Matkustamisessa yks parhaista asioista on matkan suunnittelu itse fyysisen matkan lisäksi.  Kuvien ja aktiviteettitarjonnan fiilistely jo etukäteen saa matkan tuntumaan paljon pidemmältä ja helpottaa tietysti reissua, jos tietää edes muutamia "pakko nähdä" tai "vältä tätä"-paikkoja.

Lofootit on ollut mun matkakohdehaaveena jo vuosien ajan, ja ensi kuussa me vihdoin pakataan perhe autoon ja suunnataan kohti Norjaa. Me ollaan tehty lyhyempiä asuntoautoreissuja poikien kanssa useampana vuotena ja uskonkin, että pienellä suunnittelulla me saadaan ihan huippu matka aikaiseksi.

Ajatuksena on esimerkiksi rykäistä ensimmäisenä yönä poikien nukkuessa mahdollisimman ylös ja jatkaa sitten Torniosta Ruotsin halki pitkin E19 tietä aina Lofooteille saakka. Asuntoauton kanssa matkatessa on se hyvä puoli, että meidän ei tarvitse hirveästi miettiä etukäteen, missä ja milloin yövymme ja kuuleman mukaan Lofooteilla onkin reippaasti kivoja tienvieriparkkeja, joissa voi yöpyä.

Mä olen viime päivinä haaveillut mm. Andenesin Valassafareista, valkoisista hiekkarannoista, patikoinnista ja Djelveportenista,  Å.n punaisista kalastajamajoista, pyöräretkistä ympäri saarta ja vaikka mistä. Sanottakoon kyllä, että nuo valassafarit näyttäisi olevan hirmuisen kalliita ja matkailu Norjassa on tietysti muutenkin aika hintavaa, joten jää nähtäväksi, kuka meistä tuonne safarille menee vai meneekö kukaan.

Riippuen meidän reissuseuran jaksamisesta, me ajateltiin myös hilpaista Lofooteilta vielä Kilpisjärvelle ja Saana-tunturille, mutta tästä teemme päätöksen varmasti vasta matkanpäällä.

Kaikki on siis matkakohdetta lukuun ottamatta vielä aika avoinna, mutta sen tiedän, että vatsanpohjassa kihelmöi jo nyt. Loma tule jo!

ps. Tiedän, että teillä on siellä varmasti vaikka mitä vinkkejä Lofootteja koskien, ja kaikki vinkit olisikin enemmän kuin tervetulleita! 

Kaikki kuvat on lainattu nordnorge.com kuvapankista.

 

Kommentit (4)

Reettis

Tuli ihan hirveä matkaikävä pelkästä ajatuksesta. Rakastuin niihin maisemiin, oih ja voih!

Valaita voi Lofooteilla nähdä ihan rannaltakin, jos on tuuria, muistakaa ottaa kiikarit! Valassafarit voi olla aika uuvuttavia, varsinkin jos on taipumusta tulla merisairaaksi. Mutta onhan ne mykistäviä eläimiä.

Kylmää voi olla, ja taatusti on tuulista. Viime kerralla kun oltiin joskus kesäkuun puolivälissä, satoi siinä vuoriylityksen kohdalla lunta =) Että kaikkeen kannattaa varautua.

Jossain siellä, en muista enää missä, on ihan hieno viikinkimuseo. Se on sellainen, että siellä saa itsekin kokeilla esim. kankaankudontaa tai laivan soutamista viikinkityyliin. Jos on yhtään kiinnostunut käsitöistä tai vanhoista tavoista/perinteistä, niin kannattaa mennä. Oli siellä possujakin =)

Turisteja on paljon, joten niistä ilmaisista paikoista voi joutua vähän kinaamaan. Älkää juuttuko mutaan (niinkuin me). Norjassa saa rannalta kalastaa ilman lupaa, joten kantsii kokeilla. Varsinkin Saltstraumen oli hyvä kalapaikka ( ei ole Lofooteilla, mut ihan siinä lähellä).

Ja jos menette vaeltaan, älkää tehkö niinku mä. Eli uskoko opasta ("tosta vaan meet, ihan helppo pikku kävely vaan, polkua vaan seuraat") ja lähde pelkän vesipullon voimalla käppäilemaan jonnekin polulle ilman karttaa. Oli meinaan aika extreme se "kävely". Kun tulee yhtäkkiä sellaseen kohtaan, missä on vuoren seinään hakattu köysi, josta pitää kiinni (ettei putoa suoraan mereen pystysuoraa kalliota), niin ei oikeasti tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa. IHAN hulluja on nuo norjalaiset.

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016

Kiitos kommentista ja hyvistä vinkeistä! Matkakuume nousi entisestään! Pitää varmaan ottaa lapsille valjaat, ettei ne tipu jyrkänteeltä alas, jos lähdetään patikoimaan. 😅😅

Hyvä vinkki myös tuo kalastaminen, pitää ehdottomasti ottaa omat onget siis mukaan. ❤️🎣

Vierailija

Tosiaan sää vaihtelee 2014 elokuun puolivälissä oli toppatakki tarpeen. Vuotta myöhemmin narutopilla, minihameella ja läpsyillä pelitettiin reissu. Varsinkin mitä lähemmäs Å-ta mennään niin valaidenkatselupaikkoja on mukavasti. Tosin tungostakin kun jokainen ohimenevä turisti bonggaa saman nähtävyyden. Sillat on huimia ja muutama tunneli hieman pelottava kun alamäki on hiukkas jyrkkä ja valot hämärät. Kiirunassa kävimme ruokaostoksilla ja Norjassa vaan täydensimme pikkuostoksin ruokavarastoa. Mukavaa reissua!
T. Stina

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016

Kiitos hyvistä vinkeistä Stina! Mietinkin, että pitää ottaa varmasti aikamoinen vaaterepertuaari mukaan, että pärjätään säällä kuin säällä!!  Me ajateltiin myös ladata jääkaappi (ja tankki) täyteen ennen Norjan  puolelle menoa. Saa nähdä miten pitkälle selvitään tän suursyömärisakin kanssa. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Retkiä, matkatarinoita, hyvinvointia,valokuvia ja etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 10, Leon 4 ja Noah 2) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteydenotot: Katiswayblogi@gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat