Toimin paikallisessa MLL:ssä ja vapun tienoilla myimme heliumpalloja. Jostain syytä tilaamassamme paketissa oli pallojen painoja vähemmän kuin palloja ja jouduin etsimän kotoa painoiksi sopivia pikkuesineitä. Löysinkin, piparkakkumuotteja, heijastimia, muttereita…

Veikkaan, että jokaisessa kodissa on ainakin yksi kuppi, kori tai laatikko, mikä sisältää epämääräistä sälää. Tai jos ei ole, niin kyseessä on asunto, ei koti. Kiinteistövälittäjien asuntoesittelyistä nämä säläläjät on tietysti siivottu pois.

Epämääräistä sälää on kodeissa esiintynyt varmasti aina, mutta varmasti sen määrä on muovin keksimisen ja elintason nousun myötä lisääntynyt. Myös koostumus muuttuu. Vuonna 2017 meillä säläkuppi – Tommy Tabermanin runolla kuvitettu muuten – sisältää paljon tietotekniikkaa, muistitikkuja, latureita, sim-kortteja, piuhoja ja nippeleitä. Lapsuudessani 70-luvulla epämääräistä sälää olivat esimerkiksi napit, hakaneulat, kuitit, kiiltokuvat sekä papiljotit. Entä millainen oli sälän koostumus 50-luvulla? Pinnejä, sukkanauhoja, vai mitä? Entä sata vuotta sitten, tai keskiajalla? Tuluskukkaroita ja piikiviä?

Epämääräinen sälä on niin epätavaraa, että en nyt ilmapallopainoiksi siirtynyttä läjää kehtaa määritellä kuin yhdeksi tavaraksi. Vierailin myös jälleen vaatekaapillani ajatuksella, että 20 vaatekappaletta lähtee kierrätykseen. Ei tehnyt tiukkaakaan, yhtäkään en jäänyt kaipaamaan. Toiset 20 vaatetta poistui ekaluokkalaisen vaatevarastosta, koska olivat kummasti kutistuneet. Ensi viikolla on lähdettävä kesävaateostoksille lastenosastolle, itse nautiskelen siististä ja selkeästä vaatekaapistani.

Tilanne päivä 249

- 41 esinettä, vaatteita ja säläläjä

+ 1, muumimuki

Saldo -208 esinettä

Kommentit (0)

Seuraa 

Elämä ei ole projekti, se on prosessi. Tai jos se on projekti, siinä on vain yksi deadline. Mutta minä olen projekti-ihminen, pidän siitä, että asioilla on alku ja loppu, eikä kaikki ole vain vaiheessa. Tämä projekti, jossa luovun yhdestä esineestä joka päivä vuoden ajan on synttärilahja itselleni. Se alkaa kun täytän 49 vuotta. Moni pyrkii keventymään ennen viisikymppisiä, minä kevennän ainakin tavarataakkaani. Siinä sivussa voin pohtia milloin ja miksi tavarasta tuli taakka.