Rakastan lukemista, ja rakastan matkustelua. Varsinaisia matkamuistoja en ole hankkinut vuosikausiin; matkamuistojani ovat valokuvat kirjakaupoista sekä lukuisat mukaan tarttuneet kirjat.

On syytä murehtia sitä, että kummallekaan – lukemiselle tai matkailulle – ei tarjoudu riittävästi mahdollisuuksia. Aikaahan tarvittaisiin määrättömästi!

Kutsuvia lukunurkkauksia, kodikkaita mattoja, kehräävä kissa, makeisia kahvipöydällä, kahvia, musiikkia, taidetta, värikäs lastenosasto… Ulkomailla on ihania, kutsuvia kirjakauppoja, joissa kävijän viihtyisyyteen on panostettu hurjasti. Missä ovat Suomen vastaavat paikat, murehdin vain? Tiedätkö? Luulen että sellaisia kyllä löytyy. Ilmianna ihana suomalainen kirjakauppa – lähden sinne oitis!

Kaikille eri tavoin ihanille kirjakaupoille yhteistä on se, että kävijä saa kaikessa rauhassa selailla ja lueskella kirjoja ja viettää paikassa aikaa. Toki puodinpitäjän tavoite on kaikkialla sama, saada myyntiä, mutta erityisestä paikasta kirjan ystävä saa mukaansa muutakin hengenravintoa kuin itse kirjan.

Nämä ovat pienet murheet -osastoa. Enemmän murehduttaa poikien lukemattomuus, josta säännöllisesti näkee otsikoita. Seuraavassa postauksessa murehditaan sitten sitä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Nainen nelkyt ja risat, kahden pojan äiti ja kaukana yksin asuvan äidin tytär. Kaupunkilaistunut maalainen, jonka turvaverkot ja ystävät ovat hajallaan ympäri Suomen. Kielityöläinen, joka virkistyy kirjallisuudesta, kirjoittamisesta ja matkustelusta. Tarkkailija, jonka päähän tupsahtelee kesken tuiki tavallisen arjen ajatuksia milloin mistäkin. Synnynnäinen murehtija.

"Jaettu murhe on puolitettu murhe."

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat