkeat hiukseni tuntumaan siveltävän pehmeiltä. Kuvittelin, että hiukseni hykertelevät saamastaan kohtelusta ja suojasta föönin kovaa kuumuutta vastaan.

Hoitosuihkepullossa puolestaan lillui pohjalla paksumpi vaaleanpunainen geeli, joka ravisteltiin sekaisin pinnalla olevan nesteen kanssa. Hiukan kummalta tuntui suihkuttaa päähän jotain vaaleanpunaista, mutta tuote pirskottui mukavan tasaisesti ja tuoksui hyvältä. Kukaan ei tuoksuista ympärilläni kommentoinut mitään. Hoitosuihkeen hyötyä epäilin näistä eniten.

Jääkö se käyttöön:

Toisinaan voisin antaa hiuksille tehohoitoa, jatkuvassa käytössä vähempikin voima piisaa. CC cream tuntui todelliselta avulta, jota saatan hankkia silloin, kun hiukset tuntuvat erityisen huonokuntoisilta. Värien pysyvyyttä tuotteet varmaan myös edistivät etenkin pitämällä niiden kiiltoa yllä ja estämällä föönauksen aiheuttamia haittoja. Ei ollenkaan hassumpi tuotesarja.

Koristele kampauksesi kukkasilla - ne piristävät ja muistuttavat menneestä suvesta.

Tee näin:

Tupsuta hiusten tyveen kampauksen kestoa ja tuuheutta lisäävää hiuspuuteria tai kuivasampoota.

Kerää hiukset niskaan löysälle, huolettomalle nutturalle ja kiinnitä pinneillä.

Kiinnitä kukkanauha pinneillä hiuksiin.

Suihkauta hiuslakkaa. Boheemi kukkaiskampaus on valmis!

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 7/2014.

Tässä kolme helppoa vinkkiä meille kaikille, jotka menemme joskus nukkumaan tukka märkänä.

1 Laita pyyhekuiviin hiuksiin pesun jälkeen muotoiluvaahtoa, niin hiukset on helpompi muotoilla aamulla föönaamalla.

2 Jos haluat herätä kiharatukkaisena, pyörittele hiuksiin muutama patukka.

3 Pitkiin hiuksiin saat somasti laineita, kun letität hiukset illalla joko tavallisella tai ranskalaisella tyylillä.

Näillä keinoilla virität kehon ja mielen syksyyn.

1 Vatsa

Sisällä nyhjääminen ja suolaiset ateriat turvottavat. Pidä siis vesipulloa aina käden ulottuvilla työpisteelläsi ja tee pieniä kävelylenkkejä. Vesi ja liike antavat elimistölle vauhtia ylimääräisen nesteen poistamiseen.

Lisävinkki: Syö banaania, tomaattia ja mustia viinimarjoja. Ne kaikki sisältävät kaliumia, ja sitä munuaiset tarvitsevat, jotta ne voisivat poistaa kehosta suolaa. Juuri suola sitoo nestettä kudoksiin.

2 Virkeys

Kuivaharjaa vartalo alhaalta ylöspäin ennen aamusuihkua. Se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa kuolleita ihosoluja. Lopuksi suihkuttele itsesi virkeäksi ensin lämpimän ja lopuksi viileän veden alla.

3 Iho

Kun kesä ja lämmin merivesi ovat kaukana takana tai edessä, merentuoksuinen vartalonhoitohetki helpottaa. Merisuolaa sisältävä kuorinta-aine pehmittää ja jättää ihon silkinsileäksi. Kuori samalla jalat ja kädet ja levitä lopuksi kosteusvoidetta koko vartalolle.

4 Hiukset

Kylmenevä ilma ja keskuslämmitys koettelevat hiuksia. Kun käytät kosteuttavia hoitotuotteita, hiusten luonnollinen kosteustasapaino säilyy eivätkä ne sähköisty tai tule pörröisiksi.

5 Varpaat 

Jalat pitävät sinut pystyssä ja liikkeessä läpi pitkän syksyn. Näin jumppaat ne varpaita myöten vetreiksi:

Istuessasi ojenna ja koukista nilkkoja, jotta jalkojen verenkierto vilkastuisi.

Harita varpaita. Se vahvistaa jalkaterän pieniä lihaksia.

Jos kynä putoaa lattialle, koeta poimia se varpailla. Liike vahvistaa varpaiden koukistajalihaksia.

6 Rentoutuminen

Oletko aikatauluttanut arkipäivien lisäksi viikonloputkin? Jos et millään ehdi rentoutua kunnolla, tee edes tämä muutaman kerran päivässä: Asetu mukavaan asentoon. Sulje silmät. Hengitä muutaman kerran syvään.

7 Huulet

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: juuri nyt on aika värjätä huulet reilun punaisiksi piristämään syksyn synkkyyttä.

Ihanaa, miten vähällä vaivalla kädet ja jalat saakaan suloisen pehmeiksi jälleen!

Moni meistä on tepastellut koko kesän paljain jaloin nurmikoita, viherpeukalot ovat kitkeneet kukkapenkkejä välillä paljain käsin.

Nyt kädet ovat karheat ja jalkapohjissa on kovettumia. Syksyn rientoihin pitää tassut saada edustuskuntoon.

Tilanne onneksi korjaantuu jo muutamassa minuutissa.

TEE NÄIN:

1. Osta marketista kookosöljyä tai ihan tavallista ruokaöljyä.

2. Sekoita siitä merisuolan kanssa löysähkö tahna.

3. Pese jalat ja kädet huolella.

4. Hiero jalkateriin öljy-suolaseosta. Huuhtele. Toista sama käsille.

5. Levitä lopuksi jalka- ja käsivoidetta. Jos et halua sekoitella öljyä ja suolaa, osta kuorintavoidetta. Edullinen ja aivan hyvin toimiva on esimerkiksi Garnierin vartalonkuorinta-aine.

Garnier Body Oil Beauty Oil-Infused Nourishing Lotion 7,90 e.