No nothing Very Sensitive Volume -sampoo ja hoitoaine, molemmat 300 ml, 9,90 e / kpl. Tuuheuttavan lisäksi tarjolla kosteuttava, väriä suojaava sekä vahvistava ja korjaava tuotepari.

Päätin antaa hiuksille lepohetken: mahdollisimman myrkytöntä sampoota ja hoitoainetta. Epäilen, mahtoiko tukka huomata mitään.

Lupaus:

Valmistaja KC Professional vakuuttaa, että No nothing Very Sensitive Volume -sampoo ja -hoitoaine antavat ryhtiä, silottavat ja kosteuttavat hentoja hiuksia. Tuuheuttavat tuotteet sisältävät "erityisen proteiiniyhdisteen" (mitä lie?) ja UV-suojan. Lisäksi niiden pitäisi suojata hiuksia "mekaanisilta vaurioilta" (joita aiheutan varmaan eniten itse). Tuotteissa ei ole hajusteita, parabeeneja eikä väriaineita.

Kokeilu:

Hiukseni joutuvat pärjäämään pienellä huomiolla. Pesen niitä millä sattuu, yleensä halvalla marketsampoolla. Hajusteettomista ja muutenkin ihmisystävällisistä hiustuotteista innostuin, kun kuulin, kuinka paljon myrkkyjä meistä mittauksissa löytyy.

Otin kokeiluun No nothing -sarjan sampoon ja hoitoaineen, joilta odotin myös hiuksiini hitusen lisää tuuheutta. Arvelin, että ehkä kunnon aineet myös lisäisivät niiden kiiltoa.

Tältä se tuntui:

Kokeilemissani tuotteissa ei nimensä mukaisesti pitäisi olla ei niin mitään. Eikä niissä kyllä olekaan. Varsinkaan tuoksua, korkeintaan jonkinlainen vieno kemikaalin haju. Ainoan aistinautinnon tarjosi sampoo, joka sentään vaahtosi mukavasti.

Hoitoaineen jälkeen hiukset oli helppo erotella. Kuivaamisen jälkeen ne näyttivät ja tuntuivat kuitenkin päivä toisensa jälkeen samoilta kuin ennenkin: mitään uutta tuuheutta tai kiiltoa en erottanut. Ehkä hiukseni tarvitsevat joltain muulta näyttääkseen järeämpiä aseita, kuten lakkaa ja vahaa.

Jääkö se käyttöön?

Eniten No nothing -sampoossa ja hoitoaineessa ilahdutti se, että tusin pitäväni niillä parempaa huolta itsestäni: joka päivä syydin itseeni ja maailmaan millin vähemmän myrkkyjä. Hetkeksi sain myös hupia pullojen kyljissä olevista englanninkielisistä lupauksista. Niissä luvataan, että tiedossa ei ole tosiaan mitään: ei myöskään flunssaa, huolia, palaneita paahtoleipiä tai liukkaita katuja.

Tuotteita oli kiva kokeilla, mutta en aio niihin pidempään satsata. Saman mielihyvän tavoitan lähikaupan Erisanilla tai LV-tuotteilla, joiden hinta sopii kukkarooni paremmin.

Koristele kampauksesi kukkasilla - ne piristävät ja muistuttavat menneestä suvesta.

Tee näin:

Tupsuta hiusten tyveen kampauksen kestoa ja tuuheutta lisäävää hiuspuuteria tai kuivasampoota.

Kerää hiukset niskaan löysälle, huolettomalle nutturalle ja kiinnitä pinneillä.

Kiinnitä kukkanauha pinneillä hiuksiin.

Suihkauta hiuslakkaa. Boheemi kukkaiskampaus on valmis!

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 7/2014.

Tässä kolme helppoa vinkkiä meille kaikille, jotka menemme joskus nukkumaan tukka märkänä.

1 Laita pyyhekuiviin hiuksiin pesun jälkeen muotoiluvaahtoa, niin hiukset on helpompi muotoilla aamulla föönaamalla.

2 Jos haluat herätä kiharatukkaisena, pyörittele hiuksiin muutama patukka.

3 Pitkiin hiuksiin saat somasti laineita, kun letität hiukset illalla joko tavallisella tai ranskalaisella tyylillä.

Näillä keinoilla virität kehon ja mielen syksyyn.

1 Vatsa

Sisällä nyhjääminen ja suolaiset ateriat turvottavat. Pidä siis vesipulloa aina käden ulottuvilla työpisteelläsi ja tee pieniä kävelylenkkejä. Vesi ja liike antavat elimistölle vauhtia ylimääräisen nesteen poistamiseen.

Lisävinkki: Syö banaania, tomaattia ja mustia viinimarjoja. Ne kaikki sisältävät kaliumia, ja sitä munuaiset tarvitsevat, jotta ne voisivat poistaa kehosta suolaa. Juuri suola sitoo nestettä kudoksiin.

2 Virkeys

Kuivaharjaa vartalo alhaalta ylöspäin ennen aamusuihkua. Se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa kuolleita ihosoluja. Lopuksi suihkuttele itsesi virkeäksi ensin lämpimän ja lopuksi viileän veden alla.

3 Iho

Kun kesä ja lämmin merivesi ovat kaukana takana tai edessä, merentuoksuinen vartalonhoitohetki helpottaa. Merisuolaa sisältävä kuorinta-aine pehmittää ja jättää ihon silkinsileäksi. Kuori samalla jalat ja kädet ja levitä lopuksi kosteusvoidetta koko vartalolle.

4 Hiukset

Kylmenevä ilma ja keskuslämmitys koettelevat hiuksia. Kun käytät kosteuttavia hoitotuotteita, hiusten luonnollinen kosteustasapaino säilyy eivätkä ne sähköisty tai tule pörröisiksi.

5 Varpaat 

Jalat pitävät sinut pystyssä ja liikkeessä läpi pitkän syksyn. Näin jumppaat ne varpaita myöten vetreiksi:

Istuessasi ojenna ja koukista nilkkoja, jotta jalkojen verenkierto vilkastuisi.

Harita varpaita. Se vahvistaa jalkaterän pieniä lihaksia.

Jos kynä putoaa lattialle, koeta poimia se varpailla. Liike vahvistaa varpaiden koukistajalihaksia.

6 Rentoutuminen

Oletko aikatauluttanut arkipäivien lisäksi viikonloputkin? Jos et millään ehdi rentoutua kunnolla, tee edes tämä muutaman kerran päivässä: Asetu mukavaan asentoon. Sulje silmät. Hengitä muutaman kerran syvään.

7 Huulet

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: juuri nyt on aika värjätä huulet reilun punaisiksi piristämään syksyn synkkyyttä.

Ihanaa, miten vähällä vaivalla kädet ja jalat saakaan suloisen pehmeiksi jälleen!

Moni meistä on tepastellut koko kesän paljain jaloin nurmikoita, viherpeukalot ovat kitkeneet kukkapenkkejä välillä paljain käsin.

Nyt kädet ovat karheat ja jalkapohjissa on kovettumia. Syksyn rientoihin pitää tassut saada edustuskuntoon.

Tilanne onneksi korjaantuu jo muutamassa minuutissa.

TEE NÄIN:

1. Osta marketista kookosöljyä tai ihan tavallista ruokaöljyä.

2. Sekoita siitä merisuolan kanssa löysähkö tahna.

3. Pese jalat ja kädet huolella.

4. Hiero jalkateriin öljy-suolaseosta. Huuhtele. Toista sama käsille.

5. Levitä lopuksi jalka- ja käsivoidetta. Jos et halua sekoitella öljyä ja suolaa, osta kuorintavoidetta. Edullinen ja aivan hyvin toimiva on esimerkiksi Garnierin vartalonkuorinta-aine.

Garnier Body Oil Beauty Oil-Infused Nourishing Lotion 7,90 e.