Sattumalta olin sopinut käynnistä Hotelli Punkaharjussa jo ennekuin tiesin että hotellilla ja sen henkilökunnalla tulee olemaan uskomaton kunnia toimia naapurivaltiomme presidentin Vladimir Putinin ja oman presidenttimme Sauli Niinistön kokouspaikkana. Minulla oli kunnia saada myös Saimin nimi omaan Kapua- hyväntekeväisyyspaitaani ja sen hakeminen oli sovitun vierailuni syy. 

Saimi Hoyer on elvyttänyt entisen Valtionhotellin ja nykyisen Hotelli Punkaharjun uuteen loistoon vankkumattomalla tyylitajulla. 

Voitte hyvin arvata, että sunnuntailounas oli viimeistä paikkaa myöten täyteen bookattu. 

Tunnen kiitollisuutta, että joku toimii arvojensa ja unelmiensa mukaisesti ja esimerkiksi alkaa rakentaa liiketoimintaa näinkin vaativien rajoitusten keskellä. 

Saimi Hoyer on tunnettu sienestysharrastuksestaan ja on kirjoittanut aiheesta Sieniä ja ihmisiä-kirjan yhdessä Petri Salmelan kanssa. 

Metsänvartijan taloksi rakennetun talon, mm. metsäpalojen tarkkailuun tehdyn tornin pikkupöytään on mahdollisuus erikoistapauksissa saada tarjoilua.

 

Hotellin sivulla on pieni kasvihuone ja ryytimaa, jonka yrttejä käytetään sisällä tarjottavissa herkuissa. 

Ruokaa

Noutopöydän yhdistävä tekijä oli raikkaus. 

Alkuruuaksi oli pehmeää ja täyteläisesti kukkakaalille maistuvaa kukkakaalikeittoa. 

Erittäin tasapainoinen ja suussasulava sokerisuolattu siika oli suosikkini. Sen kanssa oli kauniin kirkkaanvihreää hernepyreä.

Voisiko Saimi Hoyerin noutopöytää olla ilman sienisalaattia? Salaatti oli ihanan raikas ja suolaisuus oli juuri sopiva, sen raikkauden salaisuutta en uskalla paljastaa. Sientä oli myös moussena.  

Omaan makuuni, lihaa olisi voinut olla enemmän, mutta ne mitä oli, olivat hyviä: hanhipateeta ja kevyesti savuista kinkkua. 

Porkkanaa ja kukkakaalia oli marinoituna ja maustettuna fenkolinsiemenillä. Uusissa perunoissa maistui asiaankuuluvasti voi ja tilli. 

Salaatissa oli ihania luonnollisia "sattumia" - "ketunleipää" (käenkaali) ja köynnöskrassin kukkia. 

 

Raikkaus on hyvä sana kuvaamaan myös rakennuksen sisustusta. Valo ja keveys saavat aikaan fiiliksen vapaa-ajasta ja kiireettömyydestä vaikka upea marimekko-kuosi päällään tarjoilijat kiirehtivät vaihtamaan uutta kattausta  illaksi. 

Silti on hyvin aikaa nauttia mustikkapannukakkua visakiposta ja kahvia hotellin omalla mallilla valmistetuista kupeista. 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram