Aina keväisin innostun tekemään lapsille ja miehelle uudet trikoopipot. Tänä vuonna mies pyysi perusharmaata pipoa ja poika sai keltaisen tähti pipon tuomaan aurinkoa harmaisiin päiviin.

Neidille olen havitellut ruusukepipoa. Kauhistelin hintoja netissä (käsityö maksaa, ymmärrän sen.) Aina kun löysin itseäni miellyttävän pipon, ei ollut kokoja. Päätin koettaa tehdä ruusukkeen itse.

Tein pipot perusohjeen mukaan: ensin trikoosta putkilo, jonka toiseen päähän ommellaan kaksi saumaa ristiin ja putkilon toinen sauma kiinni hieman kaarevasti. Muista jättää kääntöaukko ja ommella aukko lopuksi kiinni. (luulin aiemmin tehneen tähän kunnon ohjeen, täytyykin muistaa seuraavan kerran tehdä.)

Ruusukkeen tein samasta trikoosta kuin itse pipon: leikasin noin kolmen sentin mittaisen pitkän kaistaleen, jonka tikkasin keskeltä pitkällä neuleella ompelukoneella. Rypytin kaistaleen vetämällä tikkauslangasta.

Ompelin ruusukkeen pipon, kun olin ensin ommellut trikoosta putkilon (helpoiten ruusuke on tehdä ennen kuin yhdistää yhtään osaa, mutta en ollut täysin varma mihin kohtaan ruusuke tulee.) Alkuun hahmottelin paikan ja sitten aloin ommelle ulkoreunoista sisäänpäin spiraalimaisesti. Yllätävän helppoa. (Ohjeet ja kuvat huonot, pointti on että tämä on oikeasti helppo tehdä itse.)

Neuloin lopuksi pipoihin hand made with love-merkit. Tuli tosi kivat ja pipojen saajat olivat mielissään. Näitä on käytetty jo paljon, lapset tykkäävät kovasti.

Kommentit (0)

Seuraa 

Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa. Ainakin useimmiten.

Käsityöt, askartelu, leipominen ja juhlien järjestäminen ovat mielipuuhaani. Nyt olen innostunut myös sisustuksesta ja puutarhanhoidosta. Kahden lapsen äitinä yritän mahduttaa arkeeni pieniä hetkiä inspiraatiota ja ideoita. Yritän myös innostaa lapset mukaan askartelemaan ja kartuttamaan kädentaitojaan.

Näistä ja kaikesta muusta arjen ja juhlan välillä kirjoittelen, tervetuloa mukaan. 

Blogiarkisto

2016