Muutto on vasta kesällä mutta täällä on jo ruvettu käymään kodin tavaroita läpi hylly/kaappi/huonekalu kerrallaan.

Tavaraa on lähtenyt myyntiin, kierrätykseen ja sekajätteeseen nyt jo parin kuukauden ajan.

On muuten palkitsevaa puuhaa! Koti avartuu, mieli kirkastuu – haluaako täältä enää lähteäkään?

Mikä lähtee mukaan, mikä varastoidaan? Sitäkin voi jo miettiä.

Muillekin muuttoa suunnitteleville: Aloita ajoissa. Tavaraa on kuitenkin enemmän kuin luulet. Läpikäytävänä on jokikinen kynttilänjalka, nuppineula ja sukkapari. Pieneksi jääneet luistimet ja lasten kuvistyöt. Ja se romuhuone rappusten alla, sekin!

Kirjoja meillä on paljon, hyllymetreittäin.

Kirjojen vähentäminen ei ole lähtenyt liikkeelle kovin lupaavasti. Kirjastoissa on kierrätyshyllyjä, joihin voi viedä kirjoja muutaman kerrallaan. Hylly tulee luonnollisesti vilkaistua läpi, jolloin lopputulos on plus miinus nolla: raahaan nolona saman verran kirjoja takaisin. Onhan suorastaan pakko ottaa mukaan englanninkielisiä nuorten kirjoja, koska lapsethan lukevat niitä sujuvasti ”tuota pikaa”! Ja tuossa: vielä suomentamaton alkuteos juuri siltä kirjailijalta!

Uusi yritys, toinen kirjasto. Kirjastossa on poistomyyntipäivät... Pelastan teidät!

Ja sitten:

Poika sanoo:

- Meidän täytyy sitten varata mukaan paljon lukemista!

Voi, poikani, niinpä!

Kommentit (0)

Seuraa 

Nainen nelkyt ja risat, kahden pojan äiti ja kaukana yksin asuvan äidin tytär. Kaupunkilaistunut maalainen, jonka turvaverkot ja ystävät ovat hajallaan ympäri Suomen. Kielityöläinen, joka virkistyy kirjallisuudesta, kirjoittamisesta ja matkustelusta. Tarkkailija, jonka päähän tupsahtelee kesken tuiki tavallisen arjen ajatuksia milloin mistäkin. Synnynnäinen murehtija.

"Jaettu murhe on puolitettu murhe."

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat