Oletteko syöneet omenariisiä? Minä olen kai ollut joku vuosituhannen vaihteen väliinputoaja, sillä tämä herkku oli minulle aivan vieras. 

Tänä syksynä olen syönyt omenoita enemmän kuin koskaan. Kiitos siitä kuuluu naapureille, kavereille ja sukulaistädeille, joiden omenapuiden ylitarjonta on ollut minun onneni. 

Tein omenariisiä täysjyväpuuroriisistä. Valmistukseen meni yli puoli tuntia, mutta lopputulos oli jokaisen minuutin arvoinen. Suutuntuma oli miellyttävä ja omenat pehmenivät puuroriisin seassa sosemaisiksi. Ihastuin välipalaan erityisesti kylmänä raejuuston kanssa.

Omenariisi

3 dl puuroriisiä

8 dl - 1 l vettä

6-8 omenaa

ripaus sokeria

kanelia

 

Pilko omenat kattilaan. Lisää vesi ja riisit. Keitä pienellä lämmöllä puoli tuntia tai kunnes riisit ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta sokerilla ja kanelilla. Tarjoa raejuuston, maustamattoman jogurtin tai rahkan kanssa. 

 

Terveisin

Hilla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Opiskelijatyttö kokkaa, kierrättää ja kituuttaa. Parhaat säästövinkit, nopeat iltaruoat ja arjen parhaat niksit on tarkoitettu jaettaviksi.