Hyvä tapahtuman järjestäjä, anon ystävällisesti viikolla lykkäystä osallistumiselleni tapahtumaan: Äitien tottelemattomuusviikko. Perustelen anomustani seuraavasti:

- Tänään piti hoitaa yhden lapsen kanssa lääkärikeikka. Jotta saan lapsen toimimaan lääkäreiden ohjeiden mukaan, joudun esittämään erityisen tottelevaista. Antamaan niin sanotusti kaikkeni tottelevaisuussaralla. 

- Lääkäri lähetti meidät labroihin Lastenklinikalle. Teki hetken verran mieli olla tottelematon ja sanoa ei. Mutta totesin nopean sisäisen neuvottelun jälkeen, että puuha on parasta hoitaa alta pois nyt heti. Jouduin tsemppaamaan vielä pikkuisen lisää, olemaan vielä pikkuisen tottelevaisempi, jotta saimme labrahommat hoidettua kunnialla.(lisähuomautus: homma meni suorastaan briljantisti). Kas kun olin aamulla mennyt lupaamaan lapselleni, että me emme tällä kertaa mene ollenkaan labraan. Jos nyt olisi ollut Äitien petturuusviikko, olisin ollut petturuudessa suorastaan loistava. 

- Koska olin lääkärissä ja labroissa yhden lapseni kanssa, jouduin lyhentämään työpäivääni. Ja lupaamaan työnantajalleni, että teen hieman etähommia kotona. Jouduin esittämään suorastaan harvinaisen tottelevaista, jotta sain kaikki kolme poikaani itsensäviihdyttämis-moodiin, jotta sain tehdä rauhassa reilun tunnin verran suurta tarkkuutta vaativia työtehtäviä, miehen ollessa yhä työpaikallaan tiukasti palavereissa kiinni. 

- Perheenpää (annetaan hänen luulla niin, kaikkihan tietävät, että se on oikeasti allekirjoittanut) on flunssassa. Arvoisa Äitien tottelemattomuusviikon järjestäjä: te tiedätte minkälainen on miesflunssaa sairastava potilas. Yksi aivastus tarkoittaa suurinpiirtein samaa, kuin että noutaja tulee viikon sisään. Yskä lamaannuttaa elimistön. Nuhasta puhumattakaan: nuha jos iskee, niin sitten ovat oikeasti ja aidosti maailmankirjat sekaisin. Miesflunssaa sairastava isä ja tottelemattomuusviikkoa viettävä äiti ei ole hirveän hyvä yhtälö. Varsinkaan perheessä, jossa on kolme poikaa. 

- Tällä viikolla olisi vielä kaksi sairaalakeikkaa edessä. Joudun siis jatkamaan harvinaisen tottelevaisen äidin rooliani arviolta perjantaiaamupäivään asti, jotta saan miesflunssaapotilaan ottamaan vähän normaalia enemmän vetovastuuta arjesta. Olisi nimittäin suotavaa, että kumpikin perheemme aikuisista jäsenistä ehtisi jossain vaiheessa työpaikalleen. Tehtävä ei ole helppo, miesflunssa kun on dramaattinen sairaus. Luulen, että joudun menemään äitien tottelevaisuussaralla äärimmäisyyksiin, että seuraavien iltapäivienkin aikana saan päiväkodista ja koulusta kotiutuneet poikalapseni itsensäviihdyttämis-moodiin, jotta saan tehdä hetken niitä tarkkuutta vaativia työtehtäviä kotosalla. 

Huom! Olen lähdössä ystäväni kanssa viikonlopun viettoon Suomen Turkuun. Voisin tietenkin vaihtoehtoisesti yrittää olla matkan ajan erittäin tottelematon äiti  ja sillä kompensoida tottelemattomuusviikon huonommin suoritettuja ensimmäisiä päiviä? Voisin esimerkiksi syödä paljon karkkia, ja olla tuomatta sitä yhtään tuliaisiksi jälkikasvulleni, ostaa vaatteita vain itselleni, sekä olla kysymättä neljää kertaa illassa kotirintaman kuulumisia. 

P:S Facebookissa on oikeasti käynnissä tapahtuma Äitien Tottelemattomuusviikko, mielestäni kerrassaan loistava idea. 

P.P.S Voin luvata kuitenkin olleeni tottelematon äiti vähintään kerran päivässä, viimeisen kahden päivän aikana. Kysykää vaikka Sampulta. Jonka lempihokemia ovat nykyään: Tyhmä äiti, pelle äiti, tai vaihtoehtoisesti pöllö äiti. Ei näitä lempinimiä ihan turhasta saada. 

Kommentit (2)

M. M.

Tunne siitä, kun ei enää jaksaisi lääkärin jälkeen labraan, se on niin tuttu! Oi että oon monet kerrat kironnut sitä, miten helppo niiden lääkäreiden on tokaista, että menkää labran kautta, ilman että ne tajuaa, mitä se käytännössä tarkoittaa... Pahimmillaan jonottamista, rääkymistä ja ruokailuaikojen sekoittumista. Joskus niistä tietysti selviää helpommallakin, mutta ainakin meillä suunnilleen kaikki kokeet on aina suoniverikokeita ja niitä suonia etsitään Valolta aina vähintään puoli tuntia...

Hyvää tottelemattomuusviikkoa ja tsemppiä miesflunssaan! ;)

ErityisÄiti
Liittynyt26.8.2015

Kiitos, luulen, että ihan suosiolla paras siirtää tottelemattomuusviikko jonnekin vuosien päähän ;) Meillä onneksi esikoinen on varsin reipas labrakaveri, pienellä protestoinnilla ja draamailulla yleensä selvitään. Topon kanssa kun joutuu näytteenottoon, niin siinä ei paljon hyvä heilu. Ihan sama juttu: suonia etsitään pitkään ja hartaasti.  Sen lisäksi tarvitaan armeija aikuisia pitämään lasta paikalla. Todella kurjaa. Toivottavasti teillä kaikki olosuhteisiin nähden ookoo :) 

Seuraa 

Kolmen poikalapsen äiti, yhden miehen vaimo. Yritän pitää talon pystyssä, ja miehet kuosissa. En takuulla ikinä opi, että vuorokaudessa on vain 24 tuntia. Eli kärsin kroonisesta aikapulasta. Ja haaveilen siitä, että kirjoitan kirjan, opin ompelemaan, pistän pystyyn kasvimaan; ja ne kasvit jäävät henkiin. Lisämausteena arkea vaikeuttamassa kullanmurujen tuntematon aivosairaus.

 

Vanhemmat tekstini löytyvät osoitteesta erityisaiti.blogspot.fi ja oheisesta linkistä pääset Facebook-sivulleni https://www.facebook.com/erityisaitiblogi