Olen viettänyt viimeisen viikon visusti vällyjen alla Nessu-pakettia halaillen. Sisko oli ollut nuhakuumeessa aiemmin ja niin vain sama pöpö iski minuunkin. Sairastaminen on lykännyt siivousprojektiani.

Viime viikolla edistyin edes hieman työhuoneen järjestelyissä. Tosin nyt lattiaa peittävät pussit ja kassit, jotka pursuavat jatkotoimenpiteitä odottavaa tavaraa - käyttökelpoista, vaan meille tarpeettomaksi jäänyttä huivia, housua, peliä, laukkua ja astiaa. Olen kärsimätön, ja tekisi mieli käydä lahjoittamassa tavara kierrätyskeskukseen. Sisko kuitenkin lupaili, että hän tekisi jonkin sortin tavarainventaarion omassa kodissaan huhti-toukokuun aikana ja erottelisi silloin myös potentiaaliset kirppiskamat vielä tarvittavista tavaroista. Voisimme sitten kiikuttaa ylimääräiset vaatteet ja vermeet yhteiselle kirpputoripöydälle.

Siskon tuntien se päivä, jolloin tavararöykkiö viimein roudataan kirpputorille, saattaa venyä odottamattoman pitkäksi ajaksi. Siskonihan ehdotti jo viime keväänä, että hankkisimme yhteisen kirppispöydän. Suostuin epäröiden, sillä olen kokenut kirppistelyn varsin turhauttavaksi puuhaksi. Ajattelin kuitenkin, että kirppistouhuilu voisi olla kaksin ihan hauskaakin, ja pakkasin tarpeettomaksi jääneitä esineitä Ikea-kasseihin. Sisko ei kuitenkaan saanut suoritettua omaa osuuttaan prosessista kesän aikana. Lopulta turhauduin täyteen ahdettuihin sinisiin polypropeenipusseihin työhuoneen lattialla ja syksyllä jaoin viikon ajan kirppispöydän siskon sijasta kaverini kanssa. Tili ei ollu kummoinen, mutta oli huojentavaa päästä ylimääräisestä tavarasta eroon.

Nyt olen samassa tilanteessa kuin viime syksynä - odottamassa, että sisko saisi aikaiseksi. Osan tavaroista saan varmaankin mahdutettua vartomaan häkkivarastoon. Silti harmittaa, että moinen määrä tavaraa odottaa hyödyttömänä uutta kotia (ja vie tilaa niiltä esineiltä, joiden pitäisi säilytystilaan mahtua…). En oikein osaa päättää, pitäisikö suosiolla vain vierailla Kontissa vai odotella, ja hankkia jonain ennalta määrittelemättömänä ajankohtana siskon kanssa kirppispöytä. Käytettyä tavaraa myymällä ei rikastu ja on ikävä säilöä tavaraa hyödyttömänä häkkivaraston koristeena, mutta tulevaisuuden kirppispöydän pienestäkin mahdollisesta ylijäämästä olisi opiskelijalle apua. Toisaalta kirpputoripöydät ovat sen verran kalliita, että kirppistelyssä saattaa jäädä miinuksen puolelle. Kirpputorin pitäisi siis vetää väkeä ja kassakoneen tarvitsisi kilistä, jotta pääsisi omilleen. Sen sijaan lahjoittamalla Konttiin tulisi tuettua Suomen Punaista Ristiä, tavaraa ei tarvitsisi säilöä omissa nurkissa eikä riskiä miinukselle jäämisestä olisi.

Vinkkejä - kannattaako kirpputorilla myyminen vai pitäiskö vain mieluummin vierailla Kontissa?

Kommentit (4)

Malva
Liittynyt27.11.2014

Minä olen nyt tykästynyt antamaan ylimääräisiä tavaroita pois paikallisella fb-roskalavalla. Itselle tulee hyvä mieli kun tarvitsia käy onnellisena hakemassa minulle ylimääräiset kamppeet pois. Jostain vähän arvokkaammista jutuista voi pyytää tuomaan vaikka kahvipaketin tms vaihdossa.

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015

Konttiin viemällä saat varmuudella tavarat pois silmistäsi - ja hyvän mielen! Kirpparille vietyinä - hyvällä tuurilla jonkun euron tuottoa. Ja osan kamoista takaisin nurkkiin pyörimään. Ja joskus vielä harmituksen siitä, kun voro vei jotain, mistä olisit tarvinnut eurot itsellesi. Niin. Tämän perusteella siis Kontti. Mutta itse olen puskemassa taas kirpparille tavaroineni. Vanha hyvä ohje: Älä tee niin kuin minä vaan niin kuin minä sanon. Mahtoiko tästä nyt avuksi olla?! . :)

Katjanna
Liittynyt31.1.2016

Kiitos kommentistasi, tämä vanha hyvä ohje pisti hymyilyttämään! :D Se on niin totta, että kun kaiken vain veisi Konttiin niin asia olisi kerralla hoidettu ja tulisi hyvä mieli. Tosin, jos vielä kerran ryhtyisin kirpputoreilemaan, niin tarkoituksena olisi viedä myymättä jääneet tavarat Konttiin, ettei samaa tavaraa tarvitsisi kantaa enää kotiin.  

Seuraa 

Blogissa tuskaillaan kodin ainaisen kaaoksen kanssa ja tavoitellaan helpompaa arkea, ekologisempaa ja eettisempää elämää sekä viihtyisämpää kotia.