Kirjoitin pari postausta unelmieni kodista. Mutta millainen on minuuteni kehikko? Jos näkisinkin kehoni kotinani, millainen olisi silloin unelmieni koti?

Yksi tärkeimpiä piirteitä ovat mahdollisimman suuret ikkunat, joista näkyy mahdollisimman kauas. Silloin ei tuijotella pelkkiä kotinurkkia, kuulostella omia tunkkaisia ajatuksia, vaan huomataan: "Tuollaistakin on!" Mielipidettä maailmasta ei muodosteta pelkkiin omiin pieniin ympyröihin nojaten.

Taloa siivotaan ja tuuletetaan mahdollisimman usein, jotta romuhuone pysyy mahdollisimman tyhjänä. Silloin huoneeseen ei pääse kasautumaan ikäviä ajatuksia ja sanoja, eivätkä ne purskahtele ulos riidan tuoksinassa.

Eteinen on kodin käyntikortti, sanotaan. Se, mitä asunnosta ensin nähdään. Huolehditaan siis tarpeeksi itsestä. Ei aseteta muiden tarpeita omien edelle vaan muistetaan huolehtia myös omasta hyvinvoinnista.

Kommentit (2)

Seuraa 

Nainen nelkyt ja risat, kahden pojan äiti ja kaukana yksin asuvan äidin tytär. Kaupunkilaistunut maalainen, jonka turvaverkot ja ystävät ovat hajallaan ympäri Suomen. Kielityöläinen, joka virkistyy kirjallisuudesta, kirjoittamisesta ja matkustelusta. Tarkkailija, jonka päähän tupsahtelee kesken tuiki tavallisen arjen ajatuksia milloin mistäkin. Synnynnäinen murehtija.

"Jaettu murhe on puolitettu murhe."

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat