Kirjoitukset avainsanalla kirppis

Sateisen ja kylmän kesäkuisen päivän paras vaate on pitkä mekko, joka lämmittää jalkoja. Maximekkojen suurena ystävänä tämä Marimekon erikoisen muotoinen mekko on yksi tämän vuoden parhaita kirppislöytöjä! Helma on leveä vain toiselta sivulta, toisen ollessa täysin suora. Helman leikkaus tekee mekkoon hauskasti laskeutuvan helman. 

Myös mokkarotsi on kirppislöytö, joka jaksaa ilahduttaa. Sen voi pukea melkein minkä tahansa mekon pariksi, se sopii kaikkeen. Lempivaatteiden pitäisi oikeastaan olla juuri tällaisia, käyvät yhteen koko vaatekaapin sisällön kanssa. 

Tuona sateisena päivänä meidän puutarhamme omenapuut olivat kauneimmassa kukassa. Se on todellinen harmi että valkoinen kukkameri kestää vain reilun viikon, voisin ihastella sitä koko kesän!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Finlaysonin alue on Tampereen sydän, ainakin minun mielestäni. Olen viettänyt Finskulla aikaani ensin koulussa ja sen jälkeen vuosikausia töissä. Finlayson Art Area on mahtava taideproggis, joka levittäytyy Finskun alueelle kaikkien vapaasti ihasteltavaksi. Suosittelen lämmöllä kesäistä kävelyretkeä vanhaan tehdasmiljööseen. 

Vaaleanlila liehuhameeni on löytö Zadaa-kirppissovelluksesta, se on alunperin River Islandin mallistoa. Se sopii aika kivasti tuonne pastellisävyiselle räsymatolle :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Hetki sitten muokkasin koon 34 mekosta täydellisen sopivan hameen, ja käytän keskimäärin esimerkiksi H&M:n mitoituksessa kokoa 40/M. Nyt seuraa jatkoa tarinalle, tällä kertaa XS-kokoisesta mekosta muokkautuu ihana crop top, joka sopii joustavasti kokoja XS - L käyttävälle. 

Kaiken mahdollistaa oi niin ihana pliseeraus, jota tässä kirppismekossa riittää. Pliseeraus tarkoittaa tuunausmielessä sitä, että vaatteessa on tuplamäärä kangasta ja se taas mahdollistaa melko vaivattoman koon muutoksen. Löysin tämän H&M:n sifonkimekon parilla eurolla kirpputorilta ja vaikka se mahtui jollain ihmeellä ylleni sellaisenaankin, se ei todellakaan laskeutunut lantion kohdalta kauniisti koska oli armottomasti kaksi kokoa liian pieni. Ajattele pliseerattua makkarankuorta. Not hot :D

Mutta mekon kauneus tiivistyikin sen yläosaan, hameosan ollessa ihan yhdentekevä. En muutenkaan pidä kapeista pliseeratuista hameista, niissä pitää olla hieman runsaampi helma. Tämä mekko oli helmastaan mallia kapea.

Kun kuljen kirppiksillä, zoomailen vaatteet aina DIY-silmälasien läpi. Miten second hand -vaatetta voisi muokata, onko esimerkiksi yläosasta rumassa/epäsopivassa mekossa erityisen kaunis helmaosa (DIY hame) tai voisiko vaatteen käyttötarkoituksen muuttaa ihan kokonaan. 

Tämä mekko oli hartioista sopiva, eikä sen tuunaaminen vaatinut muuta kuin hameosan siistin leikkaamisen, reunan huolittelun ja kääntämisen ohutta kuminauhaa varten. Pliseeratun helman olisi voinut jättää myös "auki", mutta halusin supistaa sen kuminauhakujan avulla kevyesti suppuun. Näin se toimii kapean mekon tai korkeavyötäröisen hameen yläosana todella kivasti. 

Tuunatun mekon hameosakaan ei mene hukkaan, teen siitä pyöröhuivin. Kaunis kermanvärinen pliseerattu huivi on täydellinen kesäasuste ja helma kietoutuu kaulan ympärille kaksi kertaa. Ihan kuin se olisi kaulaan tarkoitettu. 

Kommentit (1)

Kiaranna

Hieno idea! Miltä se paita nyt näyttää päälläsi ja miten aiot pukeutua cropatun paidan kanssa? :) Jään mielenkiinnolla odottamaan asukokonaisuuden lopputulosta. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vintagelaukkujen löytäminen kirppikseltä ei ole helppoa. Aina kun löydän upean vanhan laukun, sen tuoksu on niin tympeä, että sinne ei tottavie tee mieli laittaa henkilökohtaisia tavaroita. Laukkuja ilmeisesti säilytetään yleisesti jossain kosteissa kellareissa tai vintillä, ainakin ummehtuneesta tuoksusta päätellen. 

Joskus harvoin käsiin osuu kuitenkin hajuton vintageveska. Tämä musta keskikokoinen mummolaukkuni löytyi 3 eurolla paikalliselta kirppikseltä ja sitä on selvästi säilytetty hyvin. Niin hyvin, ettei tarkka nenäni rekisteröinyt sen tiimoilta mitään epäilyttävää. Nenä on näppituntuman lisäksi paras työkalu kirppiksillä. 

Ruutumekko: Collectif / kengät: Bianco / laukku: Vintage

Kiilakorkokengät ovat ikivanhat ja alkavat ikävä kyllä jo vähän rapistua, mutta on niillä vielä kesäpäiviä edessä. Itselläni on tällä hetkellä vähän sama fiilis kuin kengillä, kun on jäänyt yöunet hieman vähiin työjuttujen ja puutarhan kanssa touhutessa :D

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.