Frillamekkoja, tupsupipoja, legginsejä.. FB:n kirppiksillä on myynnissä haluttuja vaatteita lapsille ja aikuisille. Useat tuotteista on myyty ensimetreillä loppuun kaupoista ja ilman jääneillä on mahdollisuus saada hyppysiinsä haluamansa tuotteet käytettynä. Hinnat tuntuvat välillä huimaavilta postikuluineen, kun suosittua tuotetta huudetaan villiksissä.

Mikä näissä tuotteissa sitten niin kovasti kiehtoo? Lastenvaatemarkkinat ovat kovat, mutta välillä ihmettelen, kuinka paljon ihmiset ovat valmiita maksamaan merkkituotteesta: lastenvaatteet kun eivät ole ikuisia ja pieni käyttäjä saattaa venahtaa varoittamatta.

Kirpputorit ovat pihin pelastus, mutta välillä käytetystä tuotteesta pyydetään hurjia hintoja. Toisaalta ymmärrän myyjää, onhan kurjaa myydä parinsadan euron haalari pilkkahintaan pois. Mutta se täytyy tiedostaa jo ostovaiheessa, vaatteet kun ovat käyttötavaraa eivätkä niiden jälleenmyynti arvo nouse vanhetessa. (Okei, ymmärrän sen, että täydellisessä kunnossa olevasta vaatteesta, jota ei enää saa, ihmiset ovat valmiita maksamaan kunnon hinnan.)

Itse ajattelen vaatteiden olevan käyttöä varten. Jos tulee tahra niin sitten tulee, sitä varten on olemassa pesuaineita ja tarhanpoistajia. Jos tahra ei lähde tai vaatteeseen tulee reikä, sille vain ei voi mitään. Mielestäni on hassua ostaa vaatteita lapsille ajatellen vain jälleenmyyntiarvoa. Päiväkotiin ei kannata laittaa niitä kaikkein siisteimpiä ja ihanimpia (tai kalleimpia) vaatteita, vaikka muksu niissä näyttääkin niin suloiselta. Onhan lapsenkin mukavampi leikkiä ja remuta muiden kanssa, kun ei kokoajan tarvitse varoa vaatteita.

Kaikesta huolimatta ja vaikka kovasti potkinkin vastaan, olen minäkin ihastunut useisiin nyt suosittuihin merkkeihin. Olen aiemmin ihastunut Marimekon tuotteisiin, nyt silmiäni hivelee Papun ja Vimman tuotteet. Näitä tuotteita olen ostanut itsellenikin. Yleensä alennuksella, hieman huijatakseni omatuntoani tuotteiden hinnoista. Toisaalta, ostamalla edellä mainittuja merkkejä, tuen myös suomalaista osaamista.

Lapsille ostan suosittuja merkkejä, jos saan niistä kunnon alennuksen uutena tai löydän aarteita sopuhintaan kirpputorilta. Silti katossa olevat kirppari hinnat saavat välillä niskavillani pystyyn. Kohtuuden rajoissa pidän kauniista vaatteista ja ostan niitä lapsille, jos tarvetta on. Kaappiin seisomaan vaatteita on turha ostaa ja maksaa niistä itseään kipeäksi.

Ja löytyy meiltä myös ihastuttavia Pompin tyllejä, Gugguun frilla ja Vimman paitoja sekä Molon että Ticketin ihania ulkovaatteita. Ja tietenkin ne iki-ihanat lettilegginsit, jotka ostin 15e pilkkahintaan. Ovathan vaatteet ihania ja siitä varmasti johtuu myös tuotteiden suuri suosio.

Kommentit (0)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016