Olen aina ollut hieman epäileväinen porkkanakakkuja kohtaan, pari kertaa olen maistanut, mutta eivät ole kovinkaan säväyttäneet. Viime viikolla otin kuitenkin MBakeryllä kaffen kylkeen porkkanakakkua, koska se näytti niin suussa sulavalta ja osoittautui parhaaksi porkkanakakuksi jota olen ikinä syönyt. Kakku maistui mausteiselta: kanelilta ja kardemummalta eikä ollut liian tuhti, täydellinen.

Myöhemmin kotona totesimme, että nappaamme loputkin kasvattamamme porkkanat ylös maasta ennen kuin maa jäätyy. Ulkolämpötila kun on viime öinä hätyytellyt jo nollaa. Kasvattamamme lajike ei ole hyvä säilymään, joten päätin lasten kanssa leipoa porkkanakakkua.

Etsin netistä useamman porkkanakakun ohjeen ja summa summarum päädyin lopulta tekemään kakun tällä ohjeella.

 

Herkullinen porkkanakakku

Pohja

3 dl sokeria (itse laitoin 2 dl fariinisokeria ja 1dl tavallista)

n. 4 dl hienoa porkkanaraastetta

2 dl öljyä

4 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 tl kanelia

0.75 tl kardemummaa

2 tl vaniljasokeria

0.75 tl suolaa

 

- Vatkaa sokeri, öljy ja munat hyvin keskenään sekaisin.

- Sekoita joukkoon porkkanaraaste.

- Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.

- Sekoita kaikki aineet sekaisin nopeasti

- Kaada taikina voideltuun n. 24 cm irtopohjavuokaan.

- Paista 170 asteessa n. 60 minuuttia (kunnes tikkuun ei jää taikinaa)

- Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista (voit halutessasi leikata kakun puoliksi ja jakaa täyte sekä kakun väliin että päälle.)

Kuorrute:

200 g tuorejuustoa

100 g voita

6 dl tomusokeria

 

- Notkista huoneenlämpöinen voi vatkaimella ja lisää tomusokeri pienissä osissa, sekoita hyvin

- Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi

- Vatkaa kovimmalla teholla n 5min, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa

- Nosta kuorrute jääkaappiin odottamaan kakun jäähtymistä

 

Itse tein sen virheen, etten odottanut kakun kunnollista jäähtymistä ja kakku oli vielä haalea sisältä. Tämä tietenki tarkoitti sitä, että kuorrute hieman rupesi valumaan. Kehoitankin odottamaan, että kakku on täysin jäähtynyt. Kakun maku myös paranee vanhetessa ja seuraavana päivänä kakku oli vieläkin herkullisempaan ja kuorrute sopivan jähmeää.

Joka tapauksessa nautimme lasten kanssa yhdessä tekemästämme kakusta jossa tietenkin maistui hieman myös itse kasvatetut porkkanat. Molemmat lapset saivat koettaa leipurin taitojaan ikäänsä sopivalla tavalla. Kakku päätti mukavasti kahden viikon yhteisen lomamme ja talo tuoksui ihanan mausteiselta syksyltä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016