Huomasitko heinäkuun Suuri Käsityölehdessä takasivun kangaskassin? Ellet vielä ehtinyt ompelemaan sellaista, tässä on muutama kuva työvaiheista. Kassi on sangon muotoinen, tuubimainen pohjakovikkeella varustettu piknikvaruste. Kuvan kassi on ollut mukanani puistomenoissa, ja se on melkoisen kätevä. Kangas on berliiniläisen Colorblind Patternsin valmistama, Daniel Arab painaa käsin erilaisia geometrisiä printtejä. Itseasiassa juuri hänen työnsä on inspiroinut minua mustavalkoisissa virkkuukuoseissani. Tutustuin Danielin kankaisiin jo useita vuosia sitten, nyt hän lähetti minulle muutamia malleja. Ompelin niistä tämän kassin ja kolmoskirjaani yhden kassin, yksi printti riippuu työhuoneeni seinällä.

Kuvan materiaalit; Colorblind Patternsin printti, Eurokankaan puuvillakangas, vanulevyä ja mustaa puuvilla kassin pohjaksi. Lisäksi tarvitset nahkakahvan, sellaisia löydät Sinellistä.

Danielin printtikankaat ovat kooltaan 50 x 90 cm. Leikkasin kassin päällikappaleen ja sen alaosaan ompelin kapean puuvillakangaspalan. Vuorin leikkasin ihan hivenen pienemmäksi, jotta se asettuisi hyvin kassin sisään. Näiden kankaiden väliin leikkasin palan vanulevystä. Käytän usein laukuissa vanulevyä tukivuorina, se pysyy hyvin kuosissaan litteäksi silitettynä.

Kassissa on pyöreä pohja, ja se leikataan yläosan kanssa samaan mittaan. Pyöreän pohjan on oltava juuri oikean kokoinen, ettei sitä ommellessa tarvitse venyttää tai laskostaa.

Pohjakappale kiinni ommeltuna. Huomaatko, miten vanulevy tekee kassista tukevan! Eurokankaasta löytyy eri vahvuisia vanulevyjä, näitä kannattaa testailla.

Kassi on hihnaa vaille valmis. Kiinnitin nahkahihnan käsin ompelemalla, ja se on kestänyt hyvin käyttöä. Kasseja voit ommella kaikenlaisista kankaista, tukevat puuvillat ovat omia suosikkejani. Kassin pohjaan leikkaan yleensä kovikkeen konepahvista. Tähän kassiin leikkasin kaksinkertaisen kovikkeen 3 mm:n pahvista, liimasin ne päällekkäin ja ompelin vuorikankaasta kovikesuojan. Kovike on irrotettava, jotta kassin voi pestä. Aluksi ajattelin tehdä tähän kassiin jonkinlaisen kiristyssulkimen, mutta siitä tulikin hauska kesäsanko.

Kivoja kesäompeluita!

Auringolla Molla

Kommentit (0)

Seuraa 

Molla Mills on intohimoinen käsityöläinen, jonka Virkkuri-kirjat ovat saaneet aikaan virkkausbuumin, Blogissa pääset kurkistamaan virkkurin kulisseihin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

 

Teemat

Kategoriat