Raha-asiat ovat sellaisia, yksi ehkä isoimmista tabuista. Rahahuolet ovat yksi suurimpia ja ahdistavimpia vastoinkäymisiä ihmisen elämässä. Ikävintä asiassa on se, että rahahuoli voi koskettaa meistä ihan jokaista jossain vaiheessa elämää. Joko itse aiheutettuna tai syistä, joihin ei voi itse vaikuttaa.

Omalla kohdallani en voi kuin katsoa peiliin.

Olen yli 30-vuotias, työssäkäyvä, korkeakoulutettu ja nainen. Olen tehnyt hölmöjä ja typeriä valintoja ollessani ikäkaudella matkalla 20-vuotiaasta kohti kolmeakymmentä. Nämä valinnat yritän nyt jättää taakse ja samalla hyvittää itselleni tekemiäni huonoja valintoja.

Olen tullut tutuksi aikoinaan eri perintätoimistojen sekä pikavippi-yhtiöiden kanssa. Luojan kiitos luottotietoni ovat säilyneet eikä maksuhäiriömerkintöjä ole. Olen heittänyt vuosien kuluessa satoja, mahdollisesti tuhansia euroja hukkaan ja vasta nyt oivaltanut, että monia asioita olisi voinut ja kannattanutkin tehdä toisella tapaa.

Vuosia sitten perustin samalla nimellä blogin, jota päivitin muutaman kuukauden ja sitten poistin. Pelkäsin, että minut tunnistetaan ja koin julkisesti, vaikkakin nimimerkin suojissa anonyymina kirjoittamisen sittenkin liian häpeälliseksi. En onnistunut vielä tuolloin viemään talouttani siihen suuntaan, kuin halusin vaikka yritinkin. Nyt olen saanut ainakin alustavan otteen henkilökohtaisesta taloudenpidostani.

Tässä blogissa on tarkoitus kirjoittaa realistisesti siitä miten henkilökohtainen talouteni toivottavasti elpyy ja saan jäljellä olevat velat kuitattua pois. Aion kertoa myös aiemmasta maksukäyttäytymisestäni ja virheistä, joita olen tehnyt. Tavoitteena on saada rahaa säästöön ja puolentoista vuoden kuluttua kävellä pankkiin hakemaan asuntolainaa. Yritän kirjoittaa mahdollisimman avoimesti, mutta samalla siten, että yksityisyyteni säilyy.

Koska raha-asiat ovat tabu.

Kommentit (4)

Rouva Rahahuoli
Liittynyt15.10.2016

Kiitos. Tämä on aihealue, josta ei paljonkaan kirjoiteta, mutta joka kuitenkin monia koskettaa. Oma nykyinen tilanteeni ei varmastikaan ole pahimmasta päästä, mutta aikamoisia tummia pilviä ja taakkaa on pitänyt harteilla vuosien kuluessa.

Seuraa 

Yli 30-vuotias nainen pyrkii saamaan henkilökohtaisen taloutensa tasapainoon. Maksuhäiriömerkintöjä ei ole, mutta kokemus pikavippikierteestä löytyy. Tavoitteena on saada raha-asiat sellaiselle tolalle, että voi puolentoista vuoden kuluttua kävellä pankkiin, hakea ja myös saada myönteisen päätöksen asuntolainaan.

Sähköposti: rahahuoleton@gmail.com