Uimahallit, maauimalat, mökkirannat, lämpimien maitten meret – kaikkiin liittyy kovin voimakkaita tunteita ja runsaasti muistoja.

Häpeän tunteita, pelonsekaisia tunteita. Kyvyttömyyttä, alemmuutta. Mitä ihmettä?

En osaa uida, minä, aikuinen ihminen. Pelkään vettä. En mene altaan syvään päähän, ja jos menenkin, kierrän allasta kädenmitan päässä reunasta. Naurettavaa.

Asia muistui taas mieleeni (aivan kuin se muka joskus olisi päässyt unohtumaan) ruvettuamme suunnittelemaan ensi kesäksi yhteistä lomaa ystäväperheen kanssa. Saman tien näin mielessäni lukuisia tilanteita, joissa taas joudun jättäytymään syrjään riennoista ja, mikä pahinta, keksimään ties mitä verukkeita. Olen viime aikoina rohkaistunut kertomaan kipeästä aiheesta useille, mikä on helpottanut oloani, mutta nämä ihmiset eivät asiasta vielä tiedä.

Olisihan tässä vielä aikaa käydä uimakoulua. Lapsena kävinkin, ja saattaa jopa olla, että vesipelkoni on sieltä lähtöisin. Aikuisiällä olen aikonut "kouluttautua" ainakin kolmasti, mutta joka kerralla rohkeuteni on pettänyt. Olen hiippailut eri kaupunkien uimahallien aulatiloissa ulkomaita myöten ja yrittänyt turhaan hahmottaa itseni altaaseen.

Unissani olen mestariuimari, suorastaan lennän veden pinnalla! Ei, veden päällä, en edes hipaise vettä!

Saa nähdä, uskallanko vielä voittaa pelkoni.

Kommentit (0)

Seuraa 

Nainen nelkyt ja risat, kahden pojan äiti ja kaukana yksin asuvan äidin tytär. Kaupunkilaistunut maalainen, jonka turvaverkot ja ystävät ovat hajallaan ympäri Suomen. Kielityöläinen, joka virkistyy kirjallisuudesta, kirjoittamisesta ja matkustelusta. Tarkkailija, jonka päähän tupsahtelee kesken tuiki tavallisen arjen ajatuksia milloin mistäkin. Synnynnäinen murehtija.

"Jaettu murhe on puolitettu murhe."

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat