Vähän aikaa kesän alussa yksinkertaisin herkku vie kielen mennessään. Eikä tätä kannata missata. 

Uudet perunat: 

Runsaasti vettä kuumennetaan kiehuvaksi - suola keitinveteen! Itse käytän uusille perunoille samanlaista suolaohjetta kuin pastankeitinvedessä: veden pitää olla suolaista kuin merivesi. Ja kyllä! maistamalla se selviää. Itse käytän karkeata merisuolaa, mutta sitä tuskin kannattaa rientää ostamaan vartavasten - kaikki käy. 

Hyvin pestyt perunat laitetaan kiehuvaan veteen. Joukkoon voi laittaa vaikkapa reilusti tillin varsia. 

Jos perunat ovat hyvin erikokoisia, laita isommat ensin ja parin minuutin päästä pienemmät. Oikeata keittoaikaa ei pysty sanomaan, se on jossain 10-20 min välillä. Kokeile! 

Kypsistä perunoista kaadetaan vesi pois ja mahdolliset tillinvarret poistetaan, jos teet "kuppikastiketta" kaada kupeissa olevan voin ja sipulin päälle pieni määrä vettä.

Höyryävien perunoiden annetaan kuivaa ihan hetki kattilassa. Esille pöytään joko tarjoiluastiassa tai arkisesti kattilassa. - Tillisilppua päälle. 

Minkä kanssa? 

Kuppikastike: 

Kuppeihin sipulisilppua uusista sipuleista, kunnon nokare voita ja keitettyjen perunoiden vettä kuumana. 

 

Dippi kermaviilistä tai turkkilaisesta jugurtista

Pari desiä viiliä/jugurttia, 
½ dl tillisilppua
½ tl suolaa
hiukan mustapippuria
1 tl sokeria - vain jugurttidippiin tarvitaan sokeria taittamaan happamuutta

Annetaan maustua hetken.

 

Sipulikastike:

Muutama uusi sipuli varsineen silputaan
päälle ripotellaan suolaa 
maitoa kaadetaan päälle yhtä paljon kuin sipulisilppua on. 
 

Annetaan tekeytyä tunnin verran jääkaapissa. 

 

Uudet perunat maistuvat sinällään tai kalan, lihan tai salaatin kanssa. 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram