Täällä on palauduttu pikkuhiljaa Vapusta. Facebook ja Instagram feedit täyttyi ihmisten aurinkoisista kuvista ja hyvänmielen päivityksistä ja itselläkin oli kyllä erittäin onnistunut viikonloppu. Grillailua ja brunssia perheen kanssa ja tyttöjen vappujuhlat hyvällä porukalla siinä välissä.  

Kuten kunnon illan istujaisiin kuuluu, meillä oli tyttöjen Vappujuhlissa myös pieni "ohjelmanumero", joka sai mun kädet tärisemään ja kyyneleet silmiin. Tarkoitus oli siis sanoa jotain kaunista ja positiivista vieressä istuvasta kaverista. Itse pääsin kehumaan illan hostia, josta on helppo sanoa mitä parhaimpia asioita. Hän ei turhaan ole kaikkien kolmen lapseni kummitäti vaan on aivan ihana ihminen ja olen tosi onnellinen, että meidän ystävys on kestänyt, vaikka elämäntilanteet ovatkin olleet aika erilaiset aina välillä.

Joillakin sattui viereen sellaisia tyyppejä, joiden kanssa varmistettiin etunimet siinä hetki ennen esittelyä ja kehut jäi ymmärrettävästi pintapuoliseksi, vaikkei siinäkään tietysti ole mitään pahaa. Tarkoitushan oli sanoa hyvää, oli se sitten ulkonäöstä, luonteesta tai ihan mistä vaan. Itselläni sattui viereen tyttö tai oikeasti kyllä nainen (ja upea nainen olikin), jonka kanssa näimme ensimmäistä kertaa ja olimme ehtineet jutella maksimissaan puoli tuntia. Meillä oli kylläkin juttu luistanut tosi hyvin ja jo muutamassa minuutissa oltiin uitu aika syvissäkin vesissä, mutta häneltä saamani positiivisten sanojen määrä sai todella mun kädet tärisemään ja kyyneleet silmiin. Siinä hetkessä tuli niin hyvä fiilis, että se tulee varmasti pysymään mielessä vielä pitkään.

 

 

 

 

 

Oman kokemukseni mukaan, negatiivistuuteen on helppo jäädä riutumaan. Samoin kotona on välillä vaikea sanoa mitään mukavaa ja positiivista, kun lapset kinastelee ja tekee koltosiaan. En tietysti ketään kannusta taputtelemaan päähän, että kyllä sinä äidin kulta taas hienosti piirsit seinään. On kuitenkin sanomattakin selvää, että asiat voi sanoa monella tapaa ja nuhdellakin voi myös kehumisen kautta. Aina palaute ei valitettavasti tule kovin rakentavassa muodossa omastakaan suusta, mutta olen kuitenkin tehnyt päätöksen, että lapset ansaitsee kuulla hyviä ja positiivisia asioita itsestään vähintään kerran päivässä. Tapana onkin viimeistään nukkumaan mennessä, iltasatujen ja laulujen jälkeen sanoa jokaiselle pojalle yksitellen muutama positiivinen asia heistä itsestään. Toki teen niin muulloinkin, mutta vaikka päivä olisi mennyt kuinka huonosti, voi sen aina päättää hyvällä fiiliksellä.

Mun mielestä tällä hetkellä on aika vallitseva trendi, että tutuille ja tuntemattomille ihmisille lauotaan ihan mitä sylki suuhun tuo. Ikäänkuin olis ok sanoa kaikki mitä ajattelee ja jättää suodattimet tyystin pois. Siispä haastan kaikkia Teitä kehumaan vähintään yhtä ihmistä päivässä viikon ajan. Aloita vaikka kaverista, siipasta tai esimerkiksi työkaverista. Ja kun oikein pääset vauhtiin, voit kehua naapurin kauniita kenkiä, saamaasi hyvää palvelua tai ihan mitä ja ketä vaan. Voin vakuuttaa, että siinä saat sekä itselle että kehumallesi ihmiselle hyvän mielen. 

 

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Ruokakokeiluja, hävikkiherkkuja, retkiä, matkoja, joogaa, valokuvausta ja etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 10, Leon 4 ja Noah 2) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Teemat

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram