Tapasin äskettäin pitkästä aikaa entisen työkaverin, jota en ollut nähnyt vuosikausiin. Juttelimme kuulumisia kuin ennen vanhaan. Oli tosi kiva nähdä! Tulin jotenkin erityisen hyvälle tuulelle. Samalla rupesin miettimään, keitä muita olisikaan taas kiva nähdä.

Ainakin Minnaa, joka 25 vuotta sitten tykkäsi laulaa Joulumaata. (Joulun alla mietin aina laulun kuullessani, mitä elämä on mahtanut Minnalle tarjoilla. Toivottavasti kaikenlaista kivaa!) Tai Katalinia, jonka kanssa 15 vuotta sitten katselimme elokuvia eteläsaksalaisen taivaan alla.

Erästä kurssikaveriani, maanläheistä ja niin ystävällistä, poikkeuksellista ihmistä, muistelin pitkään lämmöllä. Hän joutui jo vuosia sitten luovuttamaan pitkään sairastettuaan…

*

Facebook-aikakaudella on tavallaan helppoa kaivaa esiin unohtuneita tuttavuuksia, mutta olen havainnut, että osa ihmissuhteista liittyy tiukasti aikaan ja paikkaan. Sitä asuu yhdessä paikassa, jonne elämä rakentuu joksikin aikaa, sitten on taas aika jatkaa, kumpikin osapuoli tahoilleen, ehkä jopa toiseen maahan. Yhteyttä voi pitää, mutta tunne jää vajaaksi, jos yhteistä konkreettista tarttumapintaa ei ole riittävästi.

Liittyy ikään, mutta murehdin ajan kulua. Kaihoan menneitä aikoja, tiettyjä ajanjaksoja elämässäni niihin liittyvine ihmisineen. Ymmärrän, että joudun pian luopumaan myös nykyhetken onnestani. Tänään iloitsen lasteni kasvusta, mutta samalla tunnen haikeutta, koska on tullut aika, jolloin kuulen tiettyjen lapsuusajan ilakointien muuttuvan "noloiksi" ja koska tiedän, että seuraavia noloiksi muuttuvia asioita olen minä itse!

Ja kuitenkin: olen äärettömän kiitollinen kaikista ihanista muistoistani.

Kommentit (0)

Seuraa 

Nainen nelkyt ja risat, kahden pojan äiti ja kaukana yksin asuvan äidin tytär. Kaupunkilaistunut maalainen, jonka turvaverkot ja ystävät ovat hajallaan ympäri Suomen. Kielityöläinen, joka virkistyy kirjallisuudesta, kirjoittamisesta ja matkustelusta. Tarkkailija, jonka päähän tupsahtelee kesken tuiki tavallisen arjen ajatuksia milloin mistäkin. Synnynnäinen murehtija.

"Jaettu murhe on puolitettu murhe."

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat