Tuskin on vuorokausikaan tullut täyteen Tukholmassa ja olen jo aivan myyty. Melkein tekisi mieli sanoa, että tässä se nyt on! Haetaan muuttokuorma Kölnistä ja asetutaan tänne. Tukholma, I`m yours! 

Edellisestä Tukholman visiitistä on kulunut yhdeksän vuotta ja mietin miten olen voinut unohtaa, kuinka mahtava ja kaunis kaupunki tämä onkaan! Ihania kahviloita, ravintoloita ja kauppoja kadut pullollaan. Lapsikin on samaa mieltä siitä, että "miten täällä voikaan olla näin ihanaa!". 

  

Miehen asunto sijaitsee Södermalmilla, aivan Slussenin metroaseman lähettyvillä ja vanhaan kaupunkiin tästä kävelee noin viisi minuuttia. Tänään aamulla lähdettiinkin kävellen lapsen kanssa kohti kaupunkia ja äkkiä meillä vierähti Gamla Stanissa useampi tunti. Syötiin pannukakkuja, tehtiin pieniä ostoksia (mm. Peppivaatteita) ja muuten vain muikisteltiin kaduilla onnellisina. Kun lopulta päästiin keskustaan, ei jaksettukaan enään tehdä muuta kuin ottaa metro takaisin Slussenille. 

Harmi tietysti, että mies tekee normaalia työpäivää, mutta onneksi on vielä yhteinen viikonloppu aikaa ennen meidän Kölniin paluuta. Huomenna on tiedossa lapselle iso yllätys, sillä äitini ja tätini risteilevät parhaillaan Helsingistä päiväksi Tukholmaan ja vietämme heidän kanssaan huomisen. Luulen, että mummon näkeminen on erittäin mieluinen yllätys! 

Saksassa asuminen on saanut aikaan sen, että ruotsin kielitaito tuntuu pyyhkiytyneen kokonaan pois. Aina kun tekisi mieli sanoa jotain ruotsiksi, tulee suustani saksaa. Onneksi täällä onkin tarjolla ystävällistä ja englannin kielistä asiakaspalvelua. Plussaa myös siitä, että kortilla voi maksaa joka paikassa. Pienenä miinuksena kalliit hinnat (ainakin Saksaan verrattuna) ja täältä todennäköisesti palaankin kotiin sitten Matti kukkarossa. Mutta olkoon niin, nyt nautitaan Tukholmasta!   

(viimeinen ylämäki "kotiin" vielä päivän useamman kilometrien kävelyiden jälkeen)

Kommentit (2)