Vaahtokarkit eivät ole mahdottoman kalliita karkkeja mutta ainakin ihastuneen osaamisen ilon niiden kotona tekemisestä saa. 

Nyt voin sanoa että tämän osaa lapsikin, koska Tiuku 13v ja Utu 10v tekivät näitä keskenään. Sokeria lämmitettäessä on aina oltava varovainen.

 

7 liivatelehteä
2 1/4 dl vettä
1 rkl nestemäistä glugoosia
300 g hienoa sokeria
2 munan valkuaista
1 tl vanijauutetta
elintarvikeväriä tarpeen mukaan
hiukan rypsiöljyä voiteluun

Laita liivatteet aivan kylmään veteen pehmenemään. Lämmitä 1 1/4 dl vettä puristele liivatteet ja sulata ne veden sekaan. 

Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. 

Glugoosisiirappi ja sokeri ja 1 dl vettä lämmitetään kattilassa 127 asteeseen. Nosta kattila liedeltä ja hämmennä liivate sekaan. 

Vatkaa kuuma sokeriliemi varovaisesti vaahdon sekaan. 

Seos muuttuu kiiltäväksi ja sakenee. 

Lisää vaniljauute ja vatkaa 5-10 min kunnes seos on niin kovaa että pysyy kiinteänä. Vatkaa elintarvikeväri sekaan. 

Lusikoi seos voideltuun uunivuokaan ja tasoita kostealla (paletti)veitsellä tai lastalla 

Jätä tunniksi jähmettymään jääkaappiin. 

Irrota levy vuuasta nosta leikkuualustalle ja leikkaa paloiksi. 

Palat pyöritellään tomusokerissa. 

 

Mitään tietoa siitä, kuinka kauan nämä säilyvät - meillä vain muutaman tunnin .

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram