Vielä nykyäänkin osa kysyjistä hämmästyy, kun erikseen asiaa kysyttäessä kerron mistä olen ostanut jonkin heille mieleisen vaatteen. Kirpputorilta. Sitkeässä istuu uskomus, että kirppisvaatteet ovat omituisia värikkäitä kasarijäänteitä tai kulahtaneita lumppuja. Kierrätys on viime vuosina saanut ilahduttavasti tuulta siipiensä alle, ja yhä useampi ymmärtää, että kirppiksiltä voi ostaa siistejä perusvaatteita, merkkivaatteita ja laadukasta vintagea. Se vain vaatii hieman enemmän vaivaa kuin kauppaan kävely. 

Uskallan väittää, että nykyään ihan jokaisen tyyliin löytyy sopivia kierrätysvaatteita ja asusteita. Jos ei aina fyysisiltä kirppiksiltä, niin ainakin nettikirppiksiltä. Etenkin merkkivaatteita ja kalliimpia asusteita kannattaa metsästää nettikirpputoreilta (Tori.fi, Huuto.net, Facebookin kirppisryhmät, Zadaa-sovellus). 

Olen itse luuhannut kirpputoreilla lapsesta asti ja nykyään jo melkoinen kirppiskonkari. Tiedän täsmälleen mitä haluan metsästää ja mihin hintaan. Olen säästänyt pitkän pennin suosimalla kirpputoreja sekä vaatteissa että sisustuksessa. Kun tuntee oman tyylinsä läpikotaisin, ei ostopaikalla tai brändillä ole mitään merkitystä.  

Neljä asua edullisesti

Kokosin tähän postaukseen neljä erilaista kirppisasua omaan tyyliini sopien. Asujen jokainen osa on kierrätyskamaa ja hinnat löytyvät kuvista.

Tämä voisi olla esimerkiksi lyhyen kaupunkiloman vaatesetti, sillä osia voi yhdistellä keskenäänkin aika vapaalla kädellä, poislukien viimeisen juhlamekon. Matkalaukkuun pakkaisin vielä matalakantaiset kävelykengät ja suuremman käsilaukun.

1. Asu: siistit herrainhousut ja musta kauniisti laskeutuva T-paita. Vaatteiden yhteishinta 9€.

2. Asu: tummansininen takki, sifonkipaita ja lyhyt shortsihame, vaatteiden yhteishinta 9,50€.

3. Asu: sama sifonkipaita kuin edellisessä asussa ja punainen vintagehame, vaatteiden yhteishinta 9,5€.

Tämä viimeinen mekko on 50-luvun juhla-asu, arvatkaa meinasinko saada sydärin kun löysin sen paikalliskirppikseltä. Se on täydellisesti minun mekkoni sekä mittojen että tyylin puolesta. Vaikea uskoa, että mikään kaupan mekko olisi äkkiseltään ajateltuna näin mieleinen. 

4. Asu: viininpunainen 50-luvun juhlamekko 12€.

 

Vintage vs brändi ja merkkituotteet kohtuuhinnalla

Loppuun vielä esimerkkinä vintage vs brändi. Minna Parikan nilkkurit ovat kaupassa suunnilleen 300-400 euron välimaastossa. Ostin omat punaiset nilkkurini 100 eurolla käytettynä nettikirppikseltä, ja ne olivat täydellisessä kunnossa. Sata euroa ei ole sellaisenaan mikään edullinen ostos, mutta Parikan kenkiä arvostavalle se on suorastaan polkuhinta.

Yhtä hyvin näissä kuvissa olisi voinut olla suomalaiset laadukkaat vintagesaapikkat, jotka ostin 3 eurolla. Silloin yhden asun hinnaksi olisi tullut reilu 10€ kenkineen.

Kuvien pieni sievä punainen vintagelaukku maksoi 1 euron. Olen käyttänyt laukkua lukemattomissa juhlissa ja vanha laukku vain kestää ja kestää. Voi ajatella niin, että jos nahkalaukku on jo kestänyt käytössä 50 vuotta, se ei ihan pienestä säikähdä. Ennen tehtiin laatua ja nyt sitä laatua voi ostaa kirppiksiltä kolikoilla. 

Kirppikset - jee vai nääh?

Kommentit (2)

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram