Omenasesonki on parhaimmillaan ja tänä vuonna sato onkin erityisen runsas.  Tämä omenapiirakka on pehmeä ja kuohkea ja "katoaa" varsinkin lapsiperheessä mystisesti jonnekin. :) Resepti on äitini peruja, minkä olen muuttanut gluteenittomaksi. (Tämä piirakka on leivottu Jytte-jauhoilla)

4 munaa

2 dl sokeria/hunajaa

4,5 - 5 d vaalea gluteenitonta jauhoseosta (määrä riippuu jauhojen laadusta)

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljajauhetta

1 dl maidotonta margariiniä sulatettuna tai ruokaöljyä 

1,2 dl mantelimaitoa/soijamaitoa/kauramaitoa tms.

omenoita

kanelia 

fariinisokeria

mantelilastuja/mantelirouhetta

Vatkaa munat ja sokeri/humaja napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita kanamuna-sokeriseoksen kanssa. Lisää mantelimaito/soijamaito/kauramaito ja marjagiini/öljy. Sekoita seos tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä tasaiseksi. 

Pese omenat ja leikkaa ne viipaleiksi. Asettele omanaviipaleet taikinan päälle. Ripottele omenien päälle kanelia ja fariinisokeria. Lisää päällimmäiseksi mantelilastut tai -rouhe. 

Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 min. 

Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämää, iloa ja energiaa myös keittiössä.  Olen innokas leipuria ja ruuanlaittaja. Harrastan valokuvausta, luonnossa liikkumista ja joogaa. 

 

 

Teemat

Blogiarkisto

Instagram