"Haluut sie tän pallon päähäs?" kysyi poika isältään urheilukentällä. Ja täytyy sanoa, että mie olin siinä kohtaa pojan kanssa täsmälleen samaa mieltä.

Kysymystä oli edeltänyt kaksikon välinen korismatsi, jossa poika ei isänsä sanoin osannut tehdä mitään. Ei juosta, ei heittää. Lopulta isä tokaisi "Sie pilaat tän pelin." Just joo, ihan kun sillä olisi jotain väliä, miten palloa heittelee kyläkoulun kynnöspeltoa muistuttavalla katukoriskentällä.

Poika muistaa paskimmassa tapauksessa loppuikänsä isänsä sanat tai lopettaa pallon paiskomisen, koska on ainakin isänsä mielestä ihan surkea koriksessa. Vittuilemallahan niitä aktiivisia nuoria tai huippu-urheilijoita toki kasvatetaan?

Veetuiluun ja mollaamiseen nyt varmasti syyllistyy jokainen ihmissuhteissaan varmasti joskus, niin isoja kuin pieniä kohtaan. Suusta pääsee liiankin helposti "Taasko se maitolasi kaatui! Etkö sie nyt osaa juoda?".

Yksi vanhemmuuden - ja ihmissuhdetaitojen - jippo olisikin nujertaa vittuilun kierre ja oppia virheistään. Pitää seuraavalla kerralla nokka ummessa kaksi sekuntia pidempään, niin ehkä sitä osaisi muotoilla ulosantinsa vähän rakentavammin.

Mie yritän myös uskoa siihen, että lopulta kokonaisuus ratkaisee. Kun jaksaa ja muistaa joka välissä myös kehua, niin ehkä päästään plussan puolelle?

Hei hyvin pestyt hampaat! Hienosti sait sukat jalkaan! Piirsitpä komean kaivinkoneen! Ihan itse menit potalle, jes!

Vittuilulla ei saada aikaan kui luovuttajia tai perfektionisteja. Miksi yrittää, kun ei osaa tai kelpaa kuitenkaan? Tai vastaavasti sitten yrittää, tekee ja yrittää taas ja luulee, ettei mikään riitä.

Josko sitä siis saisi laitettua pisteen vittuilulle. Tai sitten ainakin muistaisi kehua kolme kertaa jokaista haukkua kohden.

Kommentit (0)

Seuraa 

Jotta elämä olisi pirkompaa! Pirkko tarkoittaa naista, jolla on asenne kohdillaan ja elämännälkää. Annepirkko on keski-ikää lähestyvä kotiäiti, jolla on asennetta, mutta kaikki muu voi sitten olla vähän hukassa. Työura vaihtui äitiyteen, ja nyt Annepirkko miettii, mitä elämällään tekisi - tai sitten ihan vain sitä, millä pysyisi hereillä seuraavaan kahvikupilliseen saakka.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat