Eilen huumorini oli koetuksella, kun kiskoin vaatetta päälle ennen lenkillelähtöä. Pukemiseen sai kieltämättä kulumaan aikaa; neljät housut jalkaan, saman verran paitoja ja huppareita, tuubihuibi, pipo, hullu ja paksu huivi kasvoja suojaamaan. Jalkoihin hiihtosukat, villasukat ja icebugit. Puoliso hymähteli Michelin-ukkoasulleni, totesi pukeutumiseni olevan hätävarjelun liioittelua. Olen astmaatikko, ja pakkanen ja Tiina sopivat huonosti yhteen. Ventoline taskuun ja menoksi.  Pakkasmittari näytti reippaita pakkaslukemia. Matkaan lähdettin, lenkillä vierähti melkein kaksi tuntia.  Puhelin hyytyi heti ensimmmäiseen kuvattavaan kohteeseen, jokin raja on tekniikallakin. Lenkiltä kotiuduttuani, huomasin paleltumat poskipäissä. Hurmaavaa, kertakaikkiaan. 

Auto ei sentään ole vielä suuttunut pakkasesta, akku näyttää toimivan. Ja pieni jäykkyys autossa tuo vaan mieleen ajat, kun kortin sain. Nostalgiaa iglussa, kutostiellä. Sitä oli tänään ihan runsain mitoin. Olen tunnettu siitä, että radio soi autossa lujalla, kun yksin ajan. Tänään matkaa säesti kaikenlainen pilpatus, mikä autosta kuului. Autoni oli sitä mieltä, että käsilaukkuni tarvitsee etupenkillä turvavyön. Ajotietokone näytti olevan umpijäässä  vain hetken. Kävi mielessä, että onneksi en omista diesel-autoa. 

Luontoäiti, kiitos mutta nyt riittäisi. Olet näyttänyt taas mahtisi.  Olisin tyytyväinen, jos pakkasta olisi vaikka -15.. Sympatiaa tunnen kaikkia niitä lapsiperheitä kohtaa, joissa on pieniä lapsia. Siinä saa olla mielikuvitus kovilla, kun lasten kanssa sisäpuuhaa keksii. Enpä osaa sanoa muuta kuin: "Voima olkoon kanssanne." ;)

Kommentit (2)

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014

Kiitos Tiina pakkasajatuksista - jaoin nämä eilen KK:n Facebook-ystäville, ja siellä aihetta kommentoitiin. Pakkanen selvästi sekä ilahduttaa että kyllästyttää!

Iloinen juustokakku
Liittynyt1.9.2015

Mukavaa, että jaoit pakkastilitykseni. Periaatteessa olen jokaisen vuodenajan ihminen. Mutta kun on tottunut liikkumaan kovilla pakkasilla, on olo kuin hamsterilla, jolta on viety juoksupyörä. :)

Tiina Kervinen

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämää, iloa ja energiaa myös keittiössä.  Olen innokas leipuria ja ruuanlaittaja. Harrastan valokuvausta, luonnossa liikkumista ja joogaa. 

 

 

Teemat

Instagram