Hyvää helatorstaiviikkoa! Aika moni (=myös minä) on järjestänyt perjantain vapaaksi, mutta sehän näyttää tarkoittavan tuplatahtia alkuviikkoon. No, en valita, ehtiihän neljän päivän vapaan aikana huilia mahtavasti! 

 

Halloumi-couscous-salaatti on just passeli ruoka pitkän päivän iltaan. Se valmistuu kymmenessä minuutissa ja maistuu kaikille. Sitä voi syödä melkeinpä kaiken lisukkeena, mutta lähikaupasta haettu savulohipala varmistaa iltasalaatin syntyvän nopeammin kuin olet riisunut särmävaatteet ja kääriytynyt niihin mukaviin kotivaatteisiisi. 

 

Salaattiin tarvitset:

2 dl vettä

2 dl couscousia

savupaprikajauhetta

suolaa

halloumia

pikkutomaatteja tai tuoreita mansikoita tai molempia

sitruunanmehua jos tahdot

hieman oliiviöljyä

muutama basilikanlehti

(Ei ole ongelma jos sitruunaa tai basilikaa ei ole.)

 

Lämmitä vesi mikrossa. Kaada couscous astiaan ja mausta se savupaprikalla ja suolalla. Kaada kuuma vesi sekaan ja anna olla sen aikaa kun paistat kuutioidun halloumin. (Halloumia tarvitaan joko puolikas tai kokonainen pala, makusi mukaan.) 

Sekoita paistettu halloumi ja pilkotut tomaatit couscousin joukkoon. Jos couscous ei ole irtonaista, voit lisätä hieman oliiviöljyä sekaan. 

Siivuta muutama mansikka päälle ja pilko vähän basilikaa pinnalle. 

 

Syö vaikka lohen kanssa, mutta syö joka tapauksessa niin rennosti, että toivut päivän rasituksesta. Ei haittaa jos huudatat Gabriella Cilmin On a missionia taustalla. 

Kommentit (2)

Vierailija

Tykkään sekä halloumista että couscousista joten hyvä idea yhdistää nämä kaksi, nam!

Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram