Kalastus on mukavaa lomalaisen kesäpuuhaa. Rentouttavaa, mutta kuitenkin hyödyllistä, jos kalasta sattuu pitämään niinkuin Siskolan poppoo. Mökkirannasta kalastetaan mato-ongella. Sattuipa viimeeksi niin, että matoja ei löytynyt niin ahnaille ahvenille kelpasi myös grillimakkara. Siskolan isäntä on enemmän välineurheilija ja veneessä on telineessä vapa jos toinenkin. Oma suosikkini on kuha, mutta kyllä hauet ja ahvenetkin maistuvat. Kuvassa nähtävä hauenvonkale oli ihan mukavan kokoinen ja päätyi fileiksi. Hauestakin saa mainiota filettä vaikka siinä paljon ruotoja piisaakin. Muutamalla kikalla siitä kuitenkin saa lähestulkoon ruodottoman.

Seuraavaan kalasoppaan kalat on kuitenkin kalastettu lähimarketista. Siskolan kalasopan maukkauden salaisuutena on pannulla kuullotetut porkkana ja sipuli, koskenlaskija sulatejuusto ja kylmäsavulohi.

Siskolan kalasoppa:

Perunoita

Sipuli

150 g kylmäsavulohta

3 isoa porkkanaa

400 g mieleistä kalaa

0,5 l maitoa

Paketti koskenlaskijaa

Tilli

Maustepippuria

Suolaa maun mukaan (käytin lipstikkasuolaa)

Öljyä

Vettä

 

Valmistusohje: 

Kuullota pilkotut sipuli ja porkkanat öljyssä. Tämä on tärkeä vaihe, sillä kuullotus antaa keittoon makua aivan eri tavalla makua kuin jos porkkanat olisi laitettu liemeen. Älä kuitenkaan paista! Pilko perunat ja laita keittymään veteen. Lisää pannulta porkkanat ja sipulit sekä maustepippuri. Keitä kunnes perunat hieman ovat pehmenneet. Lisää maito ja sulatejuusto. Anna sulatejuuston sulaa ja lisää tämän jälkeen kylmäsavulohi viipaloituna. Laita haluamasi kalat joukkoon ja keitä kypsäksi. Tarkista suola! Päälle silputaan runsaasti tilliä. Tarjotaan ruisleivän tai karjalanpiirakoiden kera. Niinkuin monet keitot tämäkin on loistava eväsruoka, sillä maku on vielä parempi seuraavana päivänä!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa