Kauneustoimittaja Satu Schneider listasi vinkit, joiden avulla tulet yhä kauniimmaksi – pienellä vaivalla!

1. Syö avokado päivässä.
Monipuolinen ruokavalio auttaa ihoa voimaan hyvin. Avokado on hyvä pehmeiden rasvojen lähde. Se sisältää iholle tärkeitä A-, B-, E-, ja K-vitamiineja sekä kaliumia. Avokadosta saa muussaamalla myös ravitsevan naamion.

2. Kuori ihoa.
Ihon pinnalle kertyy kuollutta solukkoa, joka tekee ihosta harmaan ja elottoman. Silloin hoitovoiteetkaan eivät pääse vaikuttamaan kunnolla. Sekaihoa ja rasvoittuvaa ihoa voi kuoria parikin kertaa viikossa, kun taas kuivalle ja herkälle iholle riittää kerta viikossa tai kahdessa. Säännöllinen kuoriminen auttaa ihoa pysymään heleänä.

3. Nuku tarpeeksi.
Unen puute ja väsymys tekevät hallaa iholle. Ne tekevät ihosta karhean ja sen väristä epätasaisen ja samean. Yritä siis nukkua riittävästi. Tee makuuhuoneesta ihana levon paikka.

4. Naura kunnolla.
Nauru laittaa elimistön endorfiinit liikkeelle, ja nauramisesta tulee hyvä ja rentoutunut olo. Nauraa voi missä vain, mutta yhdessä höröttäminen on erityisen hauskaa. Kutsu siis kylään hauskoja tyyppejä tai hankkiudu kahville työpaikan hassujen kanssa. Tunnetusti nauru tarttuu.

5. Hoivaa huulia.
Huulten iho rohtuu helposti etenkin pakkasella. Kuori huulet kevyesti hammasharjalla ja levitä niille aitoa hunajaa. Huulivoidetta kannattaa levittää huulille yöksi.

6. Harjoita tasapainoa.
Hyvä lihaskunto ja tasapaino pelastavat monelta kaatumiselta ja loukkaantumiselta. Tanssi ja mailapelit kehittävät tasapainoa, mutta tasapainoilua voi harjoittaa myös niin, että seisoo vuoroin vasemmalla ja vuoroin oikealla jalalla. Tasapainolautakin on hyvää seuraa vaikka telkun katselulle.

7. Rasvaa jalat.
Jalkojen rasvaus unohtuu helposti. Pidä yöpöydällä rasvatuubia ja hiero siitä viimeiseksi illalla voidetta sääriin ja jalkoihin. Hemmottele jalkoja muutenkin.

8. Suojaudu auringolta.
Suojaa ihosi auringon UV-säteilyltä. Vältä kesällä ja talven etelänmatkalla liiallista auringonottoa. Käytä aurinkorasvaa, jolla on kuhunkin ajankohtaan sopiva, riittävän korkea suojakerroin. Lisää rasvaa päivän mittaan.

9. Helli hiuksia.
Hoivaa hiuksiasi vahvistavilla ja ravitsevilla hoitoaineilla ja tehohoidoilla. Puristele hiukset kuiviksi ennen kuin levität niihin hoitoaineen. Hiuksiin jätettävät hoitoaineet hellivät hiuksia myös pesun jälkeen. Hiuksista tulee vähällä vaivalla kiiltävämmät ja terveemmän näköiset.

10. Öljyä kädet.
Kuivien ja repsottavien kynsinauhojen repiminen aiheuttaa helposti kynsivallin tulehduksen. Lopeta repiminen, ja sen sijaan rasvaa kädet muutaman kerran päivässä. Käytä myös kynsinauhaöljyä.
 

Lue myös:

Kotitekoista kauneutta

Näin meikki muutti kolmea naista - katso kuvat ennen ja jälkeen

Koristele kampauksesi kukkasilla - ne piristävät ja muistuttavat menneestä suvesta.

Tee näin:

Tupsuta hiusten tyveen kampauksen kestoa ja tuuheutta lisäävää hiuspuuteria tai kuivasampoota.

Kerää hiukset niskaan löysälle, huolettomalle nutturalle ja kiinnitä pinneillä.

Kiinnitä kukkanauha pinneillä hiuksiin.

Suihkauta hiuslakkaa. Boheemi kukkaiskampaus on valmis!

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 7/2014.

Tässä kolme helppoa vinkkiä meille kaikille, jotka menemme joskus nukkumaan tukka märkänä.

1 Laita pyyhekuiviin hiuksiin pesun jälkeen muotoiluvaahtoa, niin hiukset on helpompi muotoilla aamulla föönaamalla.

2 Jos haluat herätä kiharatukkaisena, pyörittele hiuksiin muutama patukka.

3 Pitkiin hiuksiin saat somasti laineita, kun letität hiukset illalla joko tavallisella tai ranskalaisella tyylillä.

Näillä keinoilla virität kehon ja mielen syksyyn.

1 Vatsa

Sisällä nyhjääminen ja suolaiset ateriat turvottavat. Pidä siis vesipulloa aina käden ulottuvilla työpisteelläsi ja tee pieniä kävelylenkkejä. Vesi ja liike antavat elimistölle vauhtia ylimääräisen nesteen poistamiseen.

Lisävinkki: Syö banaania, tomaattia ja mustia viinimarjoja. Ne kaikki sisältävät kaliumia, ja sitä munuaiset tarvitsevat, jotta ne voisivat poistaa kehosta suolaa. Juuri suola sitoo nestettä kudoksiin.

2 Virkeys

Kuivaharjaa vartalo alhaalta ylöspäin ennen aamusuihkua. Se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa kuolleita ihosoluja. Lopuksi suihkuttele itsesi virkeäksi ensin lämpimän ja lopuksi viileän veden alla.

3 Iho

Kun kesä ja lämmin merivesi ovat kaukana takana tai edessä, merentuoksuinen vartalonhoitohetki helpottaa. Merisuolaa sisältävä kuorinta-aine pehmittää ja jättää ihon silkinsileäksi. Kuori samalla jalat ja kädet ja levitä lopuksi kosteusvoidetta koko vartalolle.

4 Hiukset

Kylmenevä ilma ja keskuslämmitys koettelevat hiuksia. Kun käytät kosteuttavia hoitotuotteita, hiusten luonnollinen kosteustasapaino säilyy eivätkä ne sähköisty tai tule pörröisiksi.

5 Varpaat 

Jalat pitävät sinut pystyssä ja liikkeessä läpi pitkän syksyn. Näin jumppaat ne varpaita myöten vetreiksi:

Istuessasi ojenna ja koukista nilkkoja, jotta jalkojen verenkierto vilkastuisi.

Harita varpaita. Se vahvistaa jalkaterän pieniä lihaksia.

Jos kynä putoaa lattialle, koeta poimia se varpailla. Liike vahvistaa varpaiden koukistajalihaksia.

6 Rentoutuminen

Oletko aikatauluttanut arkipäivien lisäksi viikonloputkin? Jos et millään ehdi rentoutua kunnolla, tee edes tämä muutaman kerran päivässä: Asetu mukavaan asentoon. Sulje silmät. Hengitä muutaman kerran syvään.

7 Huulet

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: juuri nyt on aika värjätä huulet reilun punaisiksi piristämään syksyn synkkyyttä.

Ihanaa, miten vähällä vaivalla kädet ja jalat saakaan suloisen pehmeiksi jälleen!

Moni meistä on tepastellut koko kesän paljain jaloin nurmikoita, viherpeukalot ovat kitkeneet kukkapenkkejä välillä paljain käsin.

Nyt kädet ovat karheat ja jalkapohjissa on kovettumia. Syksyn rientoihin pitää tassut saada edustuskuntoon.

Tilanne onneksi korjaantuu jo muutamassa minuutissa.

TEE NÄIN:

1. Osta marketista kookosöljyä tai ihan tavallista ruokaöljyä.

2. Sekoita siitä merisuolan kanssa löysähkö tahna.

3. Pese jalat ja kädet huolella.

4. Hiero jalkateriin öljy-suolaseosta. Huuhtele. Toista sama käsille.

5. Levitä lopuksi jalka- ja käsivoidetta. Jos et halua sekoitella öljyä ja suolaa, osta kuorintavoidetta. Edullinen ja aivan hyvin toimiva on esimerkiksi Garnierin vartalonkuorinta-aine.

Garnier Body Oil Beauty Oil-Infused Nourishing Lotion 7,90 e.