Mikä teillä muilla mahtaa olla tilanne puutarhassa, onko sato kypsynyt? Minä pahoin pelkään, että esimerkiksi karhunvatukat jäävät tänäkin vuonna kypsymättä, tai halla vie ne juuri kun ne alkaisivat olla syöntikelpoisia. Kylmä ja sateinen kesä ei sinänsä ole tällaiselle pesunkestävälle syksyfanille pahin mahdollinen skenaario, mutta puutarhan kannalta se on huono. Eletään jo syyskuun loppua ja karhunvatukkatilanne näyttää tältä: 

Ne vähät omenat, mitä tänä vuonna tuli, ovat kuitenkin onneksi jo osittain käyttökelpoisia. Meillä tuntuu olevan pihan omenapuiden trendinä se, että joka toinen vuosi tulee valtavasti satoa ja joka toinen vuosi ei juuri mitään. Kyllä noista onneksi omenapiirakan jos toisenkin saa.

Luumuja taas riittää joka vuosi, ja paljon! Otetaan innolla vastaan hyviä reseptejä, joihin saa uppoamaan luumuja. 

Lempikukkani daalia ei ole vielä ehtinyt edes kunnolla kukkaan! Nuppuja on vaikka muille jakaa, ja harkitsen tässä hallasuojaa öiksi, ettei jää pian suurin osa kukkimatta. Tein virheen tänä vuonna daalian kanssa, kun laitoin sen puolivarjoiseen paikkaan, olisi pitänyt vaan suosilla käyttää samaa kukkapenkkiä kuin viime vuonna, joka kylpee auringossa suurimman osan ajasta (tai kylpisi, jos aurinko olisi kesällä näkynyt :D). Näin ainakin takaisi kukille hieman nopeamman kasvukauden. 

Viikonlopun hommiin kuuluu kukkasipuleiden laittamista kevättä varten ja muutenkin näyttää siltä, että meidän porukka viihtyy ulkosalla. Aurinkoista viikonloppua!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat