Sesonkiteemalla jatkan tänäänkin. Asun kahden vannoutuneen lihansyöjän kanssa ja haluaisin kovasti keventää meidän kaikkien ruokavaliota tai ainakin vähentää lihankäyttöä. Ihan terveyssyistäkin ajateltuna kasvisruokapäivä pari kertaa viikossa olisi järkevää. 

Tänään oli ruuanlaittovuoroni ja maailmanparantaja minussa iski jälleen. ;D  Valmistin siis herkkutatti-perunacurrya. Meni hetki ennenkuin kukaan edes huomasi, ettei tässä ole lainkaan lihaa. Reseptistä valmistuu ruoka neljälle hengelle. 

Tarvitset:

500 g pieniä perunoita
2 rlk öljyä
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl inkiväärijauhetta
0,5 tl kardemummaa
2 tl curryjauhetta
1 tl juustokuminaa
2 sipulia
1 iso kokonainen valkosipuli (n. 10 kynttä)
2,5 cm pala tuoretta inkivääriä
2 pientä herkkutattia
2 isoa tomaattia
iso kourallinen tuoretta pinaattia
4 dl kasvislientä
suolaa ja pippuria
(koristeluun tuoretta korianteria)

Pese perunat ja leikkaa ne ainakin neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet, raatva inkivääri. Leikkaa herkkutatit ja tomaatit kuutioiksi. 

Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia pari minuuttia. Lisää tatit, valkosipulit ja inkivääriraaste ja pasita kunnes tateista on hävinnyt enin neste. 

Lisää pannulle perunat ja mausteet. Sekoita. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna curryn poreilla miedolla lämmöllä n. 20 min tai kunnes perunat ovat kypsiä. 

Lisää tomaatti ja keitä kasaan ilman kantta. Sekoita joukkoon pinaatti ja mausta suolalla ja pippurilla. Curryn voi viimeistellä tuoreella silputulla korianterilla. Tarjoile keitetyn riisin kera. 

Kommentit (1)

Dolce Vita

Onpas herkullisen tuntuinen ohje, valkosipulin määrä ilahduttaa :) Taitaa mennä kokeiluun jos siinä voi käyttää jotain muita sieniä, ja miksei voisi! Pakastimesta löytyy kanttarelleja ja vaaleita orakkaita. Sama juttu minulla, haluaisin lisätä ruokavalioon enemmän kasviksia ja vähentää lihaa. Onneksi olemme kaikkiruokaisia ja mies syö kyllä myös kasvishöystöjä kun niitä laitan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämää, iloa ja energiaa myös keittiössä.  Olen innokas leipuria ja ruuanlaittaja. Harrastan valokuvausta, luonnossa liikkumista ja joogaa. 

 

 

Teemat

Blogiarkisto

Instagram